• Informacje na temat:

    przepis na ogórki w sosie musztardowym

Przepisy na temat: przepis na ogórki w sosie musztardowym
  • Śledź w czterech sosach

    ...cebulą, sosem majonezowym i kawiorem. Śledzie w sosie śmietanowym i musztardowym podajemy posypane posiekanym drobno jabłkiem i ogórkiem, zaś śledzie w sosie wykwintnym - pokrojonymi anchois i kaparami(...) śmietankowy: - 250 ml kwaśnej śmietany 18 proc., - 15 dag posiekanej drobno cebuli, - 2 kwaśne jabłka, - 2 kiszone ogórki Sos musztardowy: - pół porcji sosu majonezowego, - 15 dag posiekanej...

  • Szybki przepis na śledzie - na każdą okazję.

  • ...i pieprzem. Drugi sos - śmietanowy 250 ml kwaśnej śmietany 18%; 1-2 posiekane cebule; 2 kwaśne jabłka; 2 kiszone ogórki. Drobno siekamy ogórki i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka. Trochę(...). Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów" Macieja Kuronia, publikacji wydawnictwa Jacek Santorski & CO. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić...

  • Przepis wart wypróbowania: "Strogonow drobiowy w musztardowym sosie"

  • Smażona kiełbasa z patelni do tego sos musztardowo- śmietanowy. Danie sycące, poza tym można je szybko przygotować.

  • Pyszne, delikatne mięsko w towarzystwie wyrazistego sosu musztardowego. Danie nie tylko smaczne, ale i sycące. Polecam!

  • Wypróbowany przepis na "Kurczak w sosie musztardowym"

  • Przepis wart wypróbowania: "Śledzie w sosie musztardowym"

  • Przepis wart wypróbowania: "Schab w sosie musztardowym"

  • Smaczny pomysł na "Bitki w sosie musztardowym"

Artykuły na temat: przepis na ogórki w sosie musztardowym
  • Medaliony w ostrej musztardowej skorupce

    Przygotowanie ok. 40 min. 1. Ogórek umyć, pokroić w cienkie plasterki. Kwaśną śmietanę wymieszać z 12,5 dag śmietany kremówki. Przyprawić solą. pieprzem, szczyptą cukru i octem winnym. Ogórki(...) i posiekać je. Purée przygotować wg przepisu na opakowaniu. 5. Mięso serwować z purée, sosem oraz sałatką z ogórków. Przed podaniem danie posypać posiekaną natką pietruszki. Zobacz również:

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Śledź w czterech sosach

    ...i pieprzem. Drugi sos - śmietanowy 250 ml kwaśnej śmietany 18%; 1-2 posiekane cebule; 2 kwaśne jabłka; 2 kiszone ogórki. Drobno siekamy ogórki i oczyszczone z gniazd nasiennych jabłka. Trochę(...). Przepis pochodzi z książki "Kuchnia Polska. Kuchnia Rzeczypospolitej Wielu Narodów" Macieja Kuronia, publikacji wydawnictwa Jacek Santorski & CO.

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • "Pyszne do pudełka" - w pracy również warto celebrować posiłki

    ...potrzeba jajko ugotowane na twardo, garść makaronu, pokrojone w kostkę szynka i ser żółty. Do tego liście sałaty, rukoli albo szpinaku. Całość polewamy sosem musztardowym. Zachęcam do tego, aby sosy do(...) i składników odżywczych, są również doskonałym dodatkiem do sałatek. Dobrym przykładem jest przepis na kisir. Zwykle przygotowuje się ją na bazie bulguru lub kuskusu, ja podaję ją z kaszą jaglaną. Kaszę...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Sałatki wiosenne

    ...plastry łososia i porcję szparagów. Sałatkę podawaj z sosem musztardowym. Kalarepa i rzodkiewka Składniki: kalarepy, 2 pęczki rzodkiewek, pęczek młodej marchewki, sałata rzymska, 15 dag groszku(...) rukolą, pomidorkami, kabanosami, ogórkiem i połową sosu. Tuż przed podaniem udekoruj pozostałym sosem, minioliwkami i czerwonym pieprzem. Sałatka najlepiej smakuje schłodzona. Połącz obydwie śmietany...

  • Kiszenie to jeden z najprostszych sposobów konserwowania warzyw, Fot. 123RF/Picsel Kiszone warzywa są nie tylko smaczne, ale również niezwykle zdrowe. Możemy traktować je jako naturalne i łatwo dostępne probiotyki, które doskonale wpływają na nasz układ odpornościowy. Kwas mlekowy, zawarty w różnego rodzaju kiszonkach, oczyszcza organizm i chroni przed wieloma chorobami. Jednak to nie wszystko - badania wykazały również, iż wspomaga on trawienie, przyśpiesza przemianę materii oraz zmniejsza...

  • Zdrowotny hit! Zielone kuracje

    ...musztardowym. Młoda pokrzywa i szpinak. Pokrzywa jest rośliną leczniczą, wspomagającą pracę nerek. Szpinak z kolei ma właściwości krwiotwórcze, zawiera sporo żelaza. Z dodatkiem fety i lekkiego sosu(...), zaczynając dzień dowolnym smoothie. Z algami. Przepis: szklankę wody kokosowej (kupisz w markecie), zmiksuj z płaską łyżeczką spiruliny w proszku, garścią natki, bananem i kiwi. Przypraw szczyptą imbiru...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...