• Informacje na temat:

    przepis na ogorki meksykanskie

Przepisy na temat: przepis na ogorki meksykanskie
  • Przepis na sałatkę do mięs z rusztu

    Gorące, wręcz ogniste klimaty to kwintesencja dobrego grilla. Soczyste kiełbaski, chrupiące szaszłyki czy aromatyczna karkówka niezmiennie zachwycają i królują na każdym stole podczas letniego garden party. Kulinarnym dopełnieniem klasyków z grilla mogą być oryginalne dodatki, na przykład sałatka inspirowana słoneczną kuchnią Meksyku.

  • Bardzo dobre i zdrowe. Swiata nie odkrylam, ale podaje moj niezawodny przepis.

  • Kanapka - pieczywo z wkładką, które podbiło świat

    ...pokrojony w cieniuteńkie plastry oraz czarny pieprz i sól do oprószenia. Oto jak przygotować "zielone" kanapki według przepisu Kafki. Aioli i pesto mieszamy ze sobą i tak powstałym sosem, po jednej łyżce...

  • Maksykanska przystawka

  • ...słonecznikowego (5ml), pół łyżeczki masła (3g), 2 łyżki mąki kukurydzianej (20g), 1,5 łyżeczki mąki pszennej (10g), szczypta soli, woda. Do wykonania przepisu potrzebne będą też przyprawy i zioła, np. papryka(...). Całość polać resztą sosu. Placek zawinąć i smarując lekko brzegi wodą skleić. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy...

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na meksykańskie zawijaski"

  • Kwiaty, taco, etykietki - żywieniowe trendy na 2018 rok

    ...popularnością. Zatem aromat mięty, pietruszki, soczyste granaty, orzeźwiający ogórek, tahini czy suszone owoce na dobre zagoszczą w niejednej kuchni. Warto również wzbogacić listę sprawdzonych przepisów...

  • Smaczny pomysł na "Przepis na fasolkę z ogórkami"

  • .... Mniam mniam. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • ogórki trochę są pracochłonne , ale warte spróbowania , ,,,,,,

Artykuły na temat: przepis na ogorki meksykanskie
  • Tortille - meksykańskie naleśniki

    Przepis na tortillę i chipsy z tortilli Przygotowanie tortilli: 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 łyżeczki soli, 2/3 szklanki letniej wody, 3 łyżki oleju połącz i zagnieć gładkie ciasto. Następnie rozwałkuj. Cienkie placki układaj na rozgrzanej, suchej patelni. Gdy tortilla wypełni się pęcherzami powietrza i pokryje brązowymi plamkami, należy przewrócić ją na drugą stronę i smażyć 30 sekund...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • Jak zorganizować filmowy wieczór? Przekąski, gadżety, aranżacja

    Przekąski na przyjęcie - przepisy godne Oscara Kinematografia nie ma przed Tobą tajemnic! Jednak zupełnie odwrotnie sytuacja przedstawia się z popisami w kuchni? Nic się nie martw! Z przepisami na przekąski stworzysz scenariusz doskonały. Nie ograniczaj się jedynie do tradycyjnego popcornu. Mieszaj smaki i faktury. Słone, słodkie, kwaśne, gorzkie - wszystkie chwyty dozwolone! Zasada jest...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Katarzyna Bosacka o zaletach polskiej kuchni

    ...polsku. Nowoczesne przepisy kuchni polskiej".

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    ...pomarańczowym i odrobiną porto. Potem na stół wjeżdża gęś w sosie z miodu pitnego na plackach z kaszy. Przepis dopracowałyśmy z panią Grażyną Łebkowską, naszą szefową kuchni. Jest bardzo prosty: gotuje się(...) głęboko. Podasz swój przepis na udany związek? - Najgorsze to opowiedzieć w kolorowej prasie, jak to się kochamy, a potem się rozwieść (śmiech). Ważne jest, żeby dużo rozmawiać, interesować się tym, co...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Nowe kuracje by zimą nie brać antybiotyków

    ..., gdy domownicy kaszlą i kichają. Przepis: 2 gałązki oregano, 3 ząbki obranego i nakrojonego na krzyż czosnku, 2 papryczki wkładamy do wyparzonej butelki. Zalewamy 500 ml oleju roślinnego lub(...) jabłkowy pozwoli je szybko uzupełnić i zapobiegnie utracie sił, spowodowanych infekcją. Przepis na domowy ocet jabłkowy Do dużego słoja wrzucamy zdrowe jabłka ok. 2-3 kg, pokrojone na drobne kawałki...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...