• Informacje na temat:

    przepis na ogórki marynowane z musztardą

Przepisy na temat: przepis na ogórki marynowane z musztardą
  • Jak przyrządzić pysznego tatara?

    ...nóż. Wybieramy dodatki i przyprawy: maggi (lżejsze w smaku) i olej słonecznikowy, sól, pieprz drobno mielony, pieprz młotkowany, siekane ogórki kiszone, siekane podgrzybki marynowane, siekaną cebulę(...) - wyjaśnia szef kuchni. Ciekawe w tym przepisie jest dodanie dwóch rodzajów pieprzu: drobno mielonego i grubo tłuczonego. "Ten młotkowany pieprz dodaję przy siekaniu dlatego, że w takie grube ziarna...

  • jedne z moich ulubionych :)

  • Wakacyjne menu na weekend

    ...przepisu na opakowaniu. Ogórki pokroić w półplasteki, rzodkiewki w plasterki. Miąższ awokado pokroić w kostkę, wymieszać z sokiem z cytryny. Sałatę dobrze wymyć. Ocet doprawić solą, pieprzem(...)Wakacje to czas letnich przyjęć, obiadów w ogrodzie i rodzinnych spotkań. Jeśli poszukujesz przepisów, które cię zainspirują, zapoznaj się z naszym letnim menu! Kurczak w maśle rozmarynowym...

  • Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy.

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na marynowane rzodkiewki"

  • Wypróbowany przepis na "Schab z musztardą"

  • Smaczny pomysł na "Marynowane ogórki z warzywami"

  • Rzeczy zrobione w domu, cieszą stokroć bardziej, niż te kupione w sklepie. Uwielbiam musztardę, używam jej często, choć koneserem nie jestem. Najczęściej używam musztard delikatnych w smaku, z pełnymi niezmielonymi ziarnami gorczycy.

  • Delikatne i kruche ogóreczki, w sam raz do obiadu lub do kanapki. Z podanej porcji wyszło mi 6 litrowych słoiczków.

  • Mielone z musztardą

Artykuły na temat: przepis na ogórki marynowane z musztardą
  • Maczanka krakowska

    ...mogę podzielić się z wami tym wspaniałym przepisem. Oryginał zawiera wiele, oj wiele kminku. Wiem, że niewiele jest osób, które go lubią, zatem jeśli aż wzdrygacie się na samą myśl o tej przyprawie(...) wierzchu ułóż grube plastry zimnego ogórka kiszonego i marynowanej gruszki. Przykryj drugą połową nasączonej sosem bułki. Zobacz także:

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A, C, B6 - ale za to...

  • Sosy do jaj i mięs

    ..., które wzbogacą aromat i doprawią soczyste mięsa. Choć przygotowujemy je na święta, nie znaczy, że tych przepisów nie możesz wykorzystać także na co dzień. Sos tatarski Składniki: 2 jajka , 2-3 korniszony  3 marynowane grzybki, 5 cebulek marynowanych, kawałek czerwonej marynowanej papryki, 2 kolby marynowanej kukurydzy, 1 szklanka majonezu, sól i pieprz do smaku, łyżeczka cukru, sok...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    .... Sos: 4-5 łyżek oleju, 1 łyżka ostrej musztardy, sól, pieprz, cukier, 2 łyżki octu winnego. Kiełbasę pokroić w skośne plasterki, ogórki w półplasterki, ser w słupki, a paprykę pociąć w paseczki(...)-15 minut, aż odparuje większość bulionu i sos stanie się gęsty. Do miseczek nalać po porcji sosu, włożyć podgrzane ponownie kiełbaski i podawać z chlebem. Zobacz więcej przepisów z kiełbasą w roli...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • Musztarda to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin. Można wykorzystywać ją w kuchni także do robienia sosów sałatkowych, panierki czy marynat do mięs. Co trzeba o niej wiedzieć? Na co uważać, kupując ją w sklepie? Kiedy lepiej jej nie jeść? Musztarda to świetny dodatek do mięs. Fot. 123RF.COM/PICSEL Gorczyca była lekiem Grecy i Rzymianie używali gorczycy jako leku na artretyzm i bóle zębów. Zalecał ją nawet sam Hipokrates. W starożytnym Egipcie z kolei ziarna gorczycy stosowano na bóle...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Czy wiedzieliście, że melon to gatunek ogórka? Nie? A, że arbuz to warzywo dyniowate? Pewnie też nie. Wiedzą o tym autorzy tej książki, którzy przygotowali dla was smakowite przepisy na warzywa dyniowate. Ogórek, dynia, cukinia, arbuz, melon - czyli 107 kolorowych i smakowitych przepisów na wiosenny talerz!W książce znajdziesz przepisy na: Wegetariański tatar na komosie Lody ogórkowe z serem ricotta, miodem oraz nutą rozmarynu i zielonego pieprzu Pizza z pesto z fioletowego jarmużu Pieczone...