• Informacje na temat:

    przepis na ogórki marynowane z musztardą

Przepisy na temat: przepis na ogórki marynowane z musztardą
  • Jak przyrządzić pysznego tatara?

    ...nóż. Wybieramy dodatki i przyprawy: maggi (lżejsze w smaku) i olej słonecznikowy, sól, pieprz drobno mielony, pieprz młotkowany, siekane ogórki kiszone, siekane podgrzybki marynowane, siekaną cebulę(...) - wyjaśnia szef kuchni. Ciekawe w tym przepisie jest dodanie dwóch rodzajów pieprzu: drobno mielonego i grubo tłuczonego. "Ten młotkowany pieprz dodaję przy siekaniu dlatego, że w takie grube ziarna...

  • Marynowane ogórki w zalewie octowej na zimę. Przepis sprawdzony, od ponad 30 lat robię według tego przepisu.

  • Wakacyjne menu na weekend

    ...przepisu na opakowaniu. Ogórki pokroić w półplasteki, rzodkiewki w plasterki. Miąższ awokado pokroić w kostkę, wymieszać z sokiem z cytryny. Sałatę dobrze wymyć. Ocet doprawić solą, pieprzem(...)Wakacje to czas letnich przyjęć, obiadów w ogrodzie i rodzinnych spotkań. Jeśli poszukujesz przepisów, które cię zainspirują, zapoznaj się z naszym letnim menu! Kurczak w maśle rozmarynowym...

  • jedne z moich ulubionych :)

  • Sezon ogórkowy w pełni tym razem postawiłam na ogórki w musztardzie,ponieważ musztarda to jest coś co bardzo lubimy, Dzięki zalewie musztardowej ogórki stają się po prostu nieziemskie :) Takie ogórki z musztardą zadowolą każdego. pysznie polecam...

  • Przepis pochodzi ze starego zeszytu mojej mamy.

  • Sprawdzony przepis na "Przepis na marynowane rzodkiewki"

  • Na pierwszy rzut oka niezwykłe połączenie, które jednak świetnie do siebie pasuje.

  • Wypróbowany przepis na "Schab z musztardą"

  • Smaczny pomysł na "Marynowane ogórki z warzywami"

Artykuły na temat: przepis na ogórki marynowane z musztardą
  • Maczanka krakowska

    ...mogę podzielić się z wami tym wspaniałym przepisem. Oryginał zawiera wiele, oj wiele kminku. Wiem, że niewiele jest osób, które go lubią, zatem jeśli aż wzdrygacie się na samą myśl o tej przyprawie(...) wierzchu ułóż grube plastry zimnego ogórka kiszonego i marynowanej gruszki. Przykryj drugą połową nasączonej sosem bułki. Zobacz także:

  • Ogórki są w porządku. Są zielone, smaczne i orzeźwiające. Na nasze stoły najczęściej trafiają długie i dorodne ogórki szklarniowe, zwane także wężowymi. Gruntowe, małe i brzydkie, wędrują do słoików. Czy tak być powinno? Fot. 123RF/Picsel Nie dyskryminujmy ogórków gruntowych tylko za wygląd... Na początek trochę o zdrowiu. Ogórki zawierają ponad 96% wody, a ich kaloryczność jest znikoma - 10 dag zawiera około 10 kcal. Jeśli chodzi o witaminy, to ogórki nie robią wrażenia - śladowe ilości A,...

  • Sosy do jaj i mięs

    ..., które wzbogacą aromat i doprawią soczyste mięsa. Choć przygotowujemy je na święta, nie znaczy, że tych przepisów nie możesz wykorzystać także na co dzień. Sos tatarski Składniki: 2 jajka , 2-3 korniszony  3 marynowane grzybki, 5 cebulek marynowanych, kawałek czerwonej marynowanej papryki, 2 kolby marynowanej kukurydzy, 1 szklanka majonezu, sól i pieprz do smaku, łyżeczka cukru, sok...

  • Entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się kiszoną kapustą, a przez całe lato na stołach królują ogórki małosolne. Fot. 123RF/Picsel Zrobienie dobrych ogórków małosolnych jest prawdziwą sztuką, wokół której narosło już wiele legend i przesądów. Nie będziemy rozstrzygać, które z nich są prawdziwe, a które nie. Postaramy się jednak stworzyć możliwie jak najbardziej uniwersalny katalog zasad, które powinny zagwarantować wam...

  • Dobre pomysły na kiełbasę

    .... Sos: 4-5 łyżek oleju, 1 łyżka ostrej musztardy, sól, pieprz, cukier, 2 łyżki octu winnego. Kiełbasę pokroić w skośne plasterki, ogórki w półplasterki, ser w słupki, a paprykę pociąć w paseczki(...)-15 minut, aż odparuje większość bulionu i sos stanie się gęsty. Do miseczek nalać po porcji sosu, włożyć podgrzane ponownie kiełbaski i podawać z chlebem. Zobacz więcej przepisów z kiełbasą w roli...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy się...

  • Przygotowanie ogórków małosolnych wcale nie jest tak prostą sprawą, jak mogłoby się wydawać. Aby były naprawdę smaczne, warto stosować się do kilku prostych zasad. Fot. 123RF/Picsel Chociaż niektórzy obcokrajowcy krzywią się na samą myśl o ogórkach małosolnych lub kiszonych, w Polsce możemy ze świecą szukać osób, które podzielałyby opinię, że są one po prostu zepsute. Wręcz przeciwnie, entuzjastów kiszonek jest w naszym kraju co nie miara, a ich szeregi stale się powiększają. Zimą zajadamy...

  • Sezon na ogórki gruntowe już wkrótce rozpocznie się na dobre. Warto więc wykorzystać go w pełni, planując przygotowanie ciekawych przetworów, które przypomną o lecie nawet w chłodne, zimowe dni. Brakuje wam pomysłów? Skorzystajcie z przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Ogórki pochodzą z tej samej rodziny, co melon i dynia. Wbrew obiegowej opinii, znajdziemy w nich nie tylko bezwartościową wodę, ale również całkiem sporo substancji odżywczych, które są niezbędne dla prawidłowego...

  • Musztarda to świetny dodatek do wszelkiego rodzaju wędlin. Można wykorzystywać ją w kuchni także do robienia sosów sałatkowych, panierki czy marynat do mięs. Co trzeba o niej wiedzieć? Na co uważać, kupując ją w sklepie? Kiedy lepiej jej nie jeść? Musztarda to świetny dodatek do mięs. Fot. 123RF.COM/PICSEL Gorczyca była lekiem Grecy i Rzymianie używali gorczycy jako leku na artretyzm i bóle zębów. Zalecał ją nawet sam Hipokrates. W starożytnym Egipcie z kolei ziarna gorczycy stosowano na bóle...

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...