• Informacje na temat:

    przepis na najlepsze szaszłyki

Przepisy na temat: przepis na najlepsze szaszłyki
  • Szaszłyki z dziczyzny - Maciej Kuroń

    ...go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!(...) czosnku i przypraw robimy bejcę, w której trzymamy mięso około 12 godzin. Po wyjęciu z bejcy nakładamy na szpadki (patyki) na przemian: mięso, boczek, cebulę, jabłko itd. Szaszłyki pieczemy na grillu...

  • Przepis wart wypróbowania: "Łatwy przepis na warzywne szaszłyki"

  • Szaszłyk z wątróbek - Maciej Kuroń

    ...zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!(...). C piekarniku i pieczemy 20 - 25 minut, smarując od czasu do czasu pozostałą marynatą. Szaszłyki możemy grillować albo usmażyć na patelni na oleju. Tak przygotowane szaszłyki podaje się również na zimno...

  • Przepis na bezy podpatrzyłam na stronie Moje Wypieki i przystosowałam go tylko do mojego piekarnika. Ale naprawdę polecam wam spróbować ten przepis na bezy, robiłam go już trzy razy i zawsze się udają. Dla mnie szok bo bezy zawsze mi nie wychodziły. A te są idealne chrupiące i rozpływające się w ustach.

  • Sałatka z grillowanych plastrów marchwi i cukinii z boczkiem

    Sezon grillowy trwa w najlepsze, a każde kolejne spotkanie przy grillu jest doskonałą okazją do wypróbowania nowych przepisów. Marynaty do mięs czy nowe wariacje szaszłyków to oczywistość – prawdziwym wyzwaniem są dodatki! Kolorowe sałatki urozmaicają grillowe menu i są lekkim akcentem, którego podczas wakacyjnych imprez nie może zabraknąć.

  • Sprawdzony przepis na "Łososiowe szaszłyki"

  • Gotowanie to moja wielka pasja

    Moda na gotowanie trwa. Wiemy coś o tym - do naszej redakcji przychodzą setki przepisów od Czytelniczek. Poprosiliśmy, by opowiedziały nam o swojej kulinarnej przygodzie.

  • Sprawdzony przepis na "Szaszłyki"

  • Hamburger - Maciej Kuroń

    ...! Możesz dołączyć zdjęcie!" . Najlepsze przepisy nagradzamy! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!(...) w domu również), żeby przewracać każdą sztukę mięsa, kotlety czy szaszłyki tylko jeden raz na drugą stronę. W międzyczasie przekrawamy bułeczkę i układamy ją na grillu przekrojoną stroną. Każdy...

  • Sprawdzony przepis na "Szaszłyki"

Artykuły na temat: przepis na najlepsze szaszłyki
  • Pomysłowe grillowanie z marką WINIARY!

    Z utęsknieniem wyczekujemy ciepłych dni pełnych okazji do wspólnego odpoczynku na świeżym powietrzu. Podczas sprzyjającej pogody za oknem, najchętniej wybieramy spotkania przy grillu, w towarzystwie rodziny czy przyjaciół. Wbrew pozorom jednak kiełbasa, karkówka czy mięsne szaszłyki to niejedyne potrawy, jakie możemy przygotować na ruszcie! Warto podczas tegorocznego sezonu poeksperymentować ze...

  • Maja Sobczak z Qmamkasze.pl pokaże ci jak łatwo przygotować szaszłyki, tym samym udowodni, że danie to nie jest zarezerwowane tylko na ciepłe, letnie wieczory. Składniki:- 7 limonek- pęczek grubego szczypioru- 2 poszatkowane papryczki chilli- 3 łyżki jasnego oleju sezamowego- 2 łyżki syropu klonowego (opcjonalnie)- 2 czubate łyżki masła orzechowego- 2 łyżki sosu sojowego tamari- 2 ząbki czosnku- duża garść poszatkowanej zielonej kolendry- 2 pokrojone na krążki kolby kukurydzy- kostka...

  • Dania z grilla. Kurczak z serem kozim

    Zaletą proponowanego przepisu jest duża wartość odżywcza i akceptowalna kaloryczność. Dietetyk Alicja Kalińska radzi, jak go przyrządzić, aby posiłek był urozmaicony i zdrowy.

  • Sezon piłkarski w pełni, zatem warto przećwiczyć kilka nowych przepisów na mistrzowskie przekąski. Aby czas poświęcony na oglądanie meczu był jeszcze przyjemniejszy, dobrze wcześniej przygotować poczęstunek. Głównym tematem niech będzie tak uwielbiane przez mężczyzn mięso. Oto kilka przepisów na proste przekąski, które z łatwością można zrobić w domu. Piwne calzone z kurczakiem Wspaniałe, lekkie, piwne ciasto wypełnione ulubionymi składnikami. Nie wymaga wiele pracy, a efekt jest o niebo...

  • Dania z grilla. Krewetki z cukinią

    Owoce morza są wskazane podczas odchudzania, zatem w trakcie grillowania nie powinno ich zabraknąć. Przepis dietetyk Alicji Kalińskiej wspomoże naszą dietę.

  • Kiedy ostatnio robiliście gołąbki? To wyjątkowo smaczne danie uchodzi za bardzo pracochłonne. Warto jednak nieco się wysilić, aby rozkoszować się tym wyjątkowym smakiem. Fot. 123RF/Picsel Któż z nas nie pamięta smaku gołąbków przygotowywanych przez mamę lub babcię? Ciasno zwijane paczuszki z aromatycznym farszem w wielu domach stanowiły jeden z częściej serwowanych posiłków. Szczególnie dobrze smakują o tej porze roku, kiedy w najlepsze trwa sezon na kapustę. Kapusta na wszelkie...

  • ​Dania z grilla. Sałatka z grillowanym burakiem i serem kozim

    Przygotowując sałatki nierzadko korzystamy z tradycyjnych i dość kalorycznych przepisów. Tym razem dietetyk Alicja Kalińska podpowiada, jak przygotować oryginalny i jednocześnie zdrowy posiłek, korzystając z grilla.

  • Chińskie przysłowie - „Śniadanie zjedz jak król, obiadem podziel się z przyjacielem, a kolację oddaj wrogowi” – bez względu na porę roku i klimat zawsze będzie aktualne. Fot. 123RF/Picsel Ile kultur, tradycji, babcinych sekretnych przepisów tyle pomysłów na to, od czego rozpocząć dzień. Większość z teorii związanych ze zdrowym żywieniem jest zgodnych co do tego, że śniadanie jest najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia. Ponoć najlepiej zasiąść do niego między godziną 7:00 a 9:00. Dzięki...

  • Owocowa kuracja oczyszczająca

    ...) - zapas energii potrzebnej na początek dnia. Do tego wzmacniające odporność zdrowe bakterie znajdujące się w jogurcie! Przepis: 15 dag niskotłuszczowego (1,5 proc.) jogurtu naturalnego dopraw szczyptą(...) też niski indeks glikemiczny, zatem zmniejszy chęć na słodycze. Przepis: 150 g mało słodkich, kwaskowych owoców (np. borówek amerykańskich, jeżyn, porzeczek) zmiksuj z 200 ml maślanki. Domieszaj...

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF/Picsel Korzenie pizzy sięgają starożytności. Jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Pizza we współczesnej formie zaczęła robić karierę za sprawą...