• Informacje na temat:

    przepis na mięso wołowe w sosie

Przepisy na temat: przepis na mięso wołowe w sosie
  • Szaszłyczki wołowe

    Składniki na 6 osób: - 1 cebula, - 2 ząbki czosnku, - 600 g wołowego mięsa mielonego, - sól, - pieprz, - słodka papryka, - 12 papryczek Peperoni (ze słoika), - 12 małych liści laurowych(...), - czerwone chili i tymianek do dekoracji, - patyczki do szaszłyków, - folia aluminiowa Przygotowanie: Cebulę i 1 ząbek czosnku obrać i pokroić w kostkę. Mięso, cebulę i czosnek połączyć, wyrobić...

  • Sprawdzony przepis na "Wołowe w sosie"

  • Marynowane kąski wołowe

    Przygotowanie: Imbir obrać, zetrzeć na drobnej tarce. Trochę kolendry odłożyć do dekoracji, resztę drobno posiekać. Sos sojowy wymieszać z imbirem i kolendrą. Mięso umyć, osuszyć, pokroić w grubą(...) patyczkach. Czas przygotowania 45 minut Jedna porcja zawiera 2260 kJ/540 kcal Znasz lepszy przepis? Przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Przepis wart wypróbowania: "Mięso wołowe z sosem"

  • Chińskie pulpety wołowe z ryżem

    Składniki na 4 porcje: - cebula, - 500 g mielonego mięsa wołowego, - sól, pieprz, - 250 g ryżu basmati, - 400 g marchewki, - 1 por, - 250 g pieczarek, - 2 łyżki oleju, - Przyprawa Kuchni(...) ugotować wg przepisu na opakowaniu. Marchewki, pora i pieczarki pokroić w plasterki. Olej rozgrzać na patelni. Kulki z mięsa obsmażyć na złoty kolor, zdjąć z patelni. Na gorącą patelnię wyłożyć warzywa...

  • Są już u mnie jedne rolady wołowe, ale ciągle próbowałam ulepszyć tamten przepis - wydaje mi się, że się udało :)

  • Przepis nadesłany przez tu-apetito.

  • Z roladą śląską jest jak z rosołem lub bigosem. Co dom to inna receptura. Co do zawartości to jest wiele możliwości. Jednak są 3 rzeczy które obowiązkowo muszą znaleźć się w każdej roladce. Są to mianowicie ogórek kiszony, ostra musztarda i plaster boczku. Mój przepis jest rodzinną recepturą.Dla mnie jest najsmaczniejszy. ;)

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...drobno, a selera w cienkie plasterki. Makaron gotować w osolonym wrzątku 8-10 minut. Mięso przesmażyć 4-5 minut na oleju, doprawić solą i pieprzem. Dodać marchewki, selera, i pomidory. Dodać przecier(...) wg przepisu na opakowaniu. Cebulę pokroić w kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Kapustę pokroić w wygodne do jedzenia kawałki. Masło rozgrzać na dużej patelni, zeszklić na nim czosnek i cebulę...

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety wołowe w sosie curry"

Artykuły na temat: przepis na mięso wołowe w sosie
  • Klopsy wołowe z orzeszkami piniowymi

    Przygotowanie: Rodzynki opłucz na sitku i dobrze odsącz. Orzeszki piniowe posiekaj. Mięso mielone przełóż do miseczki. Dodaj do niego orzeszki piniowe,...

  • Typowo polskie danie, które na pewno gości bardzo często na niejednym stole. Składniki: - 700 g rostbefu lub zrazowego- mięso wołowe - 200 g boczku wędzonego - 200 g cebuli - 50g musztardy sarepskiej - 200g ogórków kiszonych - 10 g mąki do oprószenia zrazów - 60 g tłuszczu - 5 ziaren ziela angielskiego - 2 łyzki majeranku - 5 ziaren pieprzu - 1 liść laurowy - 1/2 szklanki śmietany - 2 kostki pieczeniowe Knorr - mięsne Sposób przygotowania: 1. Mięso pokroić na płaty grubości ok. 1...

  • Śląskie rolady wołowe

    Śląskie rolady mogą być się różnić nadzieniem – każda gospodyni ma ulubiony przepis. Niektóre panie domu dodają kiszone lub konserwowe ogórki, inne kiełbasę czy grzyby...

  • Kropelka smaku, która zmienia każdy kęs potrawy w kulinarne dzieło sztuki. Są dopełnieniem każdej potrawy. Odpowiednio dobrane i przyrządzone potrafią nadać nawet najprostszemu daniu niezwykły smak. To nie przypadek, że w najlepszych restauracjach sosy przygotowuje doświadczony kucharz - sauciere - specjalizujący się właśnie w tej dziedzinie oraz w przyrządzaniu ciepłych przekąsek i mięs. Istnieje dużo rodzajów sosów, które możemy podzielić na kilka grup. Na przygotowanie niektórych z nich...

  • Policzki wołowe z piure z fasoli Piękny Jaś i duszoną botwinką

    ...fasolowe piure zyskało największe uznanie. Chętnie podaję je do wołowego steku, kaczki albo - tak jak poniżej - z wyśmienitymi, długo duszonymi policzkami wołowymi. Składniki: 2 policzki wołowe(...) i zredukuj je niemal całkowicie. Wtedy wlej część bulionu, zmniejsz ogień i duś policzki pod przykryciem przez około 3 godziny, podlewając cały czas bulionem, aż mięso będzie miękkie, a sos zgęstnieje...

  • Jest coś bardzo romantycznego i urzekającego w smaku zrazów czy bitek, które kojarzą się z dzieciństwem - pieczołowicie i z miłością przygotowywanych przez mamę lub babcię. Jak odtworzyć ten cudowny smak? Poradnik przygotował Marco Pierre White, ambasadora Bulionetki do duszonych dań Knorr. Fot. materiały prasowe Najważniejsze to zakupić dobrą sztukę mięsa u sprawdzonego rzeźnika. Takie mięso moim zdaniem jest najlepsze i najsmaczniejsze, jeśli tylko przyrządzisz je umiejętnie. Z sentymentem...

  • Żeberka wołowe w melasie z serową polentą

    Przepis: Donal Skehan"Za Donalem... do Europy".

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Przepis na życie

    Można piec chleb. Albo testować kuchnię molekularną. Szkolić się na kursach lub rywalizować w konkursach. Dziś gotowanie to nie obowiązek. To moda. Polki kochają jeść, jeszcze bardziej karmić. Na nowo odkrywamy stare przepisy albo eksperymentujemy z nowymi. Wolimy domową kolację z bliskimi niż wyjście do restauracji. - W gotowaniu, bardziej nawet niż w jedzeniu, chodzi o przyjaźń. Miłość. Sztukę...

  • Walory zdrowotne mięsa od bardzo dawna są przedmiotem dyskusji i wielu kontrowersyjnych poglądów. Dla jednych to cenne i podstawowe źródło niezbędnych składników odżywczych, inni przypisują mięsu odpowiedzialność za występowanie chorób cywilizacyjnych, a są i tacy, którzy dostrzegają w nim produkt uzyskany z bestialskiego zabijania zwierząt. Fot. 123RF/Picsel Tak czy siak, o mięsie wiemy niestety dość mało - spożywamy tylko niewielką część jego gatunków, a warto pamiętać, że gawron też może...