• Informacje na temat:

    przepis na mięso mielone z cukinią

Przepisy na temat: przepis na mięso mielone z cukinią
  • Smakowite zapiekanki z mięsem mielonym

    ...5 minut. Dołóż boczek, podsmaż.  2. Dodaj mięso, smaż, aż się zrumieni. Bulion podgrzej, wlej do mięsa z warzywami i boczkiem. Dołóż przecier i koncentrat, dopraw oregano, solą, pieprzem. Duś ok. 40(...).  4. Śmietaną polej wierzch zapiekanki. Posyp resztą parmezanu. Piecz ok. 50 minut w 180°C (przez pierwsze 30 min przykrytą folią). Podaj posypaną posiekanymi listkami bazylii. Warstwowiec z cukinią...

  • Proste i niewymagające danie, świetne na leniwe dni, kiedy nie chce nam się gotować. :-) Pasuje do każdego dodatku: kasz, ryżu i ziemniaków. Do tego obowiązkowo surówka!

  • Warzywa z rosołu

    ...10 łatwych przepisów.

  • Smaczny pomysł na "Mięso mielone z kapustą"

  • Warzywa julienne z mięsnymi kąskami

    Łatwy przepis na obiad dla całej rodziny.

  • Przepis wart wypróbowania: "Mielone zapiekane z cukinią"

  • Błyskawiczne szaszłyki

    Z drobiu, schabu, wołowiny, baraniny... Wystarczy dodać trochę warzyw, ziół i okrasić sosem. Podajemy przepis na szaszłyki, które zrobisz błyskawicznie.

  • Jako danie główne wyśmienite na obiad jak i na kolacje -łatwe i tanie

  • Kudłaci kucharze: Lubimy jeść, ale chcemy schudnąć

    ..."Ta książką jest niesamowita. Gotuję z nią prawie codziennie. Co za zmiana! Największym sukcesem jest to, że mój mąż zrzucił 22 kg. Jestem z niego niesamowicie dumna!". To zdanie Nicholi Beard, która mówi o książce "Kudłaci kucharze". Chcesz schudnąć, ale lubisz jeść? Prezentujemy wam pięć przepisów z tej właśnie książki. Dietetyczne jedzenie jeszcze nigdy nie smakowało tak dobrze!

  • pali w przełyku :)

Artykuły na temat: przepis na mięso mielone z cukinią
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zabiegana? Z mięsa mielonego możesz szybko przygotować smaczne i pożywne potrawy, które zasmakują całej rodzinie!

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Klopsiki w sosie pomidorowym z cukinią faszerowaną kuskusem

    ...rodzaje kofty. Nigdzie indziej na świecie nie jadłam tak dobrze przyprawionego mielonego mięsa, jak w krajach arabskich. Kiedy więc zabieram się w domu do przyrządzania klopsików, z szafki z przyprawami najczęściej wyjmuję kumin, kolendrę, cynamon i ziele angielskie. Składniki: Klopsiki: 250 g mielonej jagnięciny 250 g mielonej wołowiny 1 cebula 2 ząbki czosnku ½ pęczka natki...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Ania Starmach: Obiady trzeba celebrować

    W swojej najnowszej książce "Pyszne obiady" jurorka Masterchefa, Anna Starmach, dzieli się swoimi ulubionymi przepisami na tradycyjne i nowoczesne dania obiadowe. O tym, dlaczego warto przykładać wagę do tego posiłku, jak wyglądały tradycyjne obiady w jej rodzinnym domu i co jadła w podróży poślubnej opowiada w rozmowie ze Styl.pl.

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • 10 pomysłów na szybki obiad

    Chcesz przygotować coś smacznego, pomysłowego, co jednocześnie nie zajmie zbyt dużo czasu? Mamy dla ciebie 10 przepisów na dania, które zrobisz w 30 minut!

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Węgierski kociołek rozmaitości

    Oryginalny przepis na leczo pochodzi z Węgier i opiera się na kiełbasie, pomidorach i papryce. Ale ty możesz dodać do niego dosłownie wszystko: cukinię, kiszone ogórki, pieczarki a nawet kotlety sojowe.

  • Dobre mięso mielone powinno wyglądać świeżo i mieć różowo-czerwoną barwę. Co jednak w przypadku, gdy po kilku dniach zszarzeje? Czy nadal nadaje się do zjedzenia? Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone jest jednym z najpopularniejszych produktów spożywczych. Możecie wykorzystać je do przygotowania wielu potraw, w tym gołąbków, aromatycznego sosu bolońskiego lub tradycyjnych kotletów. Co oczywiste, w czasie zakupów staramy się wybierać mięso najwyższej jakości. Często zdarza się, iż starannie wybrany...

Wideo na temat: przepis na mięso mielone z cukinią
  • Prosty przepis na faszerowaną cukinię

    Cukinia to niezwykle plastyczne warzywko, które świetnie nadaje się nie tylko na składnik gulaszów, zup czy sałatek, ale znakomicie sprawdzi się również w całości - po wydrążeniu nasion zostaje nam przepiękna łódeczka, która aż prosi się o zrobienie faszerowanej cukinii! W naszym przepisie użyliśmy farszu na bazie kaszy, pieczarek, indyczego mięsa mielonego i delikatnych, ale aromatycznych warzyw