• Informacje na temat:

    przepis na mięsny farsz do pierogów

Przepisy na temat: przepis na mięsny farsz do pierogów
  • Lubisz pierogi? Tak się robi idealne ciasto!

    Polska kuchnia słynie z najlepszych pierogów na świecie. Nie ma chyba nikogo, kto nie lubiłby tego tradycyjnego polskiego dania. Pierogi ruskie smażone lub z wody, z farszem mięsnym lub wegetariańskim, na słono i na słodko - opcji jest tyle, ile fanów pierogów. W programie Beata Śniechowska proponuje kilka nowych przepisów. Doradza także, jak przygotować idealne ciasto. Myślisz, że to trudne...

  • Dzisiaj propozycja mięsna, a dokładniej mięsno-warzywna. W roli głównej kurczaczek, cebulki, pomidory i papryki. Moje sprawdzone połączenie. Doskonale nada się jako farsz do pierogów czy naleśników.

  • Piegowate pierogi z kapustą i grzybami, albo żółte ze śliwką i grzybami

    ..."W pierogach ważne jest ciasto, ale jeszcze ważniejszy jest farsz. Musi być wyrazisty, bardzo dobrze doprawiony" - przekonuje Katarzyna Bosacka. Samozwańcza mistrzyni lepienia pierogów proponuje piegowate pierogi z kapustą i grzybami albo żółte ze śliwką i grzybami.

  • Sprawdzony przepis na "Wigilijne farsze do pierogów"

  • 10 łatwych przepisów na jabłka!

    ...przekąską podaną samodzielnie lub jako dodatek np. do pieczonego mięsa. Farsz do naleśników Duszone jabłka mogą być wspaniałe jako nadzienie do naleśników na słodko. Tak przygotowane danie można podawać(...)! Jabłka możesz przygotować zarówno z nadzieniem pikantnym - np. mięsnym, z kaszy, ryżu lub słodkim - z innymi owocami, bakaliami itp. Bardzo smaczne są także same jabłka wydrążone i zapieczone z odrobiną...

  • Farsz do pierogów, chyba troszkę inny od wszystkich...

  • Pierożki można także przygotowywać z innym farszem - np. jajecznym, serowym, kapuścianym czy mięsnym. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz...

  • Czasem dla odmiany robię właśnie takie krokiety są bardzo dobre i syte!

  • Zrobił mi się niedawno przepyszny farsz do naleśników/pierogów/jedzenia w formie pasty do kanapek. Można też z niego zrobić małe paszteciki, kotleciki, czy tam innego wpadnie do głowy Na zdjęciu mięsko zostało zawinięte w dietetyczne naleśniki gryczano-razowe

  • Wypróbowany przepis na "Mięsny strudel"

Artykuły na temat: przepis na mięsny farsz do pierogów
  • Pieczony pieróg kornwalijski

    Jest to, powiedzmy po polsku, pieczony pieróg z ciasta z nadzieniem warzywno-mięsnym. Można go też spotkać pod nazwą calzone, którą dobrze znacie. Tak czy siak, z Cornish pasty można naprawdę eksperymentować z różnymi farszami. Niektórzy lubią nadziewanego serem i cebulą lub samymi warzywami, lub tylko mięsem. Na ciepło i na zimno. W każdej wersji będzie równie smaczny i sycący. Cornish pasties...

  • Pierogi zna każdy Polak i niemal każdy turysta odwiedzający nasz kraj. Skąd się wzięły? Fot. 123RF/Picsel W Polsce pojawiły się około XIII wieku, przywędrowały ponoć z Dalekiego Wschodu, a sprowadzono je przez Ruś Kijowską.   Najstarszy zapis przyrządzania pierogów znalazł się na kartach pierwszej polskiej książki kucharskiej, czyli Compendium ferculorum z 1682. Znalazł się tam przepis na pierogi z mięsem, a konkretnie z farszem z nerek, łoju oraz „zieloności". Kolejne przepisy to już pierogi...

  • Jakie wino do świątecznych potraw?

    Chcesz zaskoczyć bliskich? Oprócz kompotu z suszonych owoców podaj dobre wino! Podpowiadamy, która etykieta będzie pasowała do świątecznych pierogów, jak podkreślić smak ryby, a także zdradzamy przepis na najlepszy "grzaniec"

  • Mąka, masło, sól, jajko – odpowiednio wyrobione i rozwałkowane ciasto to podstawa pierogów. Niby proste, ale w trakcie gotowania mogą się rozpaść, a z farszu zrobi się breja. Fot. 123RF/ Picsel Żeby tego uniknąć, poznaj kilka prostych wskazówek, dzięki którym - łatwo i bez stresu - przygotujesz wyśmienite pierogi. Wybierz mąkę dobrej jakości, ale też przesiej ją zanim przygotujesz ciasto. Ciasto wyrabiaj robotem kuchennym lub ręcznie do momentu, w którym będzie idealnie gładkie i wszystkie...

  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    ...szukasz nowych pomysłów i przepisów? Przygotowaliśmy dla Ciebie garść wskazówek i podpowiedzi na ten temat!

  • Mrożenie pierogów, sprawa niby banalna a wątek ten na forum smakera wywołał lawinę dyskusji, stając się przez kilka miesięcy najpopularniejszym i ciągle dyskutowanym. No bo jak mrozić by były smaczne, nie sklejały się czy nie daj Boże pękały podczas gotowania? Okazuję się, że to nic prostego! Fot. 123RF/Picsel Pierogi są potrawą, która kojarzy mi się z dzieciństwem. Moja mama przygotowywała je z różnego rodzaju farszem. W zależności od pory roku i tego co miała w danym momencie pod ręką. W...

  • Smaki zza miedzy

    ...aż trzy przepisy na pierogowe ciasto i wiele wariantów słonego i słodkiego farszu! Wisienką na torcie są słodkości - wypieki i desery - oraz tradycyjne nalewki. Przepisy z kuchni ukraińskiej można(...) około 50 przepisów tradycyjnej kuchni ukraińskiej w aranżacji Anieli Redelbach. Zamieszczono tam propozycje przystawek do dania głównego, przekąsek na każdą porę dnia, a nawet zakąsek, które będą świetnym...

  • Trudno wyobrazić sobie bez nich polską kuchnię, nie mówiąc już o świętach Bożego Narodzenia. Jak je przygotować, aby były naprawdę dobre? Skorzystaj z pomysłów naszych użytkowników. Fot. 123RF Pierogi to zawsze doskonały pomysł na obiad. To tradycyjne danie podbiło serca Polaków oraz wielu obcokrajowców. Sekret idealnych pierogów tkwi nie tylko w pysznym farszu, ale także w doskonałym cieście - niezbyt grubym, ale też niezbyt cienkim, lekkim, miękkim i dobrze wyrobionym. Jak je przygotować?...

  • Księga smaków: Mięta

    ...świeżej mięty. Przypraw i wymieszaj. Przygotuj ciasto na pierogi według swojego przepisu. Nakładaj farsz do wyciętych krążków i sklejaj pierogi jak zawsze. Ugotowane podawaj polane śmietaną, posypane(...), dodaje się ją do sosów, dipów, zup i sałatek, świetnie komponuje się z rybami, drobiem, jagnięciną i baraniną. W krajach arabskich mięta jest wręcz obowiązkowym składnikiem mięsnych potraw, a w daniach...

  • Już niedługo wraz z naszymi bliskimi usiądziemy do wieczerzy wigilijnej. Na świątecznym stole pojawią się tradycyjne potrawy, przygotowane z najwyższą dbałością i starannością. Wśród 12 dań zaserwujemy pierogi i uszka - jak je przygotować, aby były idealne? Pierogi znane są każdemu Polakowi i niemal każdemu turyście odwiedzającemu nasz piękny kraj. Jadamy je często, pojawiają się na naszych stołach nawet kilkanaście razy w roku, w tym obowiązkowo w święta Bożego Narodzenia. Na uszka zaś...