• Informacje na temat:

    przepis na mielone z nadzieniem

Przepisy na temat: przepis na mielone z nadzieniem
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...i wypełnić go przygotowanym nadzieniem. Dekorować natką pietruszki. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 3020 kJ/721 kcal Zapiekanka z mięsa mielonego Składniki na 6 porcji(...)Spaghetti z sosem z mięsa mielonego Składniki na 4 porcje - cebula, - ząbek czosnku, - 200 g marchewki, - 4 łodygi selera naciowego, - 400 g spaghetti, - sól, - łyżka oleju, - 300 g mieszanego...

  • Wypróbowany przepis na "Mielone z nadzieniem"

  • Zielone ravioli z nadzieniem serowym

    Składniki: Ciasto: - 40 dag. mąki, - 2 jaka, - szczypta soli, - 10 dag mrożonego szpinaku-mielonego, - woda do konsystencji, Farsz: - 10 dag. białego sera półtłustego, - 10 dag. fety(...) h. Przepis na 10 osób. Koszt jednej porcji 0,95 zł...

  • Sprawdzony przepis na "Kotlety mielone z serowym nadzieniem"

  • Faszerowane papryki

    Jest to propozycja dla miłośników ostrzejszych smaków. Papryki można nafaszerować według własnego upodobania – serem feta, nadzieniem warzywnym lub, według poniższego przepisu, mięsem mielonym.

  • Pyszne, pulchne i łatwe w wykonaniu rogaliki.

  • ​Vetkoek

    Charakterystyczny dla kuchni południowoafrykańskiej puszysty chlebek drożdżowy smażony w głębokim tłuszczu, często podawany z nadzieniem, na przykład z mielonego mięsa, albo na słodko, z syropem lub dżemem.

  • Tradycyjny mielony z młodymi ziemniakami i surówką z selera naciowego, danie lubiane przez wielu smakoszy :)

  • Warzywa z rosołu

    ...10 łatwych przepisów.

  • Jedna z moich ulubionych: kuchnia węgierska. Zmodyfikowany przepis na naleśniki a la Gundel.

Artykuły na temat: przepis na mielone z nadzieniem
  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    ...! I to, co zostanie z poprzedniego obiadu. Gołąbki to danie bardzo uniwersalne. Dawniej przepis z powodzeniem zastępował uboższej części społeczeństwa dworskie faszerowane ptaki. Wersja mniej luksusowa składała się z ziemniaczanego lub ryżowego nadzienia. Dzisiaj gołąbki wiodą prym praktycznie w każdej kuchni. Twoja lodówka skrzętnie skrywa pozostałości wczorajszego obiadu? Były mielone, pomidorowa...

  • Uwielbiasz prostą, polską kuchnię, ale czasem chciałabyś wprowadzić powiew nowości do znanych od lat receptur? Masz dość tradycyjnych mielonych? Poznaj przepis, który, odmieni smak tej klasycznej potrawy. Ten przepis jest prosty i tani. W dodatku posmakuje zarówno miłośnikom „babcinych" obiadów, jak i koneserom bardziej „współczesnych" smaków. Kotlety mielone na INTERIA.TV.   Składniki: 500 g mięsa mielonego 1 duża cebula kawałek pora 1 jajko 1 bułka mleko do namoczenia bułki 1 łyżeczka...

  • Nadziewane cannelloni (cannelloni ripieni)

    Oryginalny włoski przepis na makaron cannelloni.

  • Kotlety mielone to kulinarny szlagier, który w żaden sposób nie może nas zaskoczyć? Nic z tych rzeczy! Dzięki przepisom naszych użytkowników przekonasz się, że można zaserwować je w bardzo ciekawy sposób. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Mogłoby się wydawać, że w tym temacie nie da się wymyślić już nic nowego. Na szczęście nasi użytkownicy udowodnią wam, że mielone wcale nie muszą...

  • Naleśniki chilli

    Przepis ten powstał jako owoc poszukiwania alternatywy dla klasycznych naleśników. Jest łatwy, a ich smak jest wyrazisty i wyjątkowy. Nadzienie można podać również jako sos do ryżu.

  • Mięso mielone jest częstym składnikiem naszych dań, ponieważ można wyczarować z niego niesamowite potrawy. Ich smak zależy od jakości mięsa, a w tym przypadku producenci nie zawsze postępują uczciwie. Fot. 123RF/Picsel Dla wielu kucharzy, mięso mielone jest sprawdzonym "planem awaryjnym", po który sięga się zawsze, gdy brakuje pomysłu na obiad. Jednak, aby przygotowana przez nas potrawa była smaczna, potrzebujemy dobrej jakości składników. Tymczasem okazuje się, że kupienie mięsa mielonego,...

  • Nadziewane pomidory

    Kiedys podawalam przepis na nadziewane pomidory babuni... bylo to nadzienie klasyczne z mielonej wolowiny. Dzisiaj inna propozycja, gdyz te pomidory nadziewane...

  • Najczęściej jadamy śledzie w tradycyjnej postaci, czasem jednak warto spróbować czegoś nowego. Burgery ze śledzia norweskiego na pewno zasmakują nie tylko dorosłym, ale przede wszystkim dzieciom. Składniki: 75 dkg filetów z surowego śledzia norweskiego 2 łyżeczki soli Pół łyżeczki pieprzu 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki drobno posiekanej natki pietruszki 1 cebula 150 ml mleka Olej do smażenia Przygotowanie: 1.Filety z surowego śledzia norweskiego oczyścić, wymoczyć w mleku i...

  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....