• Informacje na temat:

    przepis na marynowana ostra papryka

Przepisy na temat: przepis na marynowana ostra papryka
  • ...nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Przepis mamy najlepszy.

  • Jak przyrządzić pysznego tatara?

    ...- wyjaśnia szef kuchni. Ciekawe w tym przepisie jest dodanie dwóch rodzajów pieprzu: drobno mielonego i grubo tłuczonego. "Ten młotkowany pieprz dodaję przy siekaniu dlatego, że w takie grube ziarna...

  • Przepis wart wypróbowania: "Marynowana papryka"

  • Sałatki makaronowe

    Śródziemnomorskie penne Sposób przygotowania 1. Makaron ugotuj według przepisu na opakowaniu. Sok pomidorowy zmiksuj z papryką, chili, cukrem (lub 1/2 łyżeczki miodu), szczyptą soli oraz pieprzu. Wmieszaj 3-4 łyżki oliwy, zależnie od pożądanej gęstości sosu. Odstaw.  2. Cukinię umyj i bez obierania pokrój na ćwierćplasterki. Dodaj do sosu i wymieszaj. Ogórek obierz i pokrój na grubsze...

  • Przepis na paprykę marynowaną

  • ...składników, do serka dodaję szczyptę papryki mielonej ostrej i słodkiej i pokrojoną marynowaną paprykę. Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Marynowana papryka jest idealna jako dodatek do kanapek i do dań obiadowych.

  • Boczek pieczony w piwie

    ...do piekarnika nagrzanego do 200 st C. Piec pod przykryciem ok. 1 h, często polewając powstającym sosem. Po tym czasie zdjąć pokrywę i piec dalsze 15-20 min. Czas przygotowania 3 h. Przepis na 6 osób.

  • Marynowana papryka. chrupiąca i lekko kwaśna. Idealna do kanapek i sałatek.

Artykuły na temat: przepis na marynowana ostra papryka
  • O, kurczę!

    Żeby wyobrazić sobie, dlaczego w dawnej kuchni polskiej ceniono pieczone pulardy, trzeba spróbować dobrze przyrządzonego kurczaka. Krok pierwszy? Kupić zagrodowego, bo te są najsmaczniejsze. Mają mięso soczyste, lekko żółte, jeżeli jadły kukurydzę, jasne, gdy karmiono je owsem. Krok drugi? Znaleźć przepis, który zwykłego kurczaka zmieni w danie wyjątkowe.

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...

  • Mistrzostwo grillowania

    ...szefów kuchni Polsat Food Network mamy dla was kilka sprawdzonych przepisów, na grillowane smakołyki!   Grillowane warzywa z kolendrowym jogurtem ( Kobieta na Dzikim Zachodzie , w każdą niedzielę...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Ratatouille w marynacie

    ...marynowania: 3 dni. Składniki: - 1 czerwona papryka  - 1 żółta papryka - 1 cukinia, pokrojona wzdłuż na plastry grubości 3 mm - 1 bakłażan, pokrojony wzdłuż na plastry grubości 3 mm - 225 ml(...) zalane; gdyby zabrakło marynaty, dolej trochę oliwy. Zakręć słój i odstaw przynajmniej na 3 dni do zamarynowania. Przechowuj w chłodnym, ciemnym miejscu. Przepis pochodzi z książki "Moja mała...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Choroba refluksowa. Co jeść, a czego się wystrzegać?

    .... Nasilają się one zwłaszcza 0,5-2 godziny po posiłku oraz w pozycji leżącej lub schylonej. W chorobie stosuje się dietę łatwostrawną, w której eliminuje się produkty i potrawy pobudzające wydzielanie soku(...) wyborem będzie sezonowy, orzeźwiający i sycący koktajl. Dodatek siemienia lnianego działa neutralizująco na soki trawienne. Tego typu śniadanie przełamuje stereotyp, że potrawy w diecie lekkostrawnej są...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Śledź świątecznie

    .... Śledź po kujawsku Składniki na 6 porcji: 60 dag solonych śledzi, 2 łyżki oleju, 1 szklanka mleka, 30 dag jabłek, suszony majeranek, sok i skórka otarta z cytryny, mielona ostra papryka, 2 łyżki(...). Wystudzić. Śledzie podzielić na połówki, ułożyć na półmisku, przykryć jabłkami, zalać sosem z duszenia. Wstawić na noc do lodówki. Fantazyjnie udekorować. Zobacz także: 30 przepisów na śledzie Tu...

  • Ostra kuchnia – można ją kochać, albo nienawidzić. Miłośnicy ostrej papryki wiedzą doskonale, że pikantne potrawy wciągają. Fot. 123RF/Picsel Na zdjęciu jedna z najostrzejszych papryk świata - chili habanero.   Trochę nauki Za ostrość papryki chili odpowiada kapsaicyna. Nasz organizm, w szczególności błony śluzowe, w kontakcie z tą substancją zachowuje się dokładnie tak, jak w przypadku oparzenia. To dlatego odczuwamy silnie piekący smak, uczucie gorąca, palenia, a nasz mózg w ekspresowym...