• Informacje na temat:

    przepis na golonka w piwie

Przepisy na temat: przepis na golonka w piwie
  • Składniki: golonka 1,5 kg, olej, pieprz, oregano, czosnek, kieliszek wina, piwo, dobry humor.

  • Wypróbowany przepis na "Golonka na piwie"

  • Bawarskie przysmaki na Oktoberfest

    To nie tylko święto piwa, ale też okazja do poznania tradycyjnej bawarskiej kuchni. Dla tych, którzy nie mogą wybrać się w tym roku na Oktoberfest, a chcieliby skosztować niemieckich przepisów, przygotowaliśmy prawdziwie bawarskie menu.

  • Przepis wart wypróbowania: "Golonka w piwie"

  • Oktoberfest w twojej kuchni

    ...jej smak, nie musimy udawać się aż do Monachium. Producent Cukru Królewskiego zachęca do przyrządzania południowoniemieckich potraw w zaciszu domowej kuchni. Pomoże nam w tym przepis specjalnie na tę(...) słodko z rosterem śliwkowym, według przepisu Ewy Wachowicz. Ewa Wachowicz poleca: Spätzle na słodko z rosterem śliwkowym Składniki na ciasto: - 30 dag mąki, - 2 jaja, - woda gazowana, - sól...

  • Wypróbowany przepis na "Golonka w piwie"

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...kucharza Conrada Haggera (Neues Saltzburgisches Koch-Buch). Wśród 2500 opisanych dań można znaleźć sporo lekkich zup i ekstrawaganckich pasztetów, a także sufletów i tortów. Znajdzie się tam przepis na(...) i ogródek z miejscami dla 1500 osób ma do zaoferowania doskonałe piwo i spory wybór prostych potraw takich jak golonka, żeberka, Leberkäse. Jedzenie nie należy do najbardziej wyszukanych, ale z pewnością...

  • Przygotowanie golonki w piwie nie jest zbytnio skomplikowane. Przygotowanie dobrej, pieczonej golonki wymaga już od nas troszkę wiedzy kulinarnej i czasu. Od dłuższego czasu chodziła mi po głowie golonka w piwie, ale według własnego przepisu. Oto i on :)

  • Smaczna golonka.

  • Smaczny pomysł na "Golonka w piwie"

Artykuły na temat: przepis na golonka w piwie
  • Przewodnik po smacznej Polsce Magdy Gessler

    Magda Gessler przygotowała regionalny przewodnik kulinarny „Smaczna Polska”. Pięknie wydana książka zawiera regionalne produkty z całego kraju i najlepsze tradycyjne przepisy. Oto skrócony przewodnik po polskich smakach.

  • Mówi się, że golonka to niezdrowe i tłuste mięso. Mimo tego, bardzo często gości na naszych stołach. W końcu zjedzona raz na jakiś czas nie powinna nam zaszkodzić. Fot. 123RF/Picsel Wbrew pozorom, przygotowanie smacznej golonki wcale nie jest proste. Jeśli zostanie to zrobione w nieodpowiedni sposób, możemy zaserwować gościom niemal niejadalny kawałek mięsa. Ugotowanie jej w taki sposób, aby była soczysta i delikatna, to prawdziwa sztuka, która udaje się tylko nielicznym. Nie wiecie jak to...

  • Menu polityków

    ...(według przepisu jego babci), pizzę (sam wyrabia ciasto). Lubi również kuchnię z kresów, zupę grzybową z suszonych prawdziwków i kluskami z ciasta naleśnikowego (specjalność żony), barszcz ukraiński...

  • Znów ruszylismy w teren z Kamerą Smakera i dotarliśmy do... krakowskiego domu piwa - House of Beer. Zobaczcie naszą relacje Video. O piwie opowiadają Aldona Rosiek oraz Jadwiga Mech. Piwo z małego czy dużego browaru? Skąd pochodzą najlepsze piwa? Jak prawidłowo dobierać rodzaj piwa do potrawy? O tym wszystkim opowie Aldona Rosiek z House of Beer. W domu piwa... czyli wszystko o piwie na INTERIA.TV. Każde piwo jest inne i każde należy pić inaczej. Jak rozlewać oraz degustować różne gatunki...

  • Wszystkie smaki Salzburga

    ...kucharza Conrada Haggera (Neues Saltzburgisches Koch-Buch). Wśród 2500 opisanych dań można znaleźć sporo lekkich zup i ekstrawaganckich pasztetów, a także sufletów i tortów. Znajdzie się tam przepis na(...) i ogródek z miejscami dla 1500 osób ma do zaoferowania doskonałe piwo i spory wybór prostych potraw takich jak golonka, żeberka, Leberkäse. Jedzenie nie należy do najbardziej wyszukanych, ale z pewnością...

  • Nie od dziś gotowanie to jedno z ulubionych zajęć Polaków. Lubimy próbować nowe przepisy, a im bardziej są one wyszukane, tym lepiej. Wystarczy trochę chęci i inwencji twórczej, aby stworzyć danie, które na długo pozostanie w pamięci naszych gości – sprawdź nasze propozycje, które przedstawimy wraz z Szefem Kuchni Borwaru Lubicz – Rafałem Kosińskim . Piwo jako półprodukt do przygotowania dań to nie nowość. Historia jego wykorzystania w kuchni sięga czasów średniowiecznych. Wytwarzane było...

  • ...nadzieje, ze nadrobimy!! sliczne sa, madre i kochane:) czuje niedosyt potworny!!!! i ta ikea.. sprobowalam golonki:) fuj ;))) ale tak sobie mysle, ze mu kiedys zrobie taka w piwie, dawno temu wzielam przepis od kolezanki, ktora tak lagodzi niedobry charakter swojego zlego meza.. nie wiem, co jest, ale jak wzielam kes mieska to od razu zamarzyl mi sie kieliszeczek potwornie zmrozonej wodki...

  • We wrześniu w Browarze Lubicz już kolejny raz obchodzone będzie święto piwa. Nie zabraknie trunku warzonego na miejscu i podawanego w litrowych kuflach czyli Maßkrugen, biesiadnego jedzenia i muzyki bawarskiej. A to wszystko pod hasłem „Najważniejsze jest dobre piwo, jedzenie i towarzystwo!”. Oktoberfest czyli dożynki piwne to bawarskie święto obchodzone tradycyjnie w Monachium, ale jest niezwykle popularne również na całym świecie. Pomimo, że nazwa wydarzenia sugeruje, że odbywa się ono w...

  • Nadeszły zimowo-jesienne wieczory, a wraz z nimi spadki odporności i fale przeziębień. Latem, podczas wysokich temperatur organizm ludzki nie jest narażony na ataki choroby, jednak przy obecnej aurze układ odpornościowy człowieka pracuje bardzo intensywnie. Jak skutecznie (i przyjemnie) pokonać przeziębienie w jeden wieczór? Grzanym piwem! Do najzdrowszych metod walki z przeziębieniem należą te, które są przekazywane „ z pokolenia na pokolenie". Jednym z kulinarnych sposobów radzenia sobie...

  • Jasne czy ciemne? Jasne, że jasne! Popularnie rozumiany podział piw to tylko wierzchołek góry chmielowej. Przedstawiamy krótki przewodnik po piwnym świecie, który mamy nadzieję, zachęci Was do dalszych, oczywiście odpowiedzialnych, wycieczek po świecie, gdzie chmiel miesza się z goryczką. Fot. 123RF/Picsel Piwa dzielimy na gatunki według sposobu fermentacji drożdży. I tak mówimy o piwach fermentacji dolnej - lager, górnej - ale i spontanicznej - głównie piwa belgisjkie. Każda fermentacja...