• Informacje na temat:

    przepis na domowy koniak

Przepisy na temat: przepis na domowy koniak
Artykuły na temat: przepis na domowy koniak
  • Najtrudniej jest mi przekonać ludzi, że Gruzja to normalny kraj

    Hercules - pełna przepisów opowieść o trosce, gościnności i wielkiej słabości do jedzenia mieszkańców tego barwnego regionu.

  • W ostatnich latach w naszym kraju zapanowała moda na domowe pieczenie chleba. Wiele osób własnoręcznie zagniata bochenki i samodzielnie tworzy zakwasy, bo w końcu nic nie smakuje tak dobrze jak kromka świeżego, domowego pieczywa. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada rocznie blisko 100 kilogramów chleba, dlatego warto wiedzieć w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Jak się okazuje, jedząc chleb, możemy bardzo dużo zyskać. Zawarte w nim magnez oraz witaminy z grupy B poprawiają...

  • Martwię się, że pijesz

    ...tłumaczyła. Oczywiście miała dostęp do dobrych alkoholi, często pacjenci przynosili po udanych zabiegach koniaki, wielkie butelki calvadosu". Marta: "Iwona pracuje w dziale marketingu. Rok temu(...) podjęcie specjalnej rozmowy - interwencji kryzysowej. Dokładny przepis na jej przeprowadzenie znajdziesz w wywiadzie obok. Warto spróbować. Być może to fałszywy alarm, może Twojej bliskiej nic nie...

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Szansa za zakrętem

    ...wszystko, o czym wcześniej - za komuny - w radiu się nie mówiło. A telewizja? - Koleżanka szła na casting do Canal+, poprosiła, żebym poszła z nią. Dla odwagi strzeliłam mały koniak i... dostałam się(...), zobacz, jaki fajny przepis!". Zrobiliśmy razem sernik według tego przepisu. Sofijka od niedawna sama jeździ do przedszkola! Odprowadzam dzieci tylko do zakrętu, gdzie zatrzymuje się szkolny autobus...

  • Nawet w małym mieszkaniu w mieście możesz przygotować ser niczym z wiejskiej zagrody. Nie jest to takie trudne, a jaka wielka satysfakcja! Choć mogłoby się wydawać, że tradycja wyrabiania serów i masła z mleka krów, owiec i kóz zanika dzisiaj nawet na wsiach, to w wielu gospodarstwach, zwłaszcza prowadzonych przez ludzi ceniących ekologię, wciąż mamy szansę skosztować prawdziwego domowego nabiału, a przyrządzanie naturalnego sera jest coraz bardziej popularną atrakcją gospodarstw...

  • ...jak ta będzie w ciąży, bo pewnie będziemy musieli się nasłuchać. A ja nie specjalnie mam na to ochotę. Ale to pewnie dalsza przyszłość.   Po tej wizycie poczułam ochotę na drinka, ale w domowym barku nie mieliśmy żadnej dobrej wódki. Znalazłam koniak, który dostałam kiedyś od klienta. Mąż dostał bojowe zadanie znaleźć w Internecie przepis na drink z koniakiem. No, muszę przyznać, że to co...

  • Zwykle kupujemy go w sklepie, nie będąc w pełni pewnym jego składu. Tymczasem zrobienie domowego majonezu to dosłownie kilka minut roboty. Fot. 123RF/Picsel Jak wiadomo, wszystko co domowe znaczy zdrowsze i lepsze. Kiedy postanawiamy stworzyć coś we własnej kuchni, mamy pewność co do tego, jakie składniki zostały użyte oraz że w majonezie nie znajdziemy żadnych niepożądanych dodatków jak konserwanty czy ulepszacze smaku. Ale co w sytuacji, gdy majonez jest nam potrzebny, a czasu na jego...

  • Jaka jest historia wina? W jaki sposób powstaje alkohol? Jakie są potrzebne przyrządy do wyrobu wina? Jak wygląda przebieg produkcji wina w domu? Jak przeprowadzić fermentację, a później ją kontrolować? Czy wiesz, że wina można wyprodukować ze świeżych owoców, z wielu rodzajów owoców, z owoców z puszki, z suszonych owoców, a wreszcie z kwiatów, zbóż, z soku drzew? Poznaj receptury na wina i na napoje winopodobne (wermuty, wina ziołowe, wina lecznicze), miód pitny oraz dowiedz się wiele o...

  • Barszcz czerwony to nieodłączny element polskiej wigilii. Tego dnia w naszych kuchniach rządzi tradycja, dlatego warto poznać domowy sposób na prawdziwy zakwas z buraków. Fot. 123RF/Picsel Ciężko wyobrazić sobie bez niego Boże Narodzenie. Jego aromat pamiętamy z dzieciństwa, jako ten, który rozpoczynał najznakomitszą kolację całego roku. Jako że jego smak jest niezastąpiony, nie warto używać gotowych koncentratów, a postawić na tradycyjny barszcz zrobiony na zakwasie z buraków. Oto kilka...