• Informacje na temat:

    przepis na danie chińskie z ryżem

Przepisy na temat: przepis na danie chińskie z ryżem
  • Egzotyczne danie w Twojej kuchni.

  • Szybki i bardzo smaczny obiadek.Polecam:)

  • ...i obtoczyć w mące! Podsmażyć na rozgrzanej oliwie bądź oleju. Tak podsmażone klopsiki dać do dużego garnka bądź brytfanki i zalać sosem pomidorowym. Całość dusić ok. 30 minut na małym ogniu. Podawać z ryżem! Przyślij nam przepis na twoją ulubioną potrawę...

  • Bardzo smaczne danie. Polecam.

  • Obiad w pół godziny

    ...solą, dodać sok z cytryny i sos z moreli. Potrawę trzymać na małym ogniu jeszcze przez kilka minut. Danie podawać z ryżem ugotowanym na sypko lub z chińskim makaronem. Czas przygotowania: 35 minut(...) gotującej się lekko posolonej wody i gotować zgodnie z przepisem na opakowaniu. Olej rozgrzać na patelni. Mięso obsmażać mocno ok 5 minut. Dwie minuty przed końcem dodać cebulę i brokuły, doprawić solą...

  • Danie o smakach azjatyckich. Polecam :)

  • Sekrety tajskiej kuchni

    ..., mangosteen, rambutan, fasola długa i tajska bazylia. • W ciągu dnia w Tajlandii zjada się 3-4 posiłki. Na śniadanie unika się pikantnych potraw. Można zjeść np. grillowanego kurczaka z ryżem lub zupę ryżową(...)• Potrawy z kuchni tajskiej charakteryzują się oryginalnym, pikantnym smakiem. Jest to wynik stosowania specjalnych przypraw. W Tajlandii szefowie kuchni nie spisują przepisów dań, które przyrządzają...

  • Bardzo smaczne danie o azjatyckim smaku.

  • Kuchnia turecka

    .... Potrawa ta bardzo szybko przyjęła się w całej Turcji, a obecnie jest daniem narodowym. Döner kebap podawany jest w małej budce na rogu i w najlepszych restauracjach. Spośród rozlicznych jego odmian(...), coś w rodzaju polskich mielonych, tylko o wiele mniejsze. Są przyrządzane na kilka sposobów, przeważnie opala się je na poziomym ruszcie (izgara). Jadane z chlebem, ryżem, ziemniakami i sałatką...

  • Szybkie danie jednogarnkowe a raczej jednopatelniowe ;) Typowe chińskie słodko-kwaśne danie z kurczakiem ryżem i warzywami. Musicie sobie przygotować na prawdę dużą patelnię a najlepiej woka, jest tego dosyć sporo, co najmniej 8 porcji.

Artykuły na temat: przepis na danie chińskie z ryżem
  • Danie na kolanie

    ...tylko plastik? Żeby nie wiem co pisali producenci na opakowaniach, że to porcja warzyw, zdrowego błonnika i witamin, to poza tłuszczami, węglowodanami i chemią wartości odżywczych nie ma takie danie żadnych, za to kalorii - morze. Zupa serowo-ziołowa z makaronem - 350 kcal w porcji. Tyle co przeszło trzy spore talerze domowej zupy pomidorowej z ryżem (niezbyt tłustej)! Makaron w sosie śmietanowo...

  • Nie wiedzą co to deser. W większości swoje zapotrzebowanie na cukier zaspokajają naturalnymi darami nieba. Słodkie niespodzianki i ciasteczka spożywają symbolicznie lub na specjalne okazje. Czego to Chińczycy nie wymyślą?! Fot. 123RF/Picsel "Czyścić stoły"- tak dosłownie brzmi tłumaczenie słowa deser z języka francuskiego (desservir). Dla Chińczyków jednak deser, nie ma nic wspólnego z degustacją słodkości lub serwowaniem smakołyków tuż po posiłku. Słodycze w Chinach podaje się jako przekąskę...

  • Dania z drobiu dla liczących kalorie

    Sałatka z cykorią Przygotowanie: 25 minut. Porcja: 250 kcal. Koszt porcji: ok. 6 zł. Przepis dla 2 osób. Składniki: • 25 dag fileta z piersi indyka • łyżka przyprawy curry • łyżeczka + łyżka(...) minut. Porcja 180 kcal. Koszt porcji ok. 4 zł. Przepis dla 4 osób. Składniki: • podwójny filet z kurczaka • 2 łyżki groszku z puszki sól, pieprz • łyżka oleju • 20 dag białych szparagów • cukier...

  • W naszym kraju każdego roku sprzedaje się aż 300 mln zupek chińskich. Teoretycznie wszyscy wiemy, że nie jest to zdrowy produkt, jednak często potrzeba zjedzenia szybkiego posiłku zwycięża nad rozsądkiem. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Dlaczego nie powinieneś jeść serków topionych? Wbrew pozorom popularne zupki błyskawiczne nie powstały w Chinach, a w Japonii. W 1958 firma Nissin Foods, specjalizująca się w produkcji pierwszych dań dla astronautów, wypuściła na rynek paczkę zupy w proszku,...

  • Fasolka z czterech stron świata

    Szybko, smacznie i pomysłowo. Tak chcę gotować współczesne kobiety. Ale jak przygotować danie, które spełni te wszystkie warunki?

  • Znowu jakaś dieta? Nic podobnego. Kultura chińska proponuje nowe, skuteczne rozwiązania zdrowego odżywiania się, oparte na naturalnej energii produktów i ich leczniczych właściwościach. Fot. 123RF/Picsel Kiedy cywilizacja Zachodu dążyła do rozwoju gospodarczego i postępu technologicznego w Chinach rozpoczęły się badania nad profilaktyką chorób oraz sposobami zdrowego odżywiania. Chińczycy pragnęli stworzyć przepis na nieśmiertelność lub przynajmniej na długowieczność. Wymyślili różne metody...

  • 12 hitów z warzywniaka

    ...szklanek. Włóż na godzinę do lodówki. Przed podaniem wrzuć do koktajlu kulkę lodów. Jagody goji: Są to owoce chińskiej rośliny o nazwie kolcowój pospolity. Za ich najcenniejszy składnik uważa się(...) pietruszki. Ostropest do potraw : Mielone ziarna ostropestu regulują pracę wątroby. A to ona odpowiada w organizmie za przemiany cholesterolu. Posypuj nimi dania. Jadłospis dla zdrowia   Śniadanie...

  • Wracasz późno do domu lub zapominasz zabrać ze sobą obiad do pracy. Wielu z nas w takiej sytuacji sięga po telefon, wykręcając numer do najbliższej chińskiej restauracji. Wertując menu takiego lokalu, warto mieć na uwadze, iż niektóre dania mogą być szczególnym zagrożeniem dla naszej sylwetki. Geneza sztuki kulinarnej Chin ściśle związana jest z historią oraz warunkami klimatycznymi tego najludniejszego państwa w świecie. W kulturze chińskiej pożywienie nie tylko zaspokaja głód, ale jest...

  • Orient w domu

    Restauracje chińskie i indyjskie wyrastają jak grzyby po deszczu. Kuchnie wschodu kuszą zapachami, kolorami i egzotycznymi smakami. Jesienią chętniej po nie sięgamy, bo dzięki ostrości rozgrzewają(...) z nich, jest jednogarnkowe. W każdym z przepisów możesz zastąpić mięso dynią lub kabaczkiem. Indyjska zupa z ciecierzycą Składniki na 4 porcje: 80 dag pasteryzowanej ciecierzycy, 2 cebule, 2 ząbki...

  • Dania jednogarnkowe sprawdzą się w każdej kuchni, zarówno w tej, gdzie królują jedynie rośliny, jak i w tej, gdzie kucharzami są zagorzali mięsożercy. Wystarczy kilka dobrej jakości składników, aby szybko przygotować smaczny obiad dla całej rodziny. Dania jednogarnkowe przygotowujemy najczęściej w okresie jesienno-zimowym. Są bowiem pożywne, sycące i doskonale rozgrzewają. Ponad to nie wymagają od nas dużego nakładu pracy, dlatego są idealnym rozwiązaniem dla zabieganych osób. Jak widać...