• Informacje na temat:

    przepis na czerwoną kapustę do słoika

Przepisy na temat: przepis na czerwoną kapustę do słoika
  • Kapusta marynowana

    ...pieprzu, - 1 łyżeczka mielonej papryki, - 1/2 łyżeczki cukru, łyżeczka soli Przygotowanie: Ocet zagotować z wodą i cukrem, kapustę poszatkować. obrane buraki pokroić w cienkie słupki, a seler(...) w temp, pokojowej. Rozłożyć do słoików, zamknąć. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Świetnie wygląda, jest kolorowa, bardzo szybka i smaczna. Z podanych składników otrzymamy 13 półlitrowych słoików.

  • Zamknij lato w słoiku

    I tak wedle jego przepisu słoik z pomidorami można zrobić z tymi warzywami nie tylko w kolorze czerwonym, ale i żółtym oraz zielonym - te należy wcześniej pokroić w kostkę i podsmażyć na occie balsamicznym, żeby wydobyć z nich słodycz. "Doprawiamy to odrobiną tajskiej bazylii z kolendrą i kisimy w słonej zalewie" - instruuje. Można użyć też pomidorków koktajlowych. "One potrzebują mniej ciepła...

  • Smaczny pomysł na "Przepis na duszoną kapustę"

  • Wykonanie: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę. wymieszać z przyprawą do gyrosa i pozostawić na 2 godz. w chłodnym miejscu. Cebulę, paprykę, ogórki pokroić w kostkę. Kapustę w paski. W salaterce kolejno układać: mięso, cebulę, 1/2 puszki kukurydzy, paprykę, 1/2 ketchupu, ogórki, 1/2 puszki kukurydzy, 1/2 ketchupu, majonez, kapustę pekińską. Życzę smacznego! :) Przyślij nam przepis na twoją...

  • coś dla Panów:)pikantna przekąska:)na ciepło i na zimno:)))Coś podobnego już dodałam ale ten przepis wykorzystałam pierwszy raz i dzielę się z innymi:))))

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • ZAWSZE SMACZNA A SZCZEGÓLNIE W ZIMIE.PRZEPIS NA ZALEWĘ DOSTAŁAM OD ZNAJOMEJ,MOŻNA PROPORCJONALNIE ZMNIEJSZYĆ.

  • ...przełożyć do lodówki lub w inne zimne miejsce. Nasza rada Czas przechowywania zamkniętego hermetycznie dania wynosi około 2 tygodni. Po otwarciu słoika należy zużyć jego zawartość w ciągu 2 dni. Podawać z makaronem, kaszą jęczmienną oraz surówką z czerwonej kapusty z jabłkiem. Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy...

Artykuły na temat: przepis na czerwoną kapustę do słoika
  • Przepis na bigos idealny

    Bigos to wyjątkowe danie, które łączy w sobie wiele smaków. W potrawie powinny znaleźć się różne gatunki mięsa pieczonego i wędzonego. Mięso (najlepiej z tłuszczykiem) pokrój i upiecz w 180 st. Wędzonkę zaś podsmaż na odrobinie smalcu. Pierwszego dnia ugotuj kapustę z przyprawami i grubo startą włoszczyzną (marchewka, seler, pietruszka). Następnego dnia dodaj śliwki i grzyby. Dopiero w kolejnym...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Tradycja ma się dobrze

    Śledź w oliwie, kapusta z grochem, czerwony barszcz. Na polskie Boże Narodzenie zapraszamy do Portugalii. Tam mieszka Agnieszka Hermann, autorka jednego z najpopularniejszych blogów kulinarnych, w którym pięknie pisze o kuchniach świata. W święta wraca do tradycji. Przygotowuje dania według przepisów przekazywanych w jej rodzinie od pokoleń. Stara się ich nie zmieniać, ale... kiedy nie może kupić...

  • Dania z czerwoną kapustą są zdrowe i pięknie prezentują się na talerzu. Oto kilka sprawdzonych przepisów, które powinniście wykorzystać w najbliższym czasie. Gwarantujemy, że nie pożałujecie. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują...

  • Bulion kompostowy, czyli co zrobić z obierkami

    Maia Sobczak, blogerka kulinarna i autorka książek, w swym najnowszym wydawnictwie zawarła przepisy, które nauczą nas, jak wykorzystać wszystko "do ostatniego okruszka". Np. zamiast wyrzucać warzywne obierki można z nich ugotować kompostowy bulion, który będzie podstawą do wielu dań.

  • Kapustka króluje nie tylko na boisku, ale także na talerzach Polaków. Wykorzystajcie sezon (nie ten sportowy) i przygotujcie pyszne dania z tym warzywem w roli głównej. Jak zwykle, sprawdzonymi przepisami służą nasi użytkownicy. Fot. 123RF Sezon na młodą kapustę w pełni, dlatego warto go wykorzystać jak najlepiej. Dzięki niej przygotujemy proste dania, które wręcz zachwycają swoim smakiem i od razu przywodzą na myśl pierwsze, letnie dni. Warto wiedzieć, że warzywo to jest nie tylko wyjątkowo...

  • Najlepsze leki z pola i ogródka

    ...przeziębiają i ciężko przechodzą każdą infekcję. Przepis na winko: 1/2 kg owoców (oczyszczonych z wewnętrznych nasion i wysuszonych w temp. 40º C, np. w piekarniku) zasyp 25 dag cukru i zalej(...) silnie wykrztuśnie oraz odkażająco. Przepis na syrop do picia: Łyżkę łodyżek z listkami (wysuszonych cienką warstwą w temp. do 35º C, np. w piekarniku, i rozdrobnionych) zalej szklanką wrzątku...

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • 5 leczniczych terapii z kolorowych warzyw

    ...tylko 5 kcal. Przepisy: Odtruwający koktajl Zielony ogórek, 1/4 obranego korzenia imbiru, cztery gałązki selera naciowego, 100 g kiełków lucerny, 3 gałązki natki pietruszki, wrzuć do sokowirówki(...) : Źródło witaminy A, z grupy B, C i K oraz magnezu, potasu, żelaza. Bogata w białko roślinne Przepisy: Surówka na piękną skórę Niewielką dynię obierz ze skórki i pokrój na kilka mniejszych części...

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy. Do...