• Informacje na temat:

    przepis na cukinie w zalewie

Przepisy na temat: przepis na cukinie w zalewie
  • Kuchnia pachnąca słońcem, morzem i oliwą

    ...półmisku powinny również być kawałki pomidorów i ogórków z anchois oraz ćwiartki jajek ugotowanych na twardo i połówki cytryn. Zgrabne, małe buraczki, marynowane w zalewie z octu winnego, czosnku(...) oregano. Na Krecie robi się je z ogromnej buły dakos (pokrojonymi małymi kawałkami posypuje się tam sałatkę z warzyw). Teresa Kokocińska Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi...

  • Jak przetwory, to przetwory ;) Tym razem z Małgosią, która robi świetne

  • Cukinie faszerowane ciemnym ryżem, suszonymi pomidorami i oliwkami

  • Fajne do dania głównego jak i na zimę

  • Cukinia w ostrej zalewie to wynik eksperymentu, który podjęłam trochę z konieczności, a trochę z ciekawości – czy się da. Czy da się ponownie wykorzystać zalewę, która pozostaje w słoju po wyjedzeniu ostrych ogóreczków. A jaka mną powodowała konieczność? Wysyp owoców cukinii, które zastałam w ogrodzie zaraz po powrocie z wyjazdu. Przepis na ostre ogóreczki znajdziesz na blogu, zapraszam. Ale po wyjedzeniu warzyw zostaje w słoju słodko-kwaśno-ostra zalewa. Nie nadaje się ona do zalania...

  • Przepis wart wypróbowania: "Cukinia w miodowej zalewie"

  • Wypróbowany przepis na "Faszerowane cukinie"

  • Bardzo pyszna surówka ,chrupiąca ,można przechowywać przez 1 miesiąc w lodówce ,przepis dostałam od znajomej i jestem zachwycona

  • Ten przepis mam od siostry, bardzo nam posmakował.

  • Cukinia marynowana w zalewie octowej jest również smaczna, tak jak korniszony marynowane.

Artykuły na temat: przepis na cukinie w zalewie
  • ​Potrawy dla osób z objawami alergii pokarmowej

    Dieta eliminacyjna powinna być stosowana po wystąpieniu objawów alergii pokarmowej. Dzięki przestrzeganiu jej zasad może ona całkowicie ustąpić. Przykłady przepisów, które nam w tym pomogą, prezentuje Alicja Kalińska z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Pasztet, placki, a może sałatkę? Sprawdź, jakie dania warto przygotować, aby w pełni wykorzystać rozpoczynający się sezon na cukinię. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie upałów wyśmienicie...

  • ​Makaron z surowym sosem alla Sophia Loren

    ...i pieprzem, zalać oliwą i odstawić na 24 godziny. Makaron ugotować w osolonym wrzątku zgodnie z przepisem na opakowaniu. Wymieszać z przygotowanym sosem i posypać parmezanem.   Można podawać z cukinią w zalewie.   Cukinia w zalewie Składniki: 4 cukinie Olej do smażenia Oregano, mięta Ząbek czosnku 80 ml octu Sól, pieprz  Cukinię pokroić w plastry, smażyć na...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. W jaki sposób zachować jej smak na zimę? Nasi użytkownicy doskonale znają odpowiedź na to pytanie. Fot. 123RF/Picsel Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza organizm i ułatwia trawienie, a w czasie...

  • Marynaty do mięs

    ...miesza. Mięso obkładamy lub zalewamy tak przygotowaną bejcą, przykrywamy i na 1-3 dni wkładamy do lodówki. W tym czasie wielokrotnie je przewracamy, żeby dobrze się zamarynowało. Podane w przepisach...

  • Cukinia to jedno z najpopularniejszych w Polsce warzyw. Najczęściej przygotowujemy z niej leczo, nie każdy jednak wie, że może posłużyć jako składnik do wielu innych dań. Fot. 123 RF Zajrzyjmy do słownika języka włoskiego. Zucca - to dynia, a zucchini to... Etymologia wskazuje dobry trop. Cukinia to warzywo z rodziny dyniowatych, a Włosi ochrzcili je wdzięcznym mianem małej dyni. A co to jest kabaczek? Kabaczek to nic innego, jak cukinia dojrzała, dorosła, w pełni wyrośnięta. Polskie i...

  • Makaronowe rozmaitości

    ...oliwie posiekaną cebulkę i zmiażdżony czosnek. Wlewamy zmiksowane pomidory w zalewie (z puszki), gotujemy kilka minut na wolnym ogniu, wrzucamy kilka listków bazylii, doprawiamy do smaku solą i cukrem(...) pęczka koperku, 8 małych kiełbasek do grillowania (po 5 dag), 1 cukinia, 1 łyżka oleju, pieprz, cukier, sól 1. Makaron ugotować w posolonym wrzątku według przepisu na opakowaniu. Odcedzić. Jajka...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Sałata z kozim serem i cukinią Fot. 123RF Co wiemy o cukinii? W powszechnym mniemaniu, ze względu na dużą zawartość wody, nie uchodzi ona za wyjątkowo zdrową. Jednak okazuje się, że znajdziemy w niej całkiem sporo składników odżywczych, w tym beta-karoten oraz witaminy A, C, B, K i PP. Ponadto, cukinia doskonale odkwasza...

  • Makaron to nie tylko spaghetti

    ...szklanki tartego żółtego sera • 2 łyżki masła • po 2 łyżki posiekanej bazylii i natki pietruszki • sól, pieprz, łyżeczka oleju Sos: • pół kg pomidorów w zalewie (ew. koncentrat pomidorowy) • 2 łyżki(...) papryka • duży por • 2 marchewki • 2 łyżki oleju • jajko • sól, mielony czarny pieprz • 50 ml sosu sojowego (ciemnego lub jasnego) • natka pietruszki do dekoracji. Makaron ugotuj zgodnie z przepisem...

  • Latem cukinie bardzo często goszczą na naszych talerzach. Czy można podać je w ciekawy i zaskakujący sposób? Nasi użytkownicy udowadniają, że jest to jak najbardziej możliwe. Fot. 123RF/Picsel Na polskim rynku dostaniemy cukinie średnie, duże oraz kabaczki. Znajdziemy cukinie ciemnozielone, jasnozielone, czasem nakrapiane, a czasem żółte. Cały czas mamy do czynienia z tym samym warzywem. Im mniejsza cukinia, tym lepsza, im bardziej wyrośnięta tym mniej sprężysta i bardziej gumowata. Z dużych...