• Informacje na temat:

    przepis na boczek

Przepisy na temat: przepis na boczek
  • Kanapka z boczkiem pieczonym w cydrze

    Przepis na kanapkę nie musi być przewidywalny!

  • Boczek każdy może przygotować inaczej. ten przepis jest wyjątkowy, bo tradycyjny! Przepyszny w Wielkanoc i nie tylko:)

  • Spaghetti al pomodoro - przepis Audrey Hepburn

    ..., z czasem zniknęły z jadłospisu. Kiedy jej Rzymskie wakacje zamieniły się w codzienne życie w Rzymie, mama zaczęła powoli rezygnować z bardziej wyszukanych przepisów na rzecz tych prostszych(...) też o oliwie z oliwek i serze parmigiano reggiano. Spaghetti al pomodoro - przepis na cztery osoby Składniki: - 1,5 kg dojrzałych pomidorów pokrojonych w grubą kostkę - 1 cebula, obrana, cała...

  • Sprawdzony przepis na "Pieczony boczek"

  • Lazania z boczkiem i pomidorami

    Polecamy szybki i sprawdzony przepis na smaczną lazanię z boczkiem i pomidorami.

  • Wypróbowany przepis na "Pieczony boczek"

  • Przepis na pyszny bigos

    ...miękkości. Ostudź, pokrój na kawałki. Cebule pokrój w kostkę. Olej rozgrzej na patelni, podsmaż cebule. Dodaj grzyby, podsmaż. Włóż do bigosu. Mięso, boczek i kiełbasę pokrój w kostkę. Podsmaż na...

  • Przepis wart wypróbowania: "Boczek faszerowany"

  • Pyzy na czerwonej kapuście z boczkiem

    ...mieszaj. Na suchej patelni upraż 150 g wędzonego boczku i dodaj do kapusty. Ugotuj Pyzy ziemniaczane (np. PROSTE HISTORIE) zgodnie z przepisem na opakowaniu. Serwuj z chrupiącą, lekko gorącą kapustą.

  • Sprawdzony przepis na "Grillowany boczek"

Artykuły na temat: przepis na boczek
  • Boczek marynowany

    .... Boczek kroimy na plastry i układamy w naczyniu żaroodpornym. Polewamy dokładnie z każdej strony przygotowaną wcześniej marynatą i oprószamy solą oraz pieprzem. Przykryte naczynie odstawiamy do(...) z musztardą.   Przepis pochodzi z książki: Doradca smaku 2

  • Znowu jakaś dieta? Nic podobnego. Kultura chińska proponuje nowe, skuteczne rozwiązania zdrowego odżywiania się, oparte na naturalnej energii produktów i ich leczniczych właściwościach. Kiedy cywilizacja Zachodu dążyła do rozwoju gospodarczego i postępu technologicznego w Chinach rozpoczęły się badania nad profilaktyką chorób oraz sposobami zdrowego odżywiania. Chińczycy pragnęli stworzyć przepis na nieśmiertelność lub przynajmniej na długowieczność. Wymyślili różne metody terapeutyczne,...

  • Pieczony boczek z ziemniakami i pikantnym czatnejem rabarbarowym z chili

    Prezentujemy znakomity przepis a pyszne danie.

  • Pieczone pierogi z nadzieniem słonym lub słodkim to znakomita propozycja na przekąskę, która możesz przygotować samodzielnie. Jakich produktów będziesz potrzebować? Sprawdź na liście składników. Ciasto (na ok. 24 sztuki) 900g mąki typ 65014g soli morskiej2 jaja2 łyżeczki białego octu winnego 100g tłuszczu gęsiego, kaczego lub smalcu 420g zimnej wody Do smarowania 2 jaja + 2 łyżki wody Wykonanie: Połączyć wszystkie składniki ciasta i wyrabiać ręcznie przez 3 minuty. Dać ciastu odpocząć przez 5...

  • Chrupiący pieczony boczek z jabłkami w słonym karmelu

    Przepis proponuje gwiazda Polsat Food Network - Jenny.

  • Zobacz, jakie to proste! Zaloguj się na swoje konto. Kliknij na przycisk ‘Dodaj przepis' - prawy górny róg strony.     Pojawi się formularz dodawania przepisu. Formularz składa się z trzech prostych kroków: Krok 1 - Wprowadź ogólne informacje o przepisie oraz dodaj zdjęcie główne, czyli to, które będzie prezentowane w miniaturce w całym serwisie. Po dodaniu zdjęcia pojawi się edytor, który pozwoli Ci na odpowiednie wykadrowanie. Kadrować możesz za pomocą myszki rozciągając lub zmniejszając...

  • Jarmuż z boczkiem i chrupiącymi grzankami

    Sposób przygotowania: 1. Boczek pokroić w dużą kostkę i podsmażyć na oleju rzepakowym. 2. Dodać posiekaną cebulę i czosnek. 3. Z jarmużu wyciąć grube włókna, resztę porwać na kawałki. 4. Dodać jarmuż do boczku i cebuli, smażyć przez około 10 minut. Pod koniec przyprawić solą, pieprzem i octem. Przełożyć do miski i posypać grzankami. Podawać ciepłe.   Przepis pochodzi z książki "Chleb...

  • Tłusty czwartek nie może obyć się bez pączków. Ale który przepis na nie jest najlepszy? Czy pączki z marmoladą są lepsze od tych z czekoladą? A może pokonają je pączki wiedeńskie lub serowe oponki? O tym zadecydują wasze głosy. Rozpoczynamy nasz tłustoczwartkowy plebiscyt! Spośród wszystkich przepisów na Smakerze, wybraliśmy najbardziej smakowite, pączkowe propozycje. Teraz już tylko od was zależy, która z nich zostanie wybrana tą najsmaczniejszą. Zasady są bardzo proste: poniżej znajdziecie...

  • ​Makaron z cukinią i boczkiem

    Składniki: Oliwa z oliwek Pancetta lub wędzony boczek - 150 g Ząbek czosnku Parmezan 200 ml śmietany 300 g spaghetti Podsmaż boczek na oliwie na chrupko. Ugotuj makaron wg przepisu na opakowaniu (zachowaj wodę spod makaronu). Do boczku dodaj pokrojoną cukinię i czosnek. Dodaj śmietanę i parmezan. Jeśli sos jest zbyt gęsty, dodaj wodę spod gotowania. Dodaj odcedzony makaron. Dopraw...

  • Od poniedziałku w naszym serwisie trwał plebiscyt na najlepszy przepis na pączki. Spośród zgłoszonych propozycji, jedna wygrała bezapelacyjnie. Fot. 123RF O tytuł najlepszego przepisu na pączki rywalizowało ze sobą aż 9 propozycji. Wśród nich znalazły się między innymi pączki z nadzieniem czekoladowym, orzechowym i bananowym. Jak się okazuje, w Tłusty Czwartek zdecydowanie wybieracie tradycyjne smaki. Pączki z marmoladą zdeklasowały rywali, zdobywając ponad 54% wszystkich głosów. Na drugiej...

Wideo na temat: przepis na boczek
  • Śledź z jabłkiem i turbot bałtycki z boczkiem

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" rządzili bracia Wałęsa: Rafał, Piotr i Paweł. Podzielili się przepisami na swoje ulubione nadmorskie przysmaki. Na stole pojawiły się takie dania jak: śledź z jabłkiem, cebulą, koperkiem i rodzynkami, turbot z boczkiem, wiosennymi, zielonymi warzywami i młodymi ziemniakami, a na deser truskawki kaszubskie z sernikiem z koziego sera i płatkami owsianymi. Jak wygląda ich

  • Jak przygotować quiche lorraine z boczkiem?

    Piotr Ogiński zaprezentował przepis na quiche lorraine z boczkiem. Kucharz zdradził sekret przygotowania kruchego ciasta na tartę. Nadzienie na bazie jajek, boczku i sera jest szybkie w przygotowaniu i zadowoli miłośników kuchni francuskiej.