• Informacje na temat:

    przepis na babke na parze

Przepisy na temat: przepis na babke na parze
  • Babka parzona

    ...wyrośnie, wstaw je do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C. Piecz 50 minut. Lukier stop według przepisu na opakowaniu. Polej wierzch babki i odstaw do zastygnięcia.

  • Wspaniae, wilgotne, super smakuje z truskawkami i galaretką.

  • Baba parzona

    Jeżeli znasz dokonały przepis i chcesz się nim podzielić z innymi przyślij go do nas! Możesz dołączyć zdjęcie! Czy dobrze gotujesz? Sprawdź się!

  • Pyszne i lekkie ciasto

  • Przedświąteczna szkoła bab

    Na świątecznym stole obowiązkowo musi pojawić się baba. Podajemy 10 przepisów na te pyszne wielkanocne wypieki.

  • Przepis jak przygotować jajecznice na parze.

  • Smaki Litwy

    ...takimi jak pokrojony surowy ogórek, koperek, kefir i jajo na twardo. Litwini czasem dodają do chłodnika kartofle. W każdym domu istnieje własny przepis na pyszny chłodnik. Do typowo litewskich potraw...

  • Halibut ryba warta swojej ceny, zawiera bardzo wiele drogocennych wartości odżywczych, w tym tak ostatnio popularnych kwasów Omega 3. Jest to ryba tłusta, więc najlepiej przygotować ją na parze w towarzystwie ziół.

  • Smaki Litwy

    ...majeranek, do smaku. W oryginalnym litewskim przepisie do ciasta na cepeliny nie dodaje się mąki, ani jajek.     Kindziuk , to bardzo twarda, dojrzewająca kiełbasa o charakterystycznym kwaskowym...

  • Przepis wart wypróbowania: "Kluski na parze"

Artykuły na temat: przepis na babke na parze
  • Wielkanocne baby ponczowe

    Świąteczny przepis mistrza cukiernictwa Pawła Małeckiego.

  • Wykorzystywany od wielu lat i doceniany przez profesjonalnych kucharzy na całym świecie sposób przygotowywania dań, wreszcie zagościł w kuchniach Polaków. Dzięki pieczeniu na parze z nowym piekarnikiem PlusSteam firmy Electrolux możesz być pewna, że tradycyjne wypieki nabiorą zupełnie nowego charakteru a domowe chleby i bułki okażą się znacznie prostsze w przygotowaniu niż dotychczas. Co zyskasz wybierając dzisiaj piekarnik z funkcją pieczenia z parą? Lista zalet jest długa! Profesjonalni...

  • ​Czosnek i jabłka obniżą cholesterol

    Nie trzeba skomplikowanych przepisów na dania, które go zbiją. Czasem wystarczą proste rozwiązania.

  • Babka to prawdziwa ozdoba wielkanocnego stołu. Pięknie wyrośnięta i bogato udekorowana z pewnością skusi każdego łasucha. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna? Fot. 123RF/Picsel Królową świątecznego stołu jest niewątpliwie baba wielkanocna. Ciasto początkowo znane było u naszych wschodnich sąsiadów - Białorusinów i Ukraińców, jednak szybko zawitało i zadomowiło się w polskiej, rodzimej kuchni. Baby pieczone były na gruncie polskim już w XVII w. Rozsławił je sam król Stanisław...

  • Radzić książętom, bronić żebraków

    Memorial Award, nagrodę przyznawaną za umiejętny przekład przepisów prawa na język zrozumiały dla ludzi. Jest szczęśliwa jak nigdy. Na zdjęciu z uroczystości odebrania dyplomu siedzi dumna(...) żona. Ślubu parze udzielił przyjaciel aktora - Walter Veltroni, były burmistrz Rzymu. Wyglądali wspaniale: on w garniturze od Armaniego, ona w sukni od Oscara de la Renty. Gdy po uroczystości płynęli...

  • Znowu jakaś dieta? Nic podobnego. Kultura chińska proponuje nowe, skuteczne rozwiązania zdrowego odżywiania się, oparte na naturalnej energii produktów i ich leczniczych właściwościach. Fot. 123RF/Picsel Kiedy cywilizacja Zachodu dążyła do rozwoju gospodarczego i postępu technologicznego w Chinach rozpoczęły się badania nad profilaktyką chorób oraz sposobami zdrowego odżywiania. Chińczycy pragnęli stworzyć przepis na nieśmiertelność lub przynajmniej na długowieczność. Wymyślili różne metody...

  • Sposoby na dokuczliwe owady

    ...- do płukanek i przemywań. Przepis na tonik: garść świeżych listków babki zalej 1/4 l wódki (nie spirytusu). Zamknij w słoiku na tydzień (od czasu do czasu potrząsając). Odcedź liście, płynem...

  • Ten osiemnastowieczny wynalazek dosłownie zrewolucjonizował cukiernictwo. Bo czy ktokolwiek z nas jest w stanie wyobrazić sobie świat bez ptysiów, eklerków i karpatek? Fot. 123RF/Picsel Pierwsze wzmianki o cieście parzonym pochodzą z Francji, z połowy XVI wieku, jednak ówczesny przepis znacząco różnił się od współczesnego. Ciasto ptysiowe w znanej nam obecnie wersji miał opracować w XVIII wieku francuski kucharz i cukiernik Marie-Antoine Carême, któremu przypisuje się również udoskonalenie...

  • Na przedwiośnie lecznicza dieta św. Hildegardy

    ...kupimy w sklepach ze zdrową żywnością (różnych firm). Przygotowujemy je zgodnie z przepisem na opakowaniu. Św. Hildegarda zalecała również zioła: galgant oraz bertram, a także koper włoski. Spożywa się(...) w wodzie (według przepisu na opakowaniu, ale zwykle na 1 szklankę orkiszu potrzebujemy 2-3 szklanki wody). Dodajemy łyżeczkę miodu, jedno pokrojone jabłko, orzechy, migdały według uznania, pół łyżeczki...

  • Ciasto parzone przekładane kremem czekoladowym. Ciasto250 ml wody225 g masła170 g mąki pszennejszczypta soli220 g orzechów laskowych 5 jaj Krem100 g mlecznej czekolady50 g gorzkiej czekolady500 g serka mascarpone Ganache100 ml śmietany 30%100 g mlecznej czekolady Ozdoby50 g gorzkiej czekoladyzłote ozdoby cukrowe Złożeniekakao naturalne CiastoZagotować wodę z masłem (masło ma się rozpuścić). Dodać mąkę i szczyptę soli. Mieszać, gotując na małym ogniu. Przerwać, gdy masa będzie jednolita i...