• Informacje na temat:

    przepi na ciasto cytrynowe z programu e

Przepisy na temat: przepi na ciasto cytrynowe z programu e
  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Moja przyjaciółka podarowała mi przepis na ciasto z użyciem samych białek. Ja trochę zmieniłam składniki i zrobiłam ciasto cytrynowe. I wyszło bardzo smaczne, orzeźwiające. I bardzo proste w wykonaniu.

  • Ciasto pieczone specjalnie dla mojej bratanicy - miłośniczki cytryn :-). delikatny biszkopt i orzeźwiająca masa budyniowo - cytrynowa. Placek nie zamula, polecam :-)

  • Pyszne, puszyste ciasto. Koniecznie z gęstym lukrem cytrynowym.

  • Bardzo smaczne ....

  • Szybkie, słodkie i orzeźwiające ciasto o intensywnie cytrynowym smaku. Idealne na wiosenne dni.

  • Kotleciki z ryżu i ziemniaków najczęściej podaje się jako zakąskę do piwa lub drinków we Włoszech. Z dodatkiem surówki smakują niesamowicie.

  • Smaczne, szybkie

  • lekkie, niezbyt słodkie ciasto, jeśli ktoś lubimy ciasta bardziej wilgotne, może nasączyć biszkopt wodą z cytryną i cukrem

  • Z prostych i szybkich ciast polecam ciasto cytrynowe. Lekkie i puszyste, o pięknym, żółtym kolorze dzięki dodatkowi mąki kukurydzianej. Oczywiście mąkę kukurydzianą można zastąpić zwykłą. Polecam!

Artykuły na temat: przepi na ciasto cytrynowe z programu e
  • Już teraz możesz przygotować samodzielnie, przepyszne ciasta, które w programie przygotowała Agata or Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciacho „Bocianie gniazdo Kasi" Zdjecie: Materiały prasowe Bake Off - Ale ciachoKRUCHE:2 szk. mąki (300 g)2 łyżeczki proszku do pieczenia½ kostki masła (100 g)1 łyżka smalcu1/3 szk. cukru (100 g)1 jajko2 żółtkacukier waniliowyPrzygotowanie ciasta kruchego:Mąkę z proszkiem do pieczenia wymieszać z masłem (twarde masło można zetrzeć na tarce) i smalcem....

  • Najciekawsze przepisy kulinarne oraz pomysły na udany wieczór bohaterów programu Ugotowani! Nie są powszechnie znani, ale na pewno gotują najlepiej w Polsce. Agata prezentuje oryginalny smak kuchni fusion. Halina zabierze cię w podróż w czasie, podczas której poznasz tajniki tradycyjnej kuchni szlacheckiej. Rafał zachwyci tajskimi kokosowymi krewetkami z kurczakiem w zieleni. Łosoś Krzysztofa w połączeniu z włoskim pesto wprowadzi smakowity aromat toskańskiej fiesty. Kochająca styl pin up...

  • Wszystkie przepisy zawarte w artykule można śledzić w programie „Bitwa na smaki: David vs Matteo" na kanale Kuchnia + w każdy piątek o godzinie 22:00. Choć słowo „ciasto" zwykle kojarzy się nam ze słodkimi wypiekami, w wielu kuchniach stanowi ono bazę do tradycyjnych dań. Jakich ciast powinniśmy spróbować w różnych zakątkach świata? W naszym kraju dania oparte na cieście są niezwykle popularne. Polska kuchnia nie stroni od różnorodnych pierogów, a w zależności od regionu na stołach często...

  • Już niedługo poznamy zwyciężczynię czwartej edycji programu "Bake off - Ale ciacho!". Która z finalistek podbije serca jurorów, zyska tytuł Polskiego Mistrza Wypieków oraz 50 000 złotych? Walka o finał była niezwykle trudna. Jacek, Olga, Ola i Danusia w konkurencji technicznej musieli zmierzyć się z mistrzowskim przepisem Krzysztofa Ilnickiego - deserem "Tekstury maliny". Na wykonanie zadania uczestnicy programu mieli aż trzy godziny, jednak do ostatniej chwili walczyli z czasem, aby...

  • Zobaczcie naszego nowego e-booka z kulinarnymi poradami dla wszystkich kibiców! W czasie silnych, sportowych emocji niezbędne będzie dodawanie sobie sił za pomocą pysznych przekąsek i jedzenia, które można wygodnie jeść przed telewizorem. W naszym e-booku proponujemy inspiracje kulinarne świetne do wykorzystania przed telewizorem! Przygotowaliśmy naszą darmową książkę w 3 wersjach: pdf (do odczytania na komputerze), mobi (Kidle) i epub (iPad i różne tablety).                   Kliknij...

  • Jak co roku, oddajemy w wasze ręce wielkanocny e-book, w którym znajdziecie mnóstwo świątecznych inspiracji i przepisów. Tym razem, przygotowaliśmy go wspólnie z marką Florina i Piotrem Sajdakiem. E-book "Wielkanoc z Floriną" składa się z różnorodnych przepisów na świąteczne dania przygotowanych przez Piotra Sajdaka oraz naszą redkację. Jednak to nie wszystko! W końcu nadchodzące święta to nie tylko okazja do przygotowania pysznych (i długo wyczekiwanych) potraw dla całej rodziny. Mogą być...

  • Na co dzień mak jadamy jedynie w postaci posypki na bułkach lub ciasteczkach. Jednak, gdy przychodzi czas Bożego Narodzenia, na świątecznych stołach obowiązkowo pojawia się on w postaci licznych makowców, strucli, kutii, a nawet zupy. Fot. 123RF/Picsel Mak to symbol płodności, dobrobytu, urodzaju i obfitości, w związku z czym kolacja wigilijna, jak każe tradycja, nie może się bez niego obyć. I słusznie, bo oprócz doznań smakowych mak ma wiele wartości odżywczych. Mak niebieski (najczęściej...

  • W najbliższym odcinku "Ugotowanych" do walki o 5 tysięcy złotych staną mieszkańcy Rzeszowa. Szykuje się wybuchowa mieszanka różnych kuchni i osobowości. Na stole zagoszczą smaki tradycyjne, elementy leśne, nie zabraknie nawet akcentów indyjskich. Uczestników czeka odważna kulinarna niespodzianka. Czy przypadnie im do gustu? Rywalizować będą: Aleksander Rusin - projektant grafiki użytkowej, współorganizator festiwalu muzyki elektronicznej i miłośnik ostrego koła, Elżbieta Lewicka -...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Biszkopt z musem gruszkowym i pianką czekoladowo-kawową. Biszkopt3 jaja160 g cukru pudru50 g mąki tortowej 50 g mąki ziemniaczanejszczypta soli Mus gruszkowy1 kg gruszek85 g brązowego cukru 500 ml wody215 ml soku z cytrynyskórka starta z 1 cytryny1½ łyżeczki sproszkowanego imbiru1½ galaretki cytrynowej Pianka kawowo-czekoladowa70 g czekolady mlecznej 20 g żelatyny 500 ml śmietanki kremówki 36%2 łyżki cukru pudru85 g czekoladowego cappuccino 150 ml zimnej wody Dekoracja80 g czekolady...