• Informacje na temat:

    przep is n kanie

Przepisy na temat: przep is n kanie
  • Przepis pewnie powszechnie znany, ale danie tak pyszne, że nie mogłam go pominąć.

  • większość z Was pewnie zna ten przepis ale dzisiaj dostałam sporą ilość tych grzybów, więc postanowiłam go Państwu przypomnieć

  • Kanie w słodko-kwaśnej zalewie idealne na obiad i zagrychę ;)

  • Prosto z Londynu przywiozlam inspiracje na domowe fish &chips - narodowa potrawe Brytyjczyków, obecnie juz troche zapomniana. Do tego sos musztardowy i lekka salatka .Mniej kalorii - wiecej smaku.

  • Szybko i baaaardzo smacznie :)

  • Najlepsza opcja podania kani :)

  • Smaczny sposób na przygotowanie tych pysznych grzybów.

  • Dzisiaj, w ten dżdżysty i szary poranek, postanowiłam dodać życiu trochę koloru, energii i smaku. Zgrillowałam młodziutką cukinię, dodałam dwa rodzaje serów pleśniowych i dołożyłam ćwiartki soczystych fig. Wyszła barwna i bogata w kontrastujące smaki przystawka. Mówię Wam, żyć nie umierać!

  • Alternatywny przepis na kanie. Nie tylko smażymy. Polecam.

Artykuły na temat: przep is n kanie
  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Wielu z nas o tej porze zamienia się w grzybiarzy-amatorów i wyrusza na poszukiwanie tych leśnych smakołyków. Warto jednak uważać, bo natura przygotowała dla nas kilka pułapek. Mawia się, ze grzybiarz, jak saper, myli się tylko raz. Niestety, w obu przypadkach za drobny błąd możemy zapłacić życiem. Chociaż wielu doświadczonych grzybiarzy zaklina się, że pomyłka nigdy im się nie zdarzy, to warto pamiętać, że...

  • W polskich lasach znajdziemy nie tylko ciszę i spokój, ale również doskonale grzyby. Wielu z nas o tej porze zamienia się w grzybiarzy-amatorów i wyrusza na poszukiwanie tych leśnych smakołyków. Warto jednak uważać, bo natura przygotowała dla nas kilka pułapek. Mawia się, ze grzybiarz, jak saper, myli się tylko raz. Niestety, w obu przypadkach za drobny błąd możemy zapłacić życiem. Chociaż wielu doświadczonych grzybiarzy zaklina się, że pomyłka nigdy im się nie zdarzy, to warto pamiętać, że...

  • Nie ma jesieni bez grzybobrania. A co później? Oczywiście wielkie gotowanie. Jeśli macie ochotę na wypróbowanie nowych przepisów lub odświeżenie tych klasycznych, skorzystajcie ze sprawdzonych propozycji naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel W Polsce zwyczaj zbierania grzybów, jako wielowiekowa tradycja, przekazywany jest zazwyczaj z pokolenia na pokolenie. Dawniej był to ważny element szlacheckiego życia i kultury. Szczegółowy opis grzybobrania znajdziemy m.in. w "Panu Tadeuszu"....

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...

  • Znamy laureatów konkursu. Zobaczcie jakie przepisy z wykorzystaniem Kurczaka Babuni Farmio okazały się zwycięskie. Serdecznie dziękujemy za wszystkie nadesłane do nas zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie był prosty, przesłaliście do nas mnóstwo fantastycznych przepisów na dania z kurczakiem. Po wielogodzinnych naradach udało nam się wyłonić laureatów. A oto oni: Nagroda główna urządzenie TEFAL VS4003 Vitacuisine Compact i gadżety Farmio powędrują do Pani Moniki D. Nagrody od drugiego do piątego...

  • Co jeść, by uchronić się przed rakiem? Czy odpowiednią dietą można się z niego wyleczyć? Jak sobie pomóc, gdy choroba już nas dotknie? Autorki odpowiadają na te pytania na podstawie własnego doświadczenia pracy z osobami chorymi onkologicznie, a także w oparciu o najnowsze badania naukowe. Wyjaśniają, zbierają „w pigułce" wszystkie zalecenia, podają przepisy i gotowe jadłospisy. Obalają mity o popularnych cudownych metodach, dietach, czy suplementach. Pierwsza część książki dotyczy...

  • Ile jest prawdy w popularnym przekonaniu, jakoby grzyby nie miały żadnych właściwości odżywczych? Czy naprawdę są smaczną, ale bezwartościową przekąską? Fot. 123RF/Picsel Po letnich deszczach na straganach pojawiają się grzyby. Jeszcze pachnące lasem, kuszą nas ciepłym, brązowym kolorem i obietnicą smakowitej uczty. Bo polskie grzyby są wyśmienite i mają właściwości odżywcze, o których nie wszyscy wiedzą. Smakują i leczą Grzyby mają działanie lecznicze - w chińskiej i japońskiej medycynie od...

  • Dieta może poważnie wpłynąć na nasze samopoczucie i stan naszego zdrowia. Wpływa także na odczuwanie bólu. Zobaczcie 5 sposobów na zwalczanie bólów głowy! Ból głowy może wynikać z odwodnienia.     Fot. © 123RF.COM/PICSEL 1. Nawadniaj organizm! Bardzo często ból głowy wynika z odwodnienia, o które wcale nie tak trudno, jak by się mogło wydawać. Współczesny człowiek ma na wyciągnięcie ręki przeróżne napoje, a zamiast nich wybiera kawę, napoje z kofeiną czy alkohol, które nie zaspokoją...

  • Ciągle czujesz zmęczenie? Po pracy padasz na łóżko, a mimo to jesteś niewyspany? Być może jest za to odpowiedzialna twoja dieta! Fast foody i smażone jedzenie mogą sprawić, że będziemy zmęczeni. Fot. 123RF.COM/PICSEL Fast foody Produkty typu fast food nie mają w sobie specjalnie korzystnych wartości odżywczych, gdyż należą do grupy żywności bardzo wysoko przetworzonej. Prawie (lub wcale) nie zawierają błonnika, są niemal na pewno bogatym źródłem cukrów lub/i tłuszczów (i to tych najgorszych,...

  • W I jak tu nie jeść! Beata Sadowska udowadnia, że nawet niezwykle zapracowane i zabiegane kobiety, młode mamy, mogą jeść zdrowo i pysznie. Na luzie, bez sztywnych reguł, wykorzystując to, co akurat ma w lodówce, przygotowuje rozgrzewające zupy, nietuczące słodkości, sycące pasty czy zdrowe zamienniki dziecięcych słoiczków.63 proste, ale oryginalne, wypróbowane przepisy opatrzone pięknymi, smakowitymi fotografiami rozbudzą apetyt na zdrowe posiłki nawet u tych, którzy do tej pory gotowali...