• Informacje na temat:

    przekąska przed zupą

Przepisy na temat: przekąska przed zupą
  • Pestki dyni: Najlepsza przekąska dla kobiet po 50-tce

    ...(np. łyżka) zaspokoi naszą ochotę, by coś przegryźć przed obiadem. Ale to nie koniec ich zalet. Wzmacniają kości, włosy i paznokcie - to zasługa dużej ilości witaminy K, która ułatwia przyswajanie(...) zasługa przede wszystkim dobrych tłuszczy bogatych w fitosterole i kwasy z grupy omega. Dlatego pestki powinni chrupać także mężczyźni, bo te składniki zmniejszają ryzyko chorób prostaty. Pestki najlepiej...

  • szbkość przygotowania, smaczne

  • Zdrowsza alternatywa dla popcornu i paluszków

    Jesienią, gdy więcej czasu spędzamy przed telewizorem, łatwiej o podjadanie. Film bez popcornu albo paluszków nie smakuje tak samo dobrze. Podajemy przepis na alternatywę dla niezdrowych przekąsek - paluchy z okładki książki Grażyny Bober-Bruijn "Pysznie bez glutenu".

  • Sprawdzony przepis na "Przekąska-łódeczka"

  • Bulion grzybowy - superfood dla ciała i ducha

    ...chronią organizm przed szkodliwymi wolnymi rodnikami. I tak dla przykładu grzyby reishi poprawiają odporność, grzyby shiitake posiadają właściwości przeciwwirusowe i są źródłem witaminy D, podobnie...

  • Oxymel to wyciąg z roślin podnoszących odporność wykonany na bazie octu jabłkowego, posłodzony miodem. To prawdziwa bomba odpornościowa, a ponieważ wielkimi krokami nadchodzi jesienna plucha, chłód i mroźna zima, warto sobie tę odporność wzmocnić. Oxymel działa także wspomagająco podczas kuracji, gdy już złapiesz katar i chrypkę.

  • Szlakiem śliwki

    ...suszenia.. Niemniej przez cały rok możemy cieszyć się smakiem chilijskiego słońca w postaci suszonej śliwki, która świetnie sprawdza się jako dodatek do tradycyjnych regionalnych dań oraz słodka przekąska(...) utarty imbir i pozostałe przyprawy, blendujemy wszystkie składniki na jednolitą masę. Dodajemy mleczko kokosowe i gotujemy jeszcze przez chwilę. Przed podaniem dekorujemy zupę suszonymi owocami...

  • Przepis który powstał...przed chwilą.Tak, jest godzina prawie 22 a ja nie miałam pojęcia, co wziąć jutro do szkoły.Wyszło pysznie i sycąco.Tak więc zapraszam!

  • Warzywa z rosołu

    Żal wyrzucić pachnące przyprawami marchewki, pietruszki, seler, por czy kapustę, których nie zjedliśmy z zupą. Można zrobić z nich smaczne dania na ciepło i zimno! Pasta do kanapek Z ugotowanej(...) z cebulą albo mielonego mięsa. Frittata na śniadanie Szybki, ciepły posiłek rano? Idealne będzie frittata z warzywami! To rodzaj omletu, do którego dodatki są wmieszane przed smażeniem. Roztrzep jajka...

  • Planujemy wspólny wieczór przed telewizorem, bo zapowiada się super mecz piłkarski. Jednocześnie zaczyna się intensywne główkowanie na temat przekąsek na tę okoliczność, tzw. przekąsek meczowych. Przecież nie usiądziemy ot tak, nie mając nic na ząb, skupić by się nie można. Do głowy przychodzą Wam teraz pewnie chipsy, orzeszki solone, paluszki... i nie mylicie się, ponieważ często właśnie takie żarełko sobie fundujemy przy tej okazji. Jednak nie tym razem, teraz nadszedł czas na super...

Artykuły na temat: przekąska przed zupą
  • Chipsy prosto z morza

    Ten ceniony na całym świecie morski przysmak jest doskonały jako przystawka, przekąska, dodatek do sałatek.

  • Ser jest nie tylko przekąską, ale i wspaniałą przyprawą - dowiedz się, jak wzbogacić smak ulubionej potrawy, dodając do niej dojrzewający ser. Fot. 123RF/Picsel Dojrzewające i dojrzałe sery doskonale komponują się nie tylko z białym wytrawnym winem. Dodane do dań z makaronem, pizzy lub zup potrafią wydobyć ich głębię smaku! Najpopularniejszymi serami dojrzewającymi są włoskie Parmigiano Reggiano i Grana Padano. Ten pierwszy, wyrabiany z krowiego mleka, zazwyczaj dojrzewa od 12 do 18...

  • Obiad dobrze przemyślany

    ..., posyp osączonymi z wody owocami jarzębiny i wstaw do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180° C na 45-55 minut. 15 minut przed końcem pieczeń ostrożnie wysuń i posmaruj miodem połączonym z papryką i łyżką oleju. 4. Pieczeń podawaj na ciepło (pokrój ją na porcje tuż przed nałożeniem na talerz, gdy już nieco przestygnie) z sosem z pieczenia oraz z ziemniakami z wody. Przygotowanie: 130 minut...

  • Aby organizm mógł sprawnie funkcjonować, potrzebny nam jest zdrowy i odpowiednio długi sen. Jednak nocna regeneracja może zostać zakłócona przez to, co jemy wieczorem. Oto kilka produktów, które powinniśmy szerokim łukiem omijać w porze kolacji. Specjaliści do spraw żywienia w większości zgadzają się, iż kolacja zjedzona 2-3 godziny przed snem nie powinna zaszkodzić naszej sylwetce, dlatego nie powinniśmy się jej obawiać. Warto jednak wiedzieć, że istnieją produkty, których absolutnie nie...

  • Jesz, ile chcesz, a waga spada

    Na diecie doktora Ornisha chudniesz bez liczenia kalorii. Co więcej, powiedzenie: „balsam na serce” zyskuje inny wymiar. Bo chroni ona przed chorobami, które zagrażają nam coraz częściej.

  • Organizowanie zabawy karnawałowej dla rodziny i przyjaciół, mimo że z reguły jest przyjemnym zadaniem, niekiedy może okazać się małym wyzwaniem, zwłaszcza w kwestii przygotowania odpowiedniego menu. Fot. 123RF/Picsel W trakcie karnawału trzeba zadbać o odpowiednią kreację i muzykę, ale także o przygotowanie smacznych i pożywnych potraw dla gości. W tym celu warto sięgnąć po Mieszankę studencką oraz mieszanki ziaren marki Kresto, które są dostępne aż w 5 różnych smakach. Produkty tego typu...

  • Dobry ruch

    Wiemy, że zależy ci na ładnym wyglądzie w bikini. A nam zależy, żebyś osiągnęła cel i nie straciła zdrowia ani dobrego samopoczucia. Dlatego mówimy "nie" głodówkom przed urlopem! Masz osiem tygodni - właśnie tyle zostało do wakacji. A w tym czasie? Obiecujemy: będziesz jadła z apetytem. Dajemy słowo: zaczniesz ćwiczyć z ochotą. Spokojnie zdążysz zrealizować plan, twoje ciało nabierze smukłości...

  • Jego wysokość – rosół! Czyli esencjonalny wywar mięsno-jarzynowy, który musi przynajmniej raz w tygodniu pojawić się na polskich stołach Profesor Jan Miodek nazwę rosołu wywodzi od słowa „rozsolić" i podaje jej pierwotną postać - „rozsół", która z czasem uległa uproszczeniu. Kiedyś mięsa konserwowano solą. Były one bardzo twarde i trzeba było je długo gotować, czyli właśnie „rozsalać". Takie też najprawdopodobniej są początki wywarów. Jeszcze parę wieków temu zupa nie stanowiła dania...

  • Czas coś zjeść

    Kiedy serwować obiad? Czy karmić przed kąpielą, czy po niej? Rozwiejemy twoje wątpliwości na temat pór posiłków.

  • Jesteśmy narodem uwielbiającym zupy. Statystyczny Polak zjada nawet 100 litrów zup rocznie, a to niewątpliwie stawia nas w światowej czołówce. Nie dość, że smaczne, to w dodatku zdrowe. Ale czym zagęścić zupę, by nie zmienić jej pysznego smaku i prozdrowotnych właściwości? Wiadomo, że najlepsze zupy to te, które przygotowane były przez nasze babcie. Jednak prędzej czy później, nadchodzi moment, w którym sami musimy zadbać o smak naszych dań. Tyczy się to zarówno najróżniejszych wypieków, jak...