• Informacje na temat:

    przecier pomidorowy z papryką

Przepisy na temat: przecier pomidorowy z papryką
  • Bakłażany z mięsem i papryką

    ...rozgrzej łyżkę oleju, zeszklij cebulę, oprósz solą, pieprzem. Dodaj czosnek i wymieszaj. Po chwili dodaj mięso i smaż, aż przestanie być surowe. Dodaj marchew i paprykę, chwilę podsmaż, dodaj przecier pomidorowy. Duś około 10 min. Pod koniec dopraw.  3. Nafaszeruj połówki bakłażana, umieść w naczyniu żaroodpornym i piecz ok. 20 min. Posyp serem i zapiekaj jeszcze 5 min.

  • Smak lata zamknięty w słoiczku ;)

  • Zapiekana papryka

    ...i szczypior posiekać. Na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę i przetarty czosnek, dodać tymianek, zalać przecierem pomidorowym, chwilę pogotować. Sos przelać do nasmarowanego masłem naczynia żaroodpornego, na(...)Składniki: - 2 czerwone papryki, - 2 żółte papryki, - 1 pęczek dymki, - 2 ząbki czosnku, - 2 gomułki mozarelli, - 0,5 l przecieru pomidorowego, - sól, pieprz, - kilka gałązek tymianku...

  • Inspiracją powstania przepisu była chęć zapełnienia nowo powstałej spiżarni. A, że za pasem niemal już pora zimowa - będzie to znakomita, domowa podstawa do zup pomidorowych, sosów do pizzy czy nawet sosów do spaghetti.

  • Zapiekanka ryżowa z mięsem i kapustą

    Doprawiona na pikantnie pieprzem oraz papryką...

  • Propozycja na zdrowy, smakowity, domowy i bardzo aromatyczny przecier pomidorowy - idealny na zimę jako dodatek do sosów, gołąbków, ale również do samodzielnego picia :)

  • Bigos z papryki - przysłała Mieczysława

    ...1 kg czerwonej papryki, 10 dkg fasoli perłowej, 25 dkg kiełbasy, 2 łyżki oleju, 2 cebule, 2-3 łyżki przecieru pomidorowego, 3/4 szklanki śmietany, łyżka mąki, sól, pieprz, mielona papryka, majeranek.

  • Domowy przepis na pyszny, zdrowy przecier pomidorowy. Po co kupować "gotowce" skoro można szybko i łatwo zrobić go samemu :)

  • Składniki : kg schabu, mąka ziemniaczana, sól, słodka mielona papryka, cebula, pieczarki, papryka, czosnek, przecier pomidorowy, słodka śmietana, ryż.

  • Nie ma jak taki własnej roboty przecier pomidorowy bo zawiera praktycznie 100 % pomidorów. Jest bardzo aromatyczny a przygotowane z niego potrawy smakują wybornie. Ja do produkcji używam sokowirówkę, u mnie nie zastąpiona.

Artykuły na temat: przecier pomidorowy z papryką
  • Faszerowana papryka

    Przygotowanie: Z papryk wykrawamy gniazda nasienne. Z każdej odcinamy górną część na 1/3 wysokości i siekamy w kostkę. Dymkę myjemy i rozdrabniamy. Cebulę obieramy i kroimy w drobną kostkę. Ryż gotujemy według przepisu podanego na opakowaniu, studzimy. Mielone mięso smażymy na oleju. Po ok. 3 minutach dodajemy posiekaną cebulę, paprykę, dymkę, 2 łyżki przecieru pomidorowego, sól, pieprz...

  • Beef Stragonoff to niewątpliwie najpopularniejsze danie wywodzące się z Rosji. Swoim zapachem i smakiem skusi każdego, jeśli chcesz zaskoczyć znajomych swoim kunsztem kucharskim wystraczy 40 min aby przygotować to pyszne danie! Składniki: - 500g mięsa wołowego rostbef lub polędwica pokrojone w paseczki - 200g cebuli pokrojonej w plastry - 1/2 czerwonej papryki pokrojonej w plastry - 1/2 zielonej papryki pokrojonej w plastry - 300g pieczarek pokrojonych w ćwiartki - 50g koncentratu...

  • Jajka po meksykańsku

    ... Na patelni rozgrzej oliwę. Podsmaż przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojoną w cienkie plasterki cebulę i papryki.  Po 5 minutach dodaj przecier...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Szaszłyk z kurczaka

    ...z każdej strony na jasnozłoty kolor. Oprószamy pieprzem i słodką papryką. Przekładamy na talerz. Na patelnię z olejem po smażeniu szaszłyków przekładamy paprykę, cebulę, pieczarki, doprawiamy pieprzem, solą, zalewamy bulionem i dusimy 10 minut, by warzywa były miękkie i odparował nadmiar płynu. Przecier pomidorowy łączymy ze śmietaną i 2 minuty przed końcem duszenia dodajemy do warzyw, mieszamy. Sos...

  • Podziel się z nami przepisem na swoje popisowe danie z papryką i weź udział w naszym konkursie! Papryka to bardzo wdzięczny temat do kuchennych eksperymentów, a sezon na nią właśnie się rozpoczyna. Wykorzystując do warzywo  możesz przygotować zupy, sosy, różnorodne dania główne, sałatki oraz przetwory na zimę. Znasz ciekawą potrawę z papryką? Weź udział w naszym konkursie! Dodaj swój przepis do Smakera i wyślij nam Jak dodać przepis do Smakera? Dokładną instrukcję znajdziesz tutaj -...

  • Tarta z oliwkami

    ...suszonej bazylii oraz słodkiej papryki. Smaż 3-4 minuty. Następnie wlej 150 ml przecieru pomidorowego, duś pod przykryciem 15-20 minut. Przygotowanie: 40 minut Porcja: 420 kilokalorii...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Gulaszowa węgierska

    ...1. Na maśle poddusić posiekaną cebulę i czosnek. Dodać pokrojony w kostkę boczek, obsmażyć, doprawić papryką i tymiankiem. Wlać wino i gorący bulion, zagotować. 2. Dołożyć przecier i koncentrat pomidorowy, doprawić solą i pieprzem, gotować godzinę. Dodać pokrojoną paprykę i ziemniaki, gotować jeszcze 20 minut. Na koniec wsypać groszek, zagotować i zaraz podawać. Nasza rada Do zupy pasuje...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, czym może nas zaskoczyć zwykła papryka! Jakie właściwości ma papryka? Fot. 123RF.COM/PICSEL 1. Ma więcej witaminy C niż cytryna Szklanka świeżej, czerwonej, słodkiej papryki zapewnia ponad 150 proc. dziennej dawki witaminy C. Jest jej więcej niż w pomidorach i w cytrynie, a jej zawartość rośnie do 50 dni po zaowocowaniu (owoce papryki dojrzewają około 8 tygodni), później...