• Informacje na temat:

    prosty tatar z łososia

Przepisy na temat: prosty tatar z łososia
  • Tatar to przystawka, którą jedni kochają inni są jego zdecydowanymi przeciwniki, Może w takim razie przekonam tych drugich, że tatar, który proponuję, z surowego łososia, jest naprawdę bardzo smaczny.

  • Choć naturą tataru jest podanie go z żółtkiem, cebulą oraz ogórkiem to tatar z łososia w moim pomyśle idealnie sprawdzi się jako przystawka na przyjęciu urodzinowym czy zbliżającym się sylwestrowym.

  • Coraz modniejsze są tatary z ryb. Zapodam smaczniutkiego, owszem - dość wykwintnego, ale równie szybkiego do zrobienia:

  • Przepis wart wypróbowania: "Tatar z łososia"

  • swiezy losos,ogorki cebula koperek magii sol pieprz

  • Dzień dobry! Dzisiaj chciałabym Was zaprosić na finezyjną przystawkę rybną, która doskonale sprawdzi się na przyjęcie w gronie rodziny oraz przyjaciół, a także inne uroczystości. Wędzony łosoś w połączeniu z suszonymi pomidorami, czerwoną cebulką, kozim serem i drobnym kawiorem to prawdziwa gra smaków i aromatów. Gorąco polecam! :)

  • Dla wytrawnych smakoszy!

  • danie jako przystawka lub na przyjęcia

  • Wypróbowany przepis na "Tatar z łososia z cytrusami"

  • Przepis wart wypróbowania: "Tatar z wędzonego łososia"

Artykuły na temat: prosty tatar z łososia
  • Dieta liściasta

    ...pobudzający aktywność korzystnych dla jelit bakterii. JAK JADAĆ? Listki można dodawać zarówno do sałatek, jak i jadać je na ciepło (np. zapieczone z drobiowym farszem). Listki nadziewane tatarem z łososia Cykorię podziel na listki, umyj, osusz na sitku. Przygotuj tatar: cebulkę dymkę (kilka sztuk) drobno posiekaj. Kilka plasterków wędzonego łososia pokrój w drobną kostkę, następnie...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, jednak w ostatnim czasie zaczął wywoływać wiele kontrowersji. Wiele osób zwraca uwagę, że mięso tej ryby może być skażone metalami ciężkimi. Jak więc kupować łososia, aby mieć pewność, że sobie nie zaszkodzimy? Fot. 123RF/Picsel Dietetycy zalecają spożywanie dań z ryb minimum 2 razy w tygodniu. W rzeczywistości na dania z rybą Polacy decydują się zdecydowanie rzadziej – przeciętnie raz na dwa tygodnie. Roczne spożycie ryb i owoców morza w naszym kraju to około...

  • Dobre jedzenie naprawdę może być zwyczajne

    ...wojną i jego preferencje kulinarne są tradycyjne. Choć wiek nie jest tutaj determinujący - moja babcia również jest z przedwojennego pokolenia, a uwielbia tatara z łososia, curry warzywne, tajszczyznę, je(...), że należy zacząć od prostych potraw, żeby się nie zniechęcać. Takich, które nie onieśmielają i nie zabierają dużo czasu, a zachęcą do dalszego eksperymentowania w kuchni. Gotowanie naprawdę nie musi...

  • Dla osób odchudzających się dobrą wiadomością będzie to, że śledzie są mało kaloryczne, ponadto poprzez dużą zawartość potasu ułatwiają usuwanie nadmiaru wody z naszego organizmu. Zatem jak chudnąć to czemu nie poprzez jedzenie śledzi! Składniki: 2 solone filety ze śledzia norweskiego zielone jabłko - odmiana Granny Smith - kruche, soczyste, zielone, nowozelandzkie jabłka, dostępne w sieciach handlowych kromka chleba pszennego 1 jajko 3 cebulki szalotki mleko olej słonecznikowy sok z...

  • ...to juz wybor szeroki, ja ci moge podeslac na salatke sledziowa. tatar z lososia, szybki i prosty, gdzies podawalam, ale jeszcze moge raz napisac.   to sa takie przystawki ktore zawsze znikaja...

  • W Święta Bożego Narodzenia na stołach nie może zabraknąć śledzi. Podaj je w nowej, eleganckiej odsłonie. Składniki: 2 filety śledziowe1/2 posiekanej czerwonej cebuli1/2 posiekanej papryczki chiliSok i skórka z połowy limonki1/2 posiekanego pęczku szczypiorku1/2 posiekanej natki pietruszki1 łyżka musztardy francuskiej2 łyżki oliwy lub oleju1/2 jabłka pokrojonego w drobną kostkęŚwieżo mielony czarny pieprzDo podania: grzanki z bagietki lub pieczywo żytnie Wykonanie: Śledzie pokroić w kostkę,...

  • Łosoś to bardzo smaczna ryba, która często gości na naszych stołach. Niestety, jej miłośnicy mogą mieć powody do zmartwień. Fot. 123RF/Picsel Hodowcy ryb z różnych zakątków globu alarmują, iż światowe zapasy łososi mogą być zagrożone. Wszystko to za sprawą tzw. „oceanicznych wszy", które dziesiątkują ich populację. Pasożyty, będące w rzeczywistości niewielkimi skorupiakami, przyczepiają się do ciała łososia, żerując na nim oraz sprawiając, iż nie nadaje się on do sprzedaży. Badania wskazują,...

  • Cook Story by Samsung to wyjątkowe miejsce na mapie Warszawy. Zabiera gości w podróże pełne smaków oraz aromatów z różnych stron świata. Pozwala łączyć najlepszą kuchnię z nowoczesnymi technologiami, które dziś stają się jej nieodłączną częścią. Fot. materiały prasowe Wyjątkowe miejsce to także wyjątkowi goście. Pierwsze urodziny Cook Story by Samsung uświetnił swoją obecnością Michel Troisgros, przewodniczący prestiżowego Samsung Club des Chefs. Ten wybitny francuski szef kuchni, na co...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Hiszpania to kraj flamenco, gazpacho i gorących plaż. To również największy na świecie producent oliwy z oliwek, bez której żaden miłośnik kuchni śródziemnomorskiej nie może się obejść. Fot. 123RF/Picsel Hiszpania stoi na czele producentów oliwy - ma aż 36% udziału w światowej produkcji oliwy. W samej prowincji Jaén w Andaluzji produkuje się tyle oliwy, co w całej Grecji! Oliwę produkuje się głównie w czterech regionach: Andaluzji, Kastylii-La Mancha, Estremadurze i w Katalonii. Uprawia się...