• Informacje na temat:

    prosty sos z mięsa

Przepisy na temat: prosty sos z mięsa
  • Gyros z sosem

    Składniki: 40 dag polędwicy ziemniaki olej przyprawa do gyrosa oregano sól Sos czosnkowy: 4 ząbki czosnku 2 łyżki majonezu 50 ml gęstego jogurtu oregano sól ogórek (dekoracja(...) tłuszczu (np. za pomocą papierowego ręcznika). Przygotuj sos: czosnek obierz i drobno posiekaj. Wymieszaj go z gęstym jogurtem oraz majonezem, dopraw do smaku szczyptą soli i oregano (możesz dodać również...

  • Sos chrzanowy na zimno to idealny dodatek do ryb, mięs i pasztetów czy wszelkiego rodzaju wędlin Szczególnie świetny w duecie z mięsami pieczonymi. To klasyka polskiej kuchni oczywiście zawsze obecna na świątecznych stołach.

  • Kulki mielone po turecku

    Przepis na prosty obiad...

  • Jeden z klasycznych smaków-sos pieczarkowy,super pomysł do mięs,makaronów czy naleśników z farszem-prosty do zrobienia i szybki-polecam

  • Frykadelki z mozzarellą oraz pesto

    Plasterek sera oraz odrobina zielonego sosu to prosty sposób, by odmienić klasyczne kotlety. W naszej wersji są one pieczone, a nie smażone – mają więc mniej kalorii i są zdrowsze!

  • Pyszny i prosty do zrobienia sos kurkowy,idealny do mięs i makaronów.Bardzo aromatyczny i kremowy według przepisu Magdy Gessler-polecam wypróbować!!

  • ​Zapiekanka z kurczaka z grzybami i cebulą

    Prosty przepis, wyśmienity efekt.

  • PROSTY I SMACZNY sos każdy to zrobi ZNAKOMITY do potraw z grila,chrupiących,gorących bułeczek i nie tylko

  • Dynia, melon, kabaczek - niedocenione trio

    ...w piekarniku w temperaturze 150-160 st. C przez pół godziny. Na koniec wykładamy półmisek, polewamy powstałym w czasie pieczenia sosem i posypujemy pietruszką. Do dania można podać też sałatkę z melona. (PAP...

  • Szybki dodatek do pizzy,tortilli bądź innych przekąsek

Artykuły na temat: prosty sos z mięsa
  • Gołąbki – prosty przepis na zero waste

    Przepis na związek idealny? Plebiscyt na najsmaczniejszą parę bezkonkurencyjnie wygrywa sos pomidorowy i kapuściane zawijasy. Możecie nam wierzyć - gruchają sobie jak dwa gołąbki! O potędze ich miłości(...) i kurczaka. Wykorzystaj też wczorajsze risotto lub kaszotto z dodatkiem mięsa. Wołowina, wieprzowina, drób - gołąbki przemienią każdą potrawę w arcydzieło, a Ty sama będziesz miała mniej naczyń do mycia...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Fot. 123RF/Picsel Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru pomidorowego,...

  • Jak śliwka w sos

    ...2-3 godziny.  Z węgierek można też zrobić pikantny sos używany w kuchni azjatyckiej, szczególnie chińskiej. Sposób przygotowania jest prosty: wrzucam do garnka śliwki  bez pestek, cebulę, czosnek(...) Przeglądając strony Manger, znalazłam prosty i pyszny pomysł na śliwki gotowane w czerwonym winie z laską cynamonu i anyżem gwiazdkowym. Taki aromatyczny kompot jest świetny na deser, ale też jako...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Mięso prosto z pieca

    Nie ma nic lepszego niż zapach i smak pieczeni. W ziołach albo w sosie.

  • 20 marca, już po raz 27., obchodzony jest Międzynarodowy Dzień Bez Mięsa. To świetna okazja do przygotowania wegetariańskich przysmaków, z wykorzystaniem przede wszystkim świeżych warzyw. Fot. 123RF/Picsel A tych nie brakuje. Nie bez powodu Dzień Bez Mięsa obchodzony jest tuż przed początkiem kalendarzowej wiosny.   Więcej owoców i warzyw! Pierwszy raz Dzień Bez Mięsa (Meatout Day) obchodzono w 1985 roku w Stanach Zjednoczonych. Wypromowali go aktywiści z ekologicznego ruchu FARM. Jednym z...

  • Prosto z lasu

    ...rozmarynu. Roladki w sosie Składniki na 4 porcje: 4 duże kotlety schabowe, 30 dag kurek, 50 ml białego wina wytrawnego, 100 ml śmietany 30%, 1 bakłażan, 1 mała cukinia, 1 czerwona papryka(...), posmarować oliwą i ułożyć na blasze. Obok ułożyć zwinięte nitką kotlety. Piec w temperaturze 180°C przez 30 minut. Wyjąć warzywa, piec mięso kolejne 30 minut. Ułożyć na warzywach, polać sosem...

  • Wegetariańskie dania wielu osobom wydają się być nudne, niezbyt sycące i niesmaczne. Tymczasem bezmięsne obiady mogą naprawdę zaskakiwać. Jeśli jeszcze nie jesteście o tym przekonani,zmienicie zdanie za sprawą przepisów naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Brakuje wam pomysłu na bezmięsny obiad? To nic strasznego, bo nasi użytkownicy przygotowali dla was całą masę wegetariańskich przepisów, które mogą stać się inspiracją dla niejednego posiłku. Będzie zdrowo, kolorowo, a przede wszystkim...

  • Prosto z patelni

    Mielone z porem i zacierką Składniki: 500 g pora 50 g wędzonego boczku 2 łyżki oleju słonecznikowego 400 g mieszanego mięsa mielonego 150 g śmietany 200 ml wytrawnego białego wina(...) w zimnej wodzie. Kluseczki smażyć 5 minut na maśle. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Podawać z wcześniej przygotowanym sosem. Krewetki z warzywami z patelni Składniki: 16 mrożonych...

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

Wideo na temat: prosty sos z mięsa
  • Sos słodko - kwaśny krok po kroku

    Piotr Ogiński, autor vloga „Kocham Gotować", zdradził tajniki słodko-kwaśnego sosu, który uwielbiają wszyscy. Dodatek do mięs z największej sieciowej restauracji jest banalnie prosty w przygotowaniu. Teraz możecie zrobić go w swoim domu.

  • Nie musimy już bać się królika w kuchni

    Królik nie jest zbyt popularnym mięsem, które serwujemy w domu. Zazwyczaj decydujemy się na niego w restauracji. Gośćmi programu "Pytanie na śniadanie" były Aga Kozak i Joanna Profus, które udowodniły, że królika w naszej kuchni nie należy się bać. Przedstawiły prosty przepis na comber w sosie z białej czekolady, który na pewno zawojuje świąteczny stół. (Źródło: TVP/x-news)