• Informacje na temat:

    prosty na ciasto z kakaem

Przepisy na temat: prosty na ciasto z kakaem
  • Pyszne ciasta z bakaliami

    Chrupiąca tarta na kruchutkim spodzie Sposób przygotowania 1. Ciasto: wymieszaj mąki z cukrem i posiekaj nożem z mocno schłodzonym masłem. Zagnieć szybko ciasto, dolewając tyle wody, by ciasto się zlepiło i nie kruszyło. Zawiń w folię spożywczą i schłodź przez 30 minut (możesz przygotować ciasto z podwójnej ilości składników i połowę zamrozić w woreczku foliowym; przed pieczeniem wystarczy...

  • Wypróbowany przepis na "Prosty czekoladowiec"

  • Pierniczki lukrowane

    ...1 jajko ew. 1 łyżeczka kakao mąka do oprószenia stolnicy lukier do dekoracji Przygotowanie: 1. Miód i masło stop w garnku, przestudź. Dodaj pozostałe składniki. Dobrze wyrób. Jeśli ciasto będzie zbyt miękkie, schłódź je. Dzięki temu potem będzie się lepiej wałkowało. 2. Na stolnicy oprószonej mąką rozwałkuj ciasto na placki o grubości 2-3 mm. Foremkami wytnij pierniczki o dowolnych...

  • Prosty domowy chleb,bez specjalnego kłopotu:)

  • Jesienne brownie

    Pyszny i prosty deser. Rodzina będzie zachwycona!

  • bardzo proste, szybkie ciasto, idealne do kawy.

  • Jogurtowiec

    Prosty przepis na pyszny deser.

  • Ciasto jest smaczne, łatwe w przygotowaniu i na dodatek tanie. Czy można chcieć coś więcej?

  • Pyszności z serka mascarpone

    .... Przykryć płatami lasagne i na wierzch nałożyć pozostały krem. Piec 45 minut w 175 st. C Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 2220 kJ/530 kcal Tiramisu prosty deser Składniki...

  • Jest to tort bardzo smaczny a dzięki przechowywaniu w lodówce będzie zawsze świży

Artykuły na temat: prosty na ciasto z kakaem
  • Ciasta z kokosem

    .... Zabezpieczy ją to przed ewentualną fermentacją.  Szybka piana z białek Jest prosty sposób na to, by szybciej ubić białka na pianę. Wystarczy je wcześniej mocno schłodzić w lodówce.  Mrożonego nie(...) zimnej wody i ubić na sztywno z 7,5 dag cukru. Pianę z białek połączyć z żółtkami. Mieszając, małymi porcjami dodawać mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia. Ciasto przelać do wyłożonej pergaminem...

  • Fanów ciasta drożdżowego jest wielu, jednak jego przygotowanie może nastręczać wielu problemów. Na co powinniście zwracać uwagę, chcąc przygotować perfekcyjny wypiek? Fot. 123RF/Picsel Delikatne, puszyste i rozpływające się w ustach - takie powinno być idealne ciasto drożdżowe. Niestety, bardzo często zdarza się, że zamiast wypieku, którego nie powstydziłaby się żadna babcia, wyjmujemy z piekarnika zbite i niezbyt apetyczne ciasto nienadające się do zjedzenia. Na co powinniście koniecznie...

  • Prosty tort czekoladowy na dzisiejszy wieczor

    Na okolo 10 porcji czas 1 h przyrzadzania plus pieczenie okolo 1 h 400 g maki 240 g cukru 145 g masla laska wanili 60 g kakao 1/2 paczki...

  • Kakao nie bez powodu nazwane zostało przez Linneusza "theobroma" - napojem bogów. Z jego właściwości korzystali już Olmekowie i Majowie, wierząc w jego moc jako afrodyzjaku. Kakao było w swojej historii nawet środkiem płatniczym. Co wiemy o kakao w XXI wieku? Fot. 123RF/Picsel Kakao powstaje z nasion kakaowca, które są fermentowane, uszlachetniane, suszone i miażdżone. Masło i proszek kakaowy oddziela się od siebie i wykorzystuje do produkcji różnego rodzaju wyrobów czekoladowych. Kakao...

  • ... na podwieczorek niedzielny .... czekoladowe ciasto z telewizji wloskiej

    ...i sluchaj. Dziewczyna w kuchni porusza sie z wprawa ale na profesjonalistke nie wyglada... Przepis,  na ciasto czekoladowe ... wyraznie przeznaczyla  go na powieczorek ... wydal mi sie super prosty(...) ... i teraz naprawde mowie dobranoc liczac, ze ktoras sie zalamie i ciasto upiecze ... na podwieczorek zreszta ... i fotke za mnie zrobi ...

  • Pachnące, puszyste ciasto drożdżowe nieodmiennie kojarzy się z ciepłem domowego ogniska, jego zapach przywołuje wspomnienia i powoduje, że na niejednej twarzy pojawia się szeroki uśmiech. Sekret udanego ciasta to dobrej jakości składniki ogrzane do temperatury pokojowej i odpowiednia mąka, która sprawi, że wypiek doskonale wyrośnie i będzie cieszył nie tylko oczy, ale i podniebienie. Nieodłącznym elementem domowego ciasta drożdżowego jest kruszonka - uwielbiana przez małych i dużych,...

  • Gruszkowo-czekoladowa tarta

    Kolejna czekoladowa propozycja autorstwa Patrici Lousada. Wysmienita w smaku! Z przepisu zapowiadala sie dosc prosto, ale w wykonaniu pojawily sie pewne trudnosci. Po pierwsze ciasto, znakomite(...) g cukru wraz z przekrojona laska wanili. Gruszki obgotowujemy przekrojone na pol, bez gniazd nasiennych i bez skorki, okolo 20 minut. Odsaczamy.   Ciasto: 165 g maki 50 g cukru 30

  • Hiszpania to kraj flamenco, gazpacho i gorących plaż. To również największy na świecie producent oliwy z oliwek, bez której żaden miłośnik kuchni śródziemnomorskiej nie może się obejść. Fot. 123RF/Picsel Hiszpania stoi na czele producentów oliwy - ma aż 36% udziału w światowej produkcji oliwy. W samej prowincji Jaén w Andaluzji produkuje się tyle oliwy, co w całej Grecji! Oliwę produkuje się głównie w czterech regionach: Andaluzji, Kastylii-La Mancha, Estremadurze i w Katalonii. Uprawia się...

  • Jak jada się w Nowym Jorku? Muffinki czekoladowe na dzień dobry!

    ...babeczek w pojedynczych foremkach. Samo ciasto miało też rzadszą konsystencję niż to przygotowywane w Wielkiej Brytanii. Równie istotne było zastąpienie używanych przez Anglików drożdży proszkiem do...

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...