• Informacje na temat:

    prosty na bialy sos

Przepisy na temat: prosty na bialy sos
  • Ryba prosto z morza

    ..., starty ser żółty, łyżeczkę masła, sól, pieprz i gałkę muszkatołową. Wymieszaj. 2. W brytfance wysmarowanej masłem ułóż filety i zalej je sosem śmietanowym. Obłóż przekrojonymi pomidorkami koktajlowymi, pieczarkami, świeżą bazylią i tymiankiem. Piecz 45 minut w 180˚C. Podawaj z grzankami czosnkowymi lub ryżem. Łosoś w serze Składniki: 50 dag świeżych filetów z łososia 5 łyżek startego...

  • Sos chrzanowy na zimno to idealny dodatek do ryb, mięs i pasztetów czy wszelkiego rodzaju wędlin Szczególnie świetny w duecie z mięsami pieczonymi. To klasyka polskiej kuchni oczywiście zawsze obecna na świątecznych stołach.

  • Makaron w sosie grzybowym

    ...i pietruszkę. Sos wymieszać z odcedzonym makaronem. Czas przygotowania: 30 minut Jedna porcja zawiera: 2560 kJ/611 kcal...

  • Pyszny i prosty do zrobienia sos kurkowy,idealny do mięs i makaronów.Bardzo aromatyczny i kremowy według przepisu Magdy Gessler-polecam wypróbować!!

  • ​Zapiekanka z kurczaka z grzybami i cebulą

    Prosty przepis, wyśmienity efekt.

  • Jeden z klasycznych smaków-sos pieczarkowy,super pomysł do mięs,makaronów czy naleśników z farszem-prosty do zrobienia i szybki-polecam

  • Placek jabłkowy z kruszonką migdałowo-słonecznikową

    Ten prosty w przygotowaniu placek szturmem zdobędzie serca, a raczej podniebienia łasuchów. Dla odmiany ciasto możesz przygotować też z dodatkiem wiórków kokosowych albo orzechów!

  • Szybki dodatek do pizzy,tortilli bądź innych przekąsek

  • Sprytny sposób na szybkie party

    Pojawienie się niespodziewanych gości potrafi wprowadzić wiele chaosu i zamieszania do naszego domu. Mimo, że w takich sytuacjach nikt nie spodziewa się, że „wyczarujemy” trzydaniowy obiad, to każda gospodyni czy gospodarz chciałby jak najlepiej przyjąć gości. „Kołem ratunkowym” mogą okazać się produkty, dzięki którym w prosty i szybki sposób przyrządzimy smakowite przekąski. Co takiego zawsze...

  • Smaczny, slodki i elegancki tort- idealny na urodziny :) Wbrew pozorom nie jest to pracochlonne ciasto, najepiej zrobic go dzien przed podaniem.

Artykuły na temat: prosty na bialy sos
  • Prosto z lasu

    ...rozmarynu. Roladki w sosie Składniki na 4 porcje: 4 duże kotlety schabowe, 30 dag kurek, 50 ml białego wina wytrawnego, 100 ml śmietany 30%, 1 bakłażan, 1 mała cukinia, 1 czerwona papryka(...), posmarować oliwą i ułożyć na blasze. Obok ułożyć zwinięte nitką kotlety. Piec w temperaturze 180°C przez 30 minut. Wyjąć warzywa, piec mięso kolejne 30 minut. Ułożyć na warzywach, polać sosem...

  • Keczup wymyślili Chińczycy, do Europy sprowadzili go Anglicy, a Amerykanie uznali go za warzywo. Sos, który podbił cały świat, robi się z pomidorów lub... bananów! Keczup zna niemal każdy   Dodajemy go do kanapek, frytek, pizzy czy potraw mięsnych. Ten zimny sos pomidorowy może być łagodny lub ostry, klasyczny - ciemnoczerwony lub zielony, zawsze jednak poprawia smak potraw. Zazwyczaj kupujemy gotowy keczup w sklepie, ale niektórzy przyrządzają go sami w domu, używając do tego przecieru...

  • ​Tel Awiw: Różne kolory Białego Miasta

    ...około 18 zł) i smakuje wybornie. To kotleciki z ciecierzycy - solo, w bułce, albo w picie, podawane z sosami, warzywami i piklami, w tym żółtymi papryczkami ostrymi, że aż strach. W Tel Awiwie(...). Nieco bardziej formalna atmosfera panuje w restauracji Messa, choć uroku oddają jej wszechobecne poduszki. Szefowie kuchni serwują tu m.in. truflowe ravioli z kremem cytrynowym, karmelizowanego łososia...

  • Sosy barbecue, nazywane w skrócie "sosami BBQ", służą zarówno do marynowania mięs przeznaczonych na grilla, jak i do doprawiania ich w czasie i po grillowaniu. W Ameryce te sosy to prawdziwy hit. Czy przyjmą się w Polsce? Jak stosować prawdziwy sos BBQ?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Rodzaje amerykańskich sosów BBQ Sosy grillowe w stylu amerykańskim to zwykle mieszanki wody, sosu pomidorowego, miodu oraz przypraw. Najwcześniejsze sosy do grilla pochodziły z jednego ze stanów USA - Karoliny...

  • Mięso prosto z pieca

    Nie ma nic lepszego niż zapach i smak pieczeni. W ziołach albo w sosie.

  • Swoją karierę w świecie smaków i zapachów rozpoczął w rodzimej Ameryce. Obecnie jest produktem eksportowym - Sos TABASCO® - najostrzejsza z przypraw, cieszy się niesłabnącą popularnością również w kuchni polskiej. Znany na całym świecie sos TABASCO® original produkowany jest już od 1868 roku. Jego twórcą jest Edmund McIllhenny, który według legendy, otrzymał od meksykańskiego podróżnika garść papryczek. Zasiał je, a z ich dojrzałych strączków wyprodukował sos TABASCO®. Obecnie sos sprzedawany...

  • Prosto z patelni

    ...w zimnej wodzie. Kluseczki smażyć 5 minut na maśle. Doprawić solą, pieprzem, gałką muszkatołową. Podawać z wcześniej przygotowanym sosem. Krewetki z warzywami z patelni Składniki: 16 mrożonych(...) kapustę pekińską. Smażyć 2-3 minuty. Dodać sos sojowy i bulion, gotować jeszcze 3 minuty. Tuż przed końcem gotowania dodać krewetki. Doprawić solą, pieprzem i płatkami chili. Dekorować kolendrą...

  • Hiszpania to kraj flamenco, gazpacho i gorących plaż. To również największy na świecie producent oliwy z oliwek, bez której żaden miłośnik kuchni śródziemnomorskiej nie może się obejść. Hiszpania stoi na czele producentów oliwy - ma aż 36% udziału w światowej produkcji oliwy. W samej prowincji Jaén w Andaluzji produkuje się tyle oliwy, co w całej Grecji! Oliwę produkuje się głównie w czterech regionach: Andaluzji, Kastylii-La Mancha, Estremadurze i w Katalonii. Uprawia się aż 262 odmiany...

  • Obiad po francusku

    .... Mieszać, dopóki nie rozpuści się ser i sos nie zgęstnieje. Pod koniec doprawić pieprzem i solą. Kotlety podawać z sosem i pieczonymi pomidorami. Pieczone ziemniaki Dauphiné Składniki na 4 porcje...

  • Z pewnością zdarzyło wam się kupić czekoladę, która była pokryta delikatnym, białym nalotem. Co to oznacza? Czy jest to niebezpieczne dla naszego zdrowia i czy taką czekoladę możemy zjeść? Fot. 123RF/Picsel Czasami bywa tak, że zakupiona przez nas czekolada po otwarciu wcale nie wygląda tak apetycznie, jak sugerowałby to obrazek na opakowaniu. I nie mamy tutaj na myśli roztopionych lub zgniecionych kostek ulubionego smakołyku. Z pewnością chociaż raz nabyliście wyrób z czekolady, który był...