• Informacje na temat:

    prosty i pyszny makaron ze szpinakiem

Przepisy na temat: prosty i pyszny makaron ze szpinakiem
Artykuły na temat: prosty i pyszny makaron ze szpinakiem
  • Makaron makaronowi nierówny

    Jeśliby nauczyć się oryginalnych, włoskich nazw wszystkich rodzajów makaronów, postawy włoskiego słownictwa mielibyśmy opanowane. Wbrew pozorom jednak kształt i rozmiar makaronu ma znaczenie!

  • Domowy makaron to jedno z tych dań, które powinien umieć przygotować każdy kucharz. Doskonale sprawdzi się nie tylko jako dodatek do zupy, ale również podstawa smacznych dań głównych. Fot. 123RF/Picsel Dla Włochów makaron to prawdziwa świętość, a receptura według której jest przygotowywany, w wielu rodzinach stanowi tajemnicę, przekazywaną z pokolenia na pokolenie. Przygotowanie makaronu to już niemal rytuał, wokół którego narosło już wiele mitów. Warto wiedzieć, które z nich są prawdziwe,...

  • Dieta liściasta

    ...czerwonych. JAK JADAĆ? Na ciepło, np. jako dodatek do ryb, mięs, makaronów; sprawdza się też jako składnik sałatek, koktajli, na kanapkach. Jarmuż Jest witaminowo-minerałową bombą (w 10 dag jarmużu...

  • Czy jedząc makaron zastanawiałeś się kiedyś, kto go wymyślił? Co wspólnego z tym przysmakiem ma Benitto Mussolini i gdzie powstała największa lasagne na świecie? Fot. 123 RF Włosi, dzięki opanowanym do perfekcji recepturom na makaron, są największym jego producentem. W ciągu roku wytwarzają około 3 milionów ton makaronu z czego połowa przeznaczona jest na eksport. Podobno na świecie istnieje aż 600 rodzajów makaronów - Włosi zastrzegli sobie prawa do 100 form i rodzajów tego przysmaku....

  • Na szlaku smaku z marką WINIARY – odkrywaj zupy razem z nami!

    Pyszny, pożywny, sycący.. Kto z nas nie marzy o takim posiłku zaraz po powrocie do domu z pracy czy szkoły? Wszystkie te cechy łączą w sobie zupy, które jesienią i zimą skutecznie rozgrzewają, a latem przynoszą lekkie orzeźwienie. Dzięki nim możemy do naszego menu włączyć także warzywa, które nie tylko wzbogacą ich smak, ale są też pełne witamin. Jednak to nie koniec ich zalet! Nie od dziś...

  • Ziemniaki i makarony są tak uniwersalnymi składnikami, że większość z nas nie wyobraża sobie bez nich prawdziwego obiadu, lunchu czy przekąski. Fot. 123RF Zanim na dobre popadniemy w szał dodawania ich do każdej potrawy, warto sprawdzić, który z nich jest zdrowszy, mniej kaloryczny i bardziej potrzebny organizmowi do prawidłowego funkcjonowania. W przypadku makaronu można usłyszeć mit o tym, że jest tuczący. Jednak wbrew powszechnej opinii, makaron nie tuczy! Przed ugotowaniem, w 100 g...

  • My się zimy nie boimy! Ferie z marką  WINIARY

    ...jedzeniu długiego makaronu można mieć mnóstwo zabawy! Wybierzmy serowe danie spaghetti carbonarra ze szpinakiem i pokażmy naszym małym smakoszom, że szpinak nie musi być nudny. Na początek w płaskim(...), które znamy: suszone warzywa, mieszankę ziół oraz parmezan z północnych Włoch. Dzięki WINIARY POMYSŁ NA… lasagne po bolońsku w prosty i szybki sposób przygotujemy smakowite danie, które pokochają...

  • Przeciętny Włoch zjada rocznie ponad 25 kilogramów makaronu, Polacy – pięć razy mniej, tylko 5 kilogramów. Nie da się jednak ukryć, że po makarony sięgamy chętnie i chętnie z nimi eksperymentujemy. Dlaczego? Bo są… Fot. www.barillastudio.it Szybkie, proste i tanie Makarony są szybkie w przygotowaniu. Dla porównania: porcja ziemniaków gotuje się ok. 20-25 minut, plus obieranie. Ugotowanie porcji ryżu czy kaszy zajmuje co najmniej kwadrans, a makaron jest gotowy w zaledwie 8 minut! W tym...

  • Światowy Dzień Pizzy w Twojej kuchni z marką WINIARY!

    ...niezawodny przy codziennym doprawianiu posiłków. Sos Boloński Italia WINIARY – pyszny i wyrazisty sos o smaku pomidorów dojrzewających w śródziemnomorskim słońcu wzbogacony o aromatyczną bazylię czy oliwę z oliwek jest niezastąpionym dodatkiem nie tylko do potraw z makaronów czy zapiekanek. W jego towarzystwie wiele naszych obiadowych dań zyska niepowtarzalny włoski smak i aromat. Sos...

  • Wędrując między sklepowymi półkami możemy natrafić na różne rodzaje, gatunki i odmiany makaronu. Podstawową różnicą między nimi są kolor oraz kształt. Spaghetti, farfalle, fussili, czarny, brązowy, pomarańczowy - makaron może przyprawić nas o niezły zawrót głowy. Fot. www.barillastudio.it Zacznijmy od... koloru! Klasycznym kolorem makaronu jest żółty, w różnych odcieniach, od intensywnych, w przypadku znanych z babcinej kuchni makaronów jajecznych, po ciemniejsze, bursztynowe, z samej...