• Informacje na temat:

    prosto i presto przyjmujemy gości

Przepisy na temat: prosto i presto przyjmujemy gości
  • Ktoś ze znajomych wspomniał niedawno o takim pomyśle… Wypróbowałem… to działa… Dzielę się więc tym pomysłem z Wami… Na pewno ta przystawka podana po raz pierwszy zaskoczy gości. A pracy przy niej jest naprawdę niewiele… Oto ona :-)

  • Pyszna sałatka, która dla wielu osób może być zagadką z racji użytych składników.

  • Dziś na obiad zupa szczawiowa: z jajkami na twardo, z dodatkiem marchwi i ziemniaków, zabielana kwaśną śmietaną. Najlepsza jest, podobnie jak ogórkowa, na drugi lub trzeci dzień od ugotowania, bo - jak mówią niektórzy - potrzebuje czasu, by się "przegryźć".

  • Bardzo popularna na Ukrainie kiszonka, warto spróbować.

  • Domowe, chrupiące pieczywko zapiekane z serami, w tym z oscypkami, pieczarkami i ketchupem.

  • Lato............, świeże pomidory z których przyrządzam według mojej córki najlepszą pomidorówkę na świecie. Świeże pomidory, młoda marchewka i wszystko co najlepsze z natury.

  • Na co dzień staram się jeść dość zdrowo. Rzadko kiedy mam ochotę na kotleta schabowego, ale jak już się ona pojawi, to nie odmawiam go sobie. Podczas zakupów najlepiej poprosić panią w sklepie mięsnym, żeby "przepuściła" nam te kotleciki przez maszynkę. Dzięki temu kotlety będą soczyste a my zaoszczędzimy czas i nie będziemy musieli rozbijać ich w domu. Szczerze polecam ;)

  • Bardzo czesto jadam to w Hiszpani.

  • Proste w przygotowaniu,cudownie kruche,rozpływające się w ustach.Polecam,moja rodzina za nimi przepada.

  • Wypróbowany przepis na "Zapiekanka caprese prosto z pieca"

Artykuły na temat: prosto i presto przyjmujemy gości
  • Szukacie propozycji prostych dań, które dopełnią każde przyjęcie? Mamy dla Was kilka przepisów! Fot. Materiały prasoweNiegdyś gotowe przysmaki typu chipsy, paluszki, krakersy czy popcorn wydawały się idealnym pomysłem na imprezowe przekąski. Obecnie jednak, aby zachwycić gości organizacją przyjęcia należy się bardziej postarać. Pozwólcie sobie na odrobinę kulinarnego szaleństwa i przygotujcie dania, które sprostają wymaganiom wszystkich - zarówno fanów mięsnych przekąsek, jak i osób dbających...

  • Wiodący producent słonych przekąsek Lay's przedstawia nową linię najwyższej jakości chipsów ziemniaczanych. Lay's Prosto z Pieca w dwóch wariantach smakowych - Naturalne Solone i Grillowana Papryka to pierwsze na polskim rynku pieczone chipsy ziemniaczane. Dzięki unikalnemu procesowi powolnego pieczenia, Lay's Prosto z Pieca zawierają 70% mniej tłuszczu niż standardowe, smażone chipsy, przy jednoczesnym zachowaniu wyjątkowej chrupkości i niepowtarzalnego smaku. Wiele konsumentek, które cenią...

  • Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te słyną z wielu dobroczynnych właściwości. Produkt jest naturalnie słodzony, nie zawiera konserwantów. Słodki smak i naturalny skład zachwycają nawet wymagających smakoszy. Konfitura figowa El Baraka powstaje w Maroku, ze starannie dobranych i dojrzałych fig. Owoce te wspomagają prawidłową pracę układu hormonalnego, układu pokarmowego oraz odpornościowego. Słyną również z właściwości...

  • Hiszpania to kraj flamenco, gazpacho i gorących plaż. To również największy na świecie producent oliwy z oliwek, bez której żaden miłośnik kuchni śródziemnomorskiej nie może się obejść. Fot. 123RF/Picsel Hiszpania stoi na czele producentów oliwy - ma aż 36% udziału w światowej produkcji oliwy. W samej prowincji Jaén w Andaluzji produkuje się tyle oliwy, co w całej Grecji! Oliwę produkuje się głównie w czterech regionach: Andaluzji, Kastylii-La Mancha, Estremadurze i w Katalonii. Uprawia się...

  • Cook Story by Samsung to wyjątkowe miejsce na mapie Warszawy. Zabiera gości w podróże pełne smaków oraz aromatów z różnych stron świata. Pozwala łączyć najlepszą kuchnię z nowoczesnymi technologiami, które dziś stają się jej nieodłączną częścią. Fot. materiały prasowe Wyjątkowe miejsce to także wyjątkowi goście. Pierwsze urodziny Cook Story by Samsung uświetnił swoją obecnością Michel Troisgros, przewodniczący prestiżowego Samsung Club des Chefs. Ten wybitny francuski szef kuchni, na co...

  • Czym jest superfoods i jak wpływa na nasz organizm? Odpowiedzi na te pytania znajdziesz w książce Susanny Bingemer "Superfoods. Źródło energii prosto z natury". Co zapewnia spożywanie superproduktów? Optymalne zaopatrzenie organizmu w wartościowe substancje odżywcze; silniejszy układ odpornościowy; energię i dobry nastrój; oczyszczenie organizmu; wzmocnienie serca i układu krążenia; idealną sylwetkę bez stosowania diety oraz nowe doznania smakowe - to wszystko zapewnia ten właśnie poradnik....

  • Jak w kilka chwil przygotować smaczne i sycące śniadanie? Na to pytanie odpowie Piotr Sajdak w pierwszym odcinku vloga "Florina - Zasmakuj Radości". Pobierz bezpłatny e-book ze świątecznymi przepisami. Kliknij!     Kliknij prawym przyciskiem myszy i zaznacz "Zapisz element docelowy jako...", aby zapisać e-booka na dysku.

  • Zobaczcie, jak przyrządzić tradycyjne indyjskie placki naan, samosę i masalę! fot. sieć restauracji "Ganesh" Tradycyjne placki naan (przepis na 6 porcji) Składniki: 1 kg mąki pszennej200 ml mleka200 ml wody1 łyżka oleju1 jajko2 łyżki cukru1 łyżka soli Sposób przygotowania Wszystkie składniki łączymy ze sobą i wyrabiamy dłońmi, aż do uzyskania miękkiego, jednolitego ciasta. Całość dzielimy na 6 równych porcji i na blacie oprószonym mąką formujemy w okrągłe placki. Następnie pieczemy w...

  • W szóstym odcinku programu "Bake Off Ale Ciacho" Basia zaprezentowała jurorom przepis na sernik z miodem. Spód (placek miodowy z orzechami) 4 łyżki mąki pszennej 30 g masła 3 łyżeczki cukru trzcinowego 3 łyżki miodu rzepakowego 100 g orzechów (laskowe, włoskie) 3 łyżki roztopionego masła   Masa miodowo-serowa 500 g tłustego twarogu 250 g serka mascarpone 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1 łyżka mąki pszennej 4 łyżki miodu rzepakowego 100 g rozpuszczonej białej czekolady 3 jajka 1 łyżka miodu...

  • Gwarantujemy, że fani Harrego Pottera będą zachwyceni takim tortem. Jak go zrobić? Zobaczcie przepis Marysi! Tort dyniowy Biszkopt500 g dyni hokkaido600 g mąki pszennej2 łyżeczki proszku do pieczenia2 łyżeczki sody oczyszczonej2 łyżeczki cynamonu6 jajek400 g drobnego cukru do wypiekówskórka starta z 2 pomarańczy460 ml oleju rzepakowego400 g posiekanego ananasa z puszki200 g orzechów włoskich Krem360 g masła w temperaturze pokojowej3 szklanki cukru pudru3 łyżeczki ekstraktu z wanilii1,08 kg...