• Informacje na temat:

    proste ciasto pod owoce

Przepisy na temat: proste ciasto pod owoce
  • Pyszny obiad z twarogiem i owocami

    Proste, szybkie i smaczne dania!

  • PROSTE ciasto z owocami i kruszonką!

  • Truskawki pod orzechową kruszonką

    Smaczne i proste w przygotowaniu.

  • Ciasto z dwoma ciastami, orzechowym i kakaowym. Ciasto z jabłkami i lukrem cytrynowym, winne i dobre.

  • Pomysły na gruszkę. Smaczne i proste

    Gruszki to owoce, który potrafią nadać wielu potrawom nieoczywistego smaku i aromatu. W trwającym na nie sezonie warto zrobić dżem, czy upiec aromatyczne ciasto. Ale gruszki można też wykorzystać do odważniejszych kulinarnych zestawień. Oto nasze propozycje!

  • Szybkie babkowe ciasto z agrestem i lukrem. Ciasto miękkie, orzeźwiające było bardzo dobre.

  • Domowy zielnik: Sposób na świeże i aromatyczne przyprawy poza sezonem

    Wiosną i latem, gdy przypada pełnia sezonu na wszelkie warzywa i owoce, znacznie łatwiej jest przygotować aromatyczny i apetyczny obiad. Jednak, gdy tylko drzewa zaczną przybierać bajeczne kolory, a chodniki pokryją się kasztanami, kreatywne gotowanie przysparzać może nieco większych problemów. Jak z całorocznych i prostych w smaku warzyw przygotować danie, którego nie powstydziłby się prawdziwy...

  • bardzo proste do przygotowania oraz pyszne :)

  • Przepisy Ani Starmach na dania w 25 minut

    Nie ma tu homarów, kawioru i ślimaków. Są łatwo dostępne niedrogie produkty i proste patenty na to, jak w 25 minut przygotować w kuchni wyśmienite dania - zapewnia Ania Starmach, zachęcając do zapoznania się z przepisami z jej najnowszej książki "Pyszne 25". A oto kilka z nich!

  • ciasto jest proste do zrobienia w kilka chwil. Użyłam okrąglej formy z kominem o średnicy 24cm. Do ciasta dodałam ostatnie mrożone truskawki i 2 brzoskwinie z puszki ;)

Artykuły na temat: proste ciasto pod owoce
  • Ciasto bez zakalca

    Boisz się, że twoje ciasto się nie uda? Zapamiętaj trzy proste reguły a zawsze będzie doskonale upieczone.

  • Pieczenie ciast jest sztuką samą w sobie. Trzeba zwracać uwagę na kolejność składników, na jakość produktów, na temperaturę i czas pieczenia. Co zrobić, aby nasze ciasta zawsze wprawiały w zachwyt? Wystarczy zapamiętać kilka rad, które spowodują, że wszystkie nasze wypieki będą arcydziełami. Które z ciast można miksować? Ciasto ucierane można miksować, ponieważ dzięki temu dużo łatwiej i szybciej doprowadzimy je do odpowiedniej konsystencji. Ciasto biszkoptowe jest ciastem bardzo delikatnym,...

  • Owoce pod kołderką...

  • Czy odchudzanie jest trudne? W niektórych przypadkach tak, ale wystarczy trochę sprytu, a zbędne kilogramy uda wam się zgubić bez żadnych wyrzeczeń. Proste zamienniki pozwolą nam wyeliminować z diety najbardziej tuczące składniki i tym samym osiągnąć nasz cel. Jeżeli dieta kojarzy ci się tylko i wyłącznie z wyrzeczeniami i męczącymi ćwiczeniami, mamy dla ciebie doskonałą wiadomość. Nadprogramowych kilogramów możesz pozbyć się w nieco prostszy sposób. Wystarczy, że skorzystasz z naszej małej...

  • Insulina pod kontrolą: Dietetyczne sztuczki

    Chcesz uniknąć ataków głodu, podjadania, a w efekcie problemów z figurą i zdrowiem? Zadbaj o właściwy poziom insuliny. To łatwe, jeśli będziesz stosować nasze wskazówki.

  • Święta bez mazurka lub piaskowej babki? Wykluczone! Trudno wyobrazić sobie, by w Wielkanoc na naszym stole zabrakło pachnących i smakowitych wypieków. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich, którzy obawiają się o swoje kulinarne umiejętności, uspokajamy - istnieje kilka sprawdzonych pomysłów na to co zrobić, by przygotowywane przez nas ciasta, torty i ciasteczka zachwyciły resztę domowników. Na Wielkanoc upiecz bliskim radość! Przepis to podstawa Choć wydaje się to oczywiste, podstawą udanego wypieku...

  • Zatrucie pokarmowe? Latem to częste zjawisko

    ...ciasto w domu, pamiętaj, by najpierw zanurzyć jajko we wrzątku - nie dopuścisz do przeniesienia bakterii znajdujących się na skorupce do wnętrza jajka.   Latem zrezygnuj z tatara z mięsa lub ryb. Unikaj też dań, które nie były poddane solidnej obróbce termicznej, np. krwistych steków.  Warzywa i owoce Zawsze myj je dokładnie przed spożyciem, zwłaszcza zielone warzywa liściaste - szpinak...

  • Rodzinne spotkania, radosna atmosfera i odpoczynek – w ten sposób wielu z nas wyobraża sobie Wielkanoc idealną. Najważniejsze święto chrześcijańskie to także celebracja budzącej się do życia przyrody. Fot. materiały prasoweWypełnione jest wieloma tradycjami, często przekazywanymi z pokolenia na pokolenie. Istotna część różnorodnych zwyczajów związana jest, oczywiście, z jedzeniem! Wielkanoc nie mogłaby odbyć się bez święconki, śniadania wielkanocnego i długich biesiad przy suto zastawionym...

  • Łakocie pod lupą

    ...przed obiadem To najlepszy sposób, by zniechęcić malca do jarzynki lub innej wartościowej potrawy. Łakocie zawierają cukry proste, które szybko podnoszą poziom glukozy we krwi, a to oznacza, że maluch(...) słodkiego smaku odziedziczyliśmy po przodkach. Dlatego już niemowlak z chęcią spożywa owoce, soczki, dosładzane kaszki. Nie ma w tym nic złego, byle zachować umiar. Dlatego nie dawaj noworodkowi posłodzonej...

  • W piątmym odcinku "Bake Off Junior" Julia Kucharzewska zaprezentowała przepis na jabłka pod kruszonką. 600 g mąki pszennej 75 g cukru 18 g proszku do pieczenia 6 jaj 1,5 kostki masła szczypta soli 2 łyżki śmietany 18% 2 słoiki smażonych jabłek (0,75 l) 1 cukier waniliowy 250 g cukru pudru 250 ml śmietanki 30% 3 tabliczki białej czekolady 1 tabliczka gorzkiej czekolady maliny mięta cukier puder do posypania Mąkę, cukier, proszek do pieczenia, żółtka, masło i sól zagnieść. Ciasto...