• Informacje na temat:

    prosta pizza

Przepisy na temat: prosta pizza
  • Jak zrobić domowe ciasto na pizzę?

    Domowe ciasto na pizzę najlepsze! Pizza wcale nie cieszy się obecnie szczególnie dobrą opinią – uważna jest za niezdrową kaloryczną, naszpikowaną konserwantami, barwnikami i spulchniaczami… Właśnie taki opis będzie właściwy dla określenia gotowych, mrożonych czy chłodzonych pizz, produkowanych na masową skalę. Spora część pizzerii i restauracji również nie jest w stanie zaoferować naprawdę...

  • Wypróbowany przepis na "Prosta pizza"

  • Kilka prostych tricków na udane wypieki

    ...producenta, które pomogą nam określić czas i temperaturę dla takich dań jak pizza, ciasto czy pieczeń – zdradza Agnieszka Pilarczyk, Menedżer Produktu Piekarniki z firmy  Amica . Zawsze dobrze wypieczone...

  • Prosta pizza rodzina jaka kiedyś była robiona na sobotnie obiady przez moją mamę. Najważniejszy jest przepis na ciasto, a składniki są zależne od Waszych upodobań. W podanym przepisie podaje dodatki, ktore ja wybieram najczęściej, ale pamiętajcie, iż to Wy finalnie zdecydujecie co się na niej znajdzie :) Mam nadzieję, że jeśli wypróbujecie mój przepis sami stwierdzicie, iż domowa pizza jest o niebo lepsza od tej na telefon ;) a jej wykonanie wcale nie zajmuje tyle czasu ile mogłoby się...

  • Trzy przepisy na pizzę

    Pizza salami Składniki: 150 g mąki 10 g drożdży sól łyżeczka oliwy z oliwek łyżeczka koncentratu pomidorowego pieprz oregano bazylia 1 cebula 150 g pomidorów 30 g salami w plastrach(...) Czas przygotowania: 60 minut Jedna porcja zawiera: 1890 kJ/451 kcal   Pizza z figami, bekonem i roszponką Składniki: 500 g mąki 21 g drożdży sól, szczypta cukru...

  • Szybkościowa i bardzo prosta w wykonaniu pizza.

  • Ekspert - ostatni dzwonek na karczochy...

    Jak przekonuje Tomasz Jakubiak obróbka świeżych karczochów wcale nie jest taka prosta, jakby się wydawało. Dlatego zabierając się za nie ekspert radzi skorzystać z dobrej włoskiej książki kucharskiej albo zajrzeć do internetu.  - Najczęściej gotuje się całe główki karczochów, które później obiera się z liści, które nachodzą na siebie jeden na drugi. Jak się to obierze to zostaje takie...

  • Fit pizza wykonana jest z tortilli pszennych, które stanowią idealną bazę do pizzy, ponieważ są cienkie, ale wystarczająco wytrzymałe, by utrzymać wszystkie składniki.

  • Spaghetti jak u włoskiej Mammy!

    Wprost przepadasz za włoskimi smakami? Aromatyczne sosy, delikatne pasty, soczyste warzywa, wyśmienite pizze czy zachwycające swoimi kształtami i kolorami makarony – tak w kilku słowach można opisać doskonałą kuchnię malowniczej Italii. Jak przygotować takie specjały we własnych czterech kątach? Swoją przygodę z włoską kuchnią warto rozpocząć od sztandarowego spaghetti. Podpowiemy, co zrobić, by było smaczne jak u włoskiej Mammy. Do dzieła!

  • ciasto miękkie w środku a z zewnątrz chrupiące :)

Artykuły na temat: prosta pizza
  • Prosta pizza

    Możesz pizzę posypać startą mozarellą.

  • Dania kuchni włoskiej cieszą się w Polsce popularnością nie od dziś. Jak wskazuje „Raport 2013, Rynek Gastronomiczny w Polsce”, smaki pochodzące z kraju pizzy i makaronów, odpowiadają bardzo szerokiej rzeszy konsumentów. Pizza powoli staje się w naszym kraju potrawą narodową. Wszyscy doskonale zdają sobie sprawę z tego, że danie to pochodzi z Włoch. Ale czy wiedzą, że było także ulubionym przysmakiem polskiego króla?Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już...

  • Drew Barrymore tęskni za pizzą

    41-letnia aktorka schudła 9 kilogramów dzięki metodom dietetyczki Kimberly Snyder. Przyznaje jednak, że czasami trudno jej utrzymać dietę.

  • Tę niezwykle prostą potrawę wymyślili biedacy. Dziś chyba nie ma na świecie nikogo, kto by chociaż raz w życiu jej nie skosztował. Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Fot. 123RF/Picsel Historia pizzy ma grubo ponad tysiąc lat. Wcześniej pieczone placki powszechnie znane były w starożytnej Grecji; podawano je również z okazji urodzin faraonów w Egipcie. Po raz pierwszy słowo pizza (łacińskie...

  • Uzależnienie od pierwszego kęsa

    Po jej skosztowaniu masz ochotę na więcej. Pizza, bo o niej mowa, jest jednym z najbardziej uzależniających dań. Na liście spożywczych "narkotyków" znalazły się również czekolada, ciastka, chipsy.

  • Oto przepis na słodką pizzę, którą Ania Zakrzewska postanowiła zaserwować jurorom programu "Bake Off Junior". Crème pâtissière 250 ml mleka 1 laska wanilii 2 żółtka 40 g cukru 25 g mąki ziemniaczanej 250 g serka mascarpone Słony karmel 4 łyżki cukru 1/3 szklanki wody 8 łyżek śmietany kremówki 2 łyżki masła 1/3 łyżeczki soli   Pizza 250 g malin 100 g obranych niesolonych pistacji świeża bazylia 1 łyżka cukru 100 g czerwonych porzeczek Crème pâtissière Ugotować mleko z laską wanilii....

  • Miss Earth Poland: lubiłam bawić się samochodami

    W dzieciństwie była chłopczyca, dziś jest Miss Earth Poland. Jak przekonuje Aleksandra Grysz, jej wygląd to nie tylko zasługa dobrych genów, ale też dbania o siebie. "Choć uwielbiam pizzę, na co dzień cieszę się, że rano mogę zjeść owsiankę" - mówi.

  • W drugim odcinku "Bake Off Junior" mali cukiernicy będą musieli zmierzyć się z zdaniem, które niejednemu dorosłemu mogłoby przysporzyć wielu problemów. Fot. materiały partnera Ruszyła pierwsza polska edycja programu "Bake Off Junior". Do walki o tytuł Polskiego Mistrza Wypieków i 25 tysięcy złotych, stanęło dwanaścioro dzieci w wieku 8-14 lat. Jurorzy programu - Michał Bryś i Krzysztof Ilnicki przygotowali aż 20 konkurencji, w trakcie których ocenią umiejętności, wyobraźnię i kreatywność...

  • Zajadanie emocji, Maggan Hägglund

    Nudzisz się – otwierasz szafkę z przekąskami, potem lodówkę i znów szafkę, jest ci smutno – sięgasz po czekoladę z orzechami, a w nagrodę za ciężki dzień zamawiasz pizzę z podwójnym serem. Przestań „zajadać” emocje, uporaj się z nimi i odzyskaj pewność siebie dzięki nowej książce szwedzkiej dziennikarki Maggan Hägglund. Tytuł trafił do sprzedaży 26 października.

  • Jedzą ją robotnicy, studenci, biznesmeni a także bogacze. Mowa oczywiście o pizzy - najpopularniejszym na świecie daniu włoskiej kuchni. Jak ją przygotować, aby była naprawdę smaczna i wyjątkowa? Fot. 123RF Korzenie pizzy sięgają starożytności, jej pierwowzór podawali już starożytni Egipcjanie, Grecy czy Rzymianie. Pierwotnie był to płaski chleb posmarowany oliwą, czosnkiem, posypany ziołami, którym żywiła się uboga ludność. Początek dynamicznej kariery pizzy rozpoczął się jednak za sprawą...