• Informacje na temat:

    program tvn maciąg

Przepisy na temat: program tvn maciąg
  • Ten pasztet z cukinii robiłam już kilka razy. Za każdym razem bardzo nam smakuje. Przepis znalazłam u Agnieszki Maciąg. Ja tylko lekko go zmodyfikowałam ;) Jest pyszny zarówno na zimno podany na chlebie jak również jako ciepły dodatek do obiadu, np. z sosem grzybowym.

  • Ciasto nie wymaga pieczenia. Jest pyszne zarówno w ciepłe jak i zimne dni. Najlepsze jest po dwóch dniach gdy wszystkie składniki się przegryzą lecz czasami nie wytrzyma tyle bo jest już zjedzone:))

  • Szybkie i fajne dla dzieciaków. Galaretki widziałam w programie "Dzień dobry TVN" :)

  • Przepis na te śledzie pokazywał Andrzej Polan w programie Dzień Dobry TVN. Wypróbowałam już kilkakrotnie i po śledziach w oleju te są kolejne bardzo lubiane w mojej rodzince. Nie są mocno octowe (takich nie lubię) a delikatnie słodkawe. Idealnie sprawdzą się na przekąskę.

  • Inny(zdrowszy) sposób na puree

  • Zostało mi połowe ciasta po tarcie i postanowiłam wypróbować przepis ma paszteciki Piotra Kucharskiego z DD TVN

  • Ziołowe masełka własnej produkcji pokochałam od pierwszej kromki :) Pomysł zaczerpnęłam znów od Agnieszki Maciąg ale kompozycje robię już dowolne. Tym razem masełko czosnkowo-bazyliowe.

  • Do przygotowania tego dania natchnął mnie program Jamiego Olivera trochę zmieniłam skład , efekt zaskoczył mnie orginalnością i różnorodnością smaków.

  • Dawno temu, oglądając program kulinarny w TV, słyszałam jak kucharz, mówił na temat kotletów. Że tradycyjne schabowe, przyprawia się jedynie solą i pieprzem. Można przyprawy urozmaicić, wzbogacić smakowo, ale to nie będą już tradycyjne.

  • przez przypadek trafiłam na program g.r. i zainteresował mnie przepis. Nie jest on 100% wg. jego zaleceń poniewaz nie spisałam proporcji i zrobiłam z pamięci, mimo braku idealnych proporcji tarta wyszła bardzo smaczna podałam do niej moją ulubioną ost. sałatkę.

Artykuły na temat: program tvn maciąg
  • Rozstanie się opłaca!

    ...mam, a ostatnio pokonała Agnieszkę Maciąg, Agnieszkę Pilaszewską i Martę Grycan na castingu do programu TVP "Życie od kuchni". Dziś doradza innym na wizji i stanowi poważną konkurencję dla(...)Małgorzata po przejściach doradza na wizji W nowym programie TVP "Życie od kuchni" Małgorzata zajmuje się nie tylko uzdrawianiem nawyków żywieniowych bohaterów. Pomaga też poprawić relacje...

  • Energetyczne śniadania, pożywne dania obiadowe, lekkostrawne kolacje, pyszne przekąski - w tej książce znajdziesz przepisy na wszystko. Również na desery, których zjedzenie nie spowoduje wyrzutów sumienia. Program „Dzień Dobry TVN" od dekady gości w milionach polskich domów. Wiele osób zaczyna od niego dzień. Przez dziesięć lat w programie pojawiły się tysiące kulinarnych receptur. Pysznie i zdrowo od rana do wieczora - to kilkadziesiąt fantastycznych przepisów na dania zarówno smaczne,...

  • Mawia się, że „wiek to tylko liczba”, a Roxy Dillon dostarcza na to dowodów naukowych, przekonując że nie jesteśmy skazani na zmarszczki jako oznakę wieku. Nieprzyjemne niespodzianki, jakie gotuje nam lustro, są bowiem efektem pogarszającego się funkcjonowania komórek i hormonów. Badania naukowe udowadniają, że po trzydziestce poziom hormonów szybko spada, co prowadzi do niepożądanych zmian, np. do wypadania włosów czy obwisania skóry. Na szczęście wszystkie te objawy można zahamować. Autorka...

  • W najbliższym odcinku "Ugotowanych" do walki o 5 tysięcy złotych staną mieszkańcy Rzeszowa. Szykuje się wybuchowa mieszanka różnych kuchni i osobowości. Na stole zagoszczą smaki tradycyjne, elementy leśne, nie zabraknie nawet akcentów indyjskich. Uczestników czeka odważna kulinarna niespodzianka. Czy przypadnie im do gustu? Rywalizować będą: Aleksander Rusin - projektant grafiki użytkowej, współorganizator festiwalu muzyki elektronicznej i miłośnik ostrego koła, Elżbieta Lewicka -...

  • W trzecim odcinku kulinarnej rozgrywki pojawi się prawdziwy ekspert od kuchni polskiej i światowej. Robert Makłowicz sprawdzi, jak kandydaci na MasterChefa poradzą sobie z daniami regionalnymi. Kolejnym zadaniem dla kucharzy będzie przygotowanie pierogów w trzech odsłonach. Najlepiej gotujące dzieci w Polsce przystępują do rywalizacji o zwycięstwo w IV edycji programu. Pierwszym wyzwaniem dla kandydatów na MasterChefa będzie przygotowanie dania regionalnego. Ich smak oceni prawdziwy...

  • Kolejna książka Michaela Mosleya. Tym razem autor proponuje cykliczne ograniczanie kalorii, dzięki któremu nie tylko szybko (i zdrowo!) można stracić na wadze, ale i uniknąć efektu jojo. O czym jest Fast 800? Na potrzeby książki Fast 800 autor przeprowadził (jak to zwykle robi) eksperyment na sobie - przytył kilka kilogramów, a potem z pomocą okresowych postów powrócił do swojej wagi, bez efektu jojo. Mosley przekonuje, że szybka utrata wagi ze stałym efektem jest możliwa. W swojej książce...

  • Już jutro startuje V EFS! Serdecznie zapraszamy mieszkanców Lublina i okolic! Fot. 123RF/Picsel V EUROPEJSKI FESTIWAL SMAKU w LublinieProgram CZWARTEK - 5.09.2013 10.00-15.00 - Smaki Kozłówki, Centrum Promocji Województwa Lubelskiego15.00 - Rozpoczęcie Jarmarku św. Jacka oraz Zielonego Targu na Błoniach18.00 - Uroczyste otwarcie Festiwalu Smaku połączone z wernisażem wystawy „Natura i harmonia", Muzeum Lubelskie19.00 - Wernisaż wystawy „Prawosławie przez dziurkę. Wystawa Fotografii otworkowej...

  • Łatwość teksturowania smaku, wszechstronność wykorzystania i szybkość przygotowania - to najważniejsze cechy mięsa QAFP ze znakiem „Sprawdzony drób”. O tych i innych walorach mięsa drobiowego QAFP oraz możliwościach wykorzystania go do przygotowania potraw inspirowanych kuchnią Dalekiego Wschodu będą mogli przekonać się uczestnicy pokazu, który odbędzie się 10 maja w Bielsku-Białej.   Drób to drugi (po wieprzowinie) najczęściej spożywany rodzaj mięsa w Polsce. Szacuje się, że przeciętny...

  • Już 5 kwietnia rozpoczną się poszukiwania kolejnego najlepszego kucharza amatora w Polsce. Castingi do najpopularniejszego programu kulinarnego na świecie to szansa, aby spróbować swoich sił pod okiem takich autorytetów jak Magda Gessler, Anna Starmach i Michel Moran. Kto zostanie następcą Oli Nguyen i zostanie 8. polskim MasterChefem? Fot. materiały prasowe/TVN Już w kwietniu w pięciu miastach Polski każdy, kto jest pełnoletni i chciałby spróbować swoich sił w kuchni „MasterChefa" ma szansę...

  • Najciekawsze przepisy kulinarne oraz pomysły na udany wieczór bohaterów programu Ugotowani! Nie są powszechnie znani, ale na pewno gotują najlepiej w Polsce. Agata prezentuje oryginalny smak kuchni fusion. Halina zabierze cię w podróż w czasie, podczas której poznasz tajniki tradycyjnej kuchni szlacheckiej. Rafał zachwyci tajskimi kokosowymi krewetkami z kurczakiem w zieleni. Łosoś Krzysztofa w połączeniu z włoskim pesto wprowadzi smakowity aromat toskańskiej fiesty. Kochająca styl pin up...

Wideo na temat: program tvn maciąg
  • Agnieszka Maciąg: Kasza jaglana genialnie oczyszcza organizm

    - W ciele przeciętnego Polaka zbiera się osiem kilogramów toksyn - powiedziała Agnieszka Maciąg w "Dzień Dobry TVN". Jak oczyścić organizm? Czym jest Ayurveda? W kuchni programu Maciąg przedstawiła przepisy na oczyszczające dania. Wśród nich znalazły się: kasza jaglana z pesto z natki pietruszki i warzywami oraz regenerujący bulion z warzyw z kurkumą i imbirem. (Źródło: DDTVN/x-news)

  • Agnieszka Maciąg: W ciele przeciętnego Polaka zbiera się osiem kilogramów toksyn

    - W ciele przeciętnego Polaka zbiera się osiem kilogramów toksyn - powiedziała Agnieszka Maciąg w "Dzień Dobry TVN". Jak oczyścić organizm? Czym jest Ayurveda? W kuchni programu Maciąg przedstawiła przepisy na oczyszczające dania. Wśród nich znalazły się: kasza jaglana z pesto z natki pietruszki i warzywami oraz regenerujący bulion z warzyw z kurkumą i imbirem. (Źródło: DDTVN/x-news)  

  • Przepis na kwiaty z czarnego bzu w cieście naleśnikowym

    Agnieszka Maciąg w kuchni "Dzień Dobry TVN" namawiała do korzystania z uroków sezonowości i zachęcała do jedzenia kwiatów czarnego bzu. Dlaczego syrop z bzu jest tak zdrowy i dla kogo jest zalecany? Maciąg zdradziła także w programie swój przepis na syrop oraz na kwiaty czarnego bzu w cieście naleśnikowym. (Źródło: Dzień Dobry TVN/x-news)