• Informacje na temat:

    produkty potrzebne do zrobienia sushi

Przepisy na temat: produkty potrzebne do zrobienia sushi
  • Kaktus pałeczkami. Justa palcami /bo ponoć nie wolno sztućcami – faux pas się popełnia/. Kaktus z dużą ilością sosu sojowego. Justa z solą /chociaż powoli przestawiam się na sos/. Kaktus załadowane imbirem marynowanym. Justa ani grama. Kaktus wszystkie. Justa tylko łososiowe. Każdy na swój sposób. Jemy sushi. Domowe. Moje pierwsze.

  • Smak sushi zawsze przenosi mnie w inny świat ...

  • Warto wspomnieć, że wodorosty nori świetnie wpływają na wygląd włosów, skóry i paznokci. Są świetnym źródłem przeróżnych witamin (A, E, K, C, B) i minerałów (wapń, żelazo, jod). Zmniejszają również uczucie głodu, przez co są pomocne przy odchudzaniu!

  • Nasza wersja sushi, bez filozofowanie i udawania, że to arcytrudna sztuka.

  • W sklepie promocja na składniki do sushi więc i ja się skusiłam żeby pobawić się smakami domowników. w efekcie nie wyszło tak tanio jak zapewniały gazetki reklamowe ale na pewno ciekawe danie.

  • Moje pierwsze w życiu zrobione sushi. W prawdzie nie jestem zwolenniczką takiego rodzaju potrawy, ale od zawsze fascynowała mnie kolorystyka sushi.

  • Przepis wart wypróbowania: "Mazurek łatwy do zrobienia"

  • Bardzo proste wykonanie sushi. Do tego przepisu polecam mięso z węgorza, ale oczywiście można użyć swojej ulubionej rybki.

  • Są tu jacyś naleśnikożercy? Ten przepis Wam przypadnie do gustu!

  • Kolorowa wariacja na temat naleśnika

Artykuły na temat: produkty potrzebne do zrobienia sushi
  • Spacerem po Chinatown

    ...i herbata na wagę. Na parterze (w Ameryce to oczywiście pierwsze piętro) chińskie, japońskiei koreańskie produkty spożywcze, wszystko, co potrzebne do zrobienia sushi, słodycze. Na drugim piętrze(...) . Mają także gotowe dania z menu różnych diet: bezglutenowe, bez cukru, bez tłuszczu. New York Marts , 128 Mott Street. Sklep ze wszystkim, co można zjeść. Produkty koreańskie, chińskie...

  • Japońska perfekcja i estetyka przejawiają się na różne sposoby - w tym również w sztuce kulinarnej. Sushi i sashimi - maleńkie, efektowne dania z ryżu, ryby i innych, niezliczonych składników przypominają klejnociki. Nic dziwnego, że coraz więcej osób rzuca jednak wyzwanie japońskim szefom kuchni i samemu próbuje przygotować te potrawy. W książce tej przybliżono historię sushi: podano informacje o mistrzach przyrządzania tych potraw i o powstaniu barów sushi. Dokładnie omówione zostały też...

  • Jedzenie musi dawać szczęście

    ...zbudować więzi, które są im potrzebne do prawidłowego funkcjonowania, dlatego modne staje się np. podawanie jedzenia na jednym półmisku, z którego trzeba je sobie nakładać. Taka forma zmusza jedzących do(...) i umysłami ludzi, wszyscy zaczęli je sobie wciskać do ciała niemal dożylnie, nie widząc, że są to tylko wysokomarżowe produkty, którym ktoś zrobił dobry marketing.  Pojawiały się takie głosy, że wiele...

  • "Każde ziarno ryżu ma swą twarz"To, że sushi podbiło świat jest oczywiste. Ci, którzy podróżują mogą się o tym przekonać. Bez względu na to, czy jest się w Londynie, Nowym Jorku czy Warszawie. Wszędzie zaprasza cię do środka sieć restauracyjek czy dużych restauracji, przyciąga reklamą, jadłospisami, obiecuje niepowtarzalny smak i zapewnia, że prędzej czy później zawitasz tu ponownie, bowiem pierwsze doznania twojego podniebienia okażą się tak cudowne, że nie dadzą o sobie zapomnieć....

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    ..., tradycyjne produkty. Moja dieta jest zdrowa i tania. Kosztuje mnie w granicach 6-10 złotych dziennie. Czego więc na twojej diecie nie wolno jeść? - Słodyczy, ale też produktów light. Kiedyś zdarzało(...) od stołu. Mam jednak wpływ na to, co się na nim pojawia. Zawsze są to potrawy polskie. Jakiś czas temu byliśmy na przyjęciu w ambasadzie sąsiedniego kraju. Podczas kolacji podano sushi. To bez sensu...

  • Jak wiele jesteśmy w stanie zapłacić za jedzenie? Okazuje się, że naprawdę dużo. Zwłaszcza jeśli produkty, które chcemy nabyć, uchodzą za luksusowe, szczególnie smaczne lub naprawdę unikatowe. Myślisz, że cenniki w niektórych restauracjach zawierają wygórowane ceny? Wiedz o tym, iż to jeszcze nic w porównaniu z kwotami, jakie bogacze są w stanie wyłożyć, kupując produkty uznawane za naprawdę ekskluzywne. Zapomnijcie o kawie lub deserze za kilkadziesiąt złotych, tutaj w grę wchodzą znacznie...

  • Zajście awaryjne

    ...sezonu Homelandu, zamawianie sushi w piątek i jedzenie do północy. Nie byliśmy namiętnymi kochankami, byliśmy przede wszystkim rodzicami, partnerami, którzy radzili sobie coraz lepiej. Gdy synek skończył(...) celu. Wyjmowała z lodówki przypadkowe produkty, siekała, kroiła. Dziecko zapłakało w łóżeczku. Zaczęła je nosić. "Co dziś zrobimy? Pójdziemy na spacerek?", mówiła. Zza kuchennej wyspy spoglądała na...

  • Sushi, pyszne i modne danie, które na przestrzeni ostatnich lat zyskało rzeszę fanów, których potocznie nazywa się sushiżercami. Coraz częściej mówi się o nim nie tylko na salonach, ale i w domowym zaciszu. Fot. Oto!suhiPowstało na jego temat mnóstwo różnych plotek. Załoga warszawskiej restauracji OTO!sushi postanowiła rozprawić się z mitami, które krążą po mieście na temat tego azjatyckiego przysmaku. Poniżej przedstawiamy listę nieprawdziwych informacji, które zostały zasłyszane od gości...

  • Nie chudniesz? Winna może być tarczyca

    ...tylko trzymać się ustalonego limitu kalorii, ale też wybierać odpowiednie produkty. Sporo jodu zawierają algi morskie. Możesz je kupić w postaci proszku, w tabletkach, albo sprasowane na płatek, np. w sushi. Podwyższony cholesterol mimo diety Internista dał mi skierowanie na badanie poziomu cholesterolu. Wyniki okazały się złe. Jestem tym bardzo zaskoczona, bo w ostatnim czasie stosowałam nawet...

  • Sushi wszyscy znamy i lubimy. Jak się jednak często okazuje, niewiele o nim wiemy. Jak przygotowywać tę potrawę, jak ją jeść, co dozwolone a co naraża nas na popełnienie faux pas? Poniżej dzielimy się garścią wiedzy, doprawioną nutą ciekawostek. Fot. 123RF/Picsel 1. Różowy imbir nie istnieje Jedyną naturalną barwą imbiru jest biel. Różowy kolor jest efektem marynowania produktu. Co ciekawe, nie stanowi dodatku do sushi w tradycyjnym znaczeniu. Spożywa się go pomiędzy kęsami, a jego zadaniem...