• Informacje na temat:

    prawdziwy rosół z kaczki

Przepisy na temat: prawdziwy rosół z kaczki
  • Rozgrzewający, smaczny rosół z kaczki. Polecam :)

  • No i przyszedł czas na treściwy rosół z kaczki. Bardziej tłusty od tego tradycyjnego aczkolwiek równie przepyszny.

  • Z tego, co zostało z kaczki po odcięciu części do pieczenia, czyli grzbiet i kości z podbrzusza, wyszedł pyszny, rozgrzewający rosół - w sam raz na naszą tegoroczną zimę. :) Czasochłonne, ale też i niecodzienne.

  • najlepszy rosołek

  • Przepyszna, aromatyczna zupa dla wielbicieli azjatyckich smaków:)

  • Od znajomych rolników na targu kupiłem kaczkę. Taką prawdziwą, z podwórka. Żaden brojler z hodowli, normalna, chodząca i pływająca kaczuszka, karmiona zbożem. Dzisiaj to prawie jak dziczyzna. Kaczka, jak kaczka, ale na rosołek zostało.

  • W zimowe, mroźne dni, nic tak nie rozgrzewa ciała i duszy jak rosół. Pyszny, esencjonalny, pachnący lubczykiem z nutą ostrości pieprzu. Prawda, ze na sama myśl o nim robi się cieplej? No, to do dzieła, gotujmy!

  • Pyszny rozgrzewający rosół. W sam raz na zimowe obiady:)))

  • Prawdziwy, klasyczny rosół drobiowy jest łatwy do przygotowania, należy gotować go powoli, z dbałością o jakość użytych do przygotowania produktów, wtedy rosół będzie klarowny, aromatyczny i delikatny w smaku.

Artykuły na temat: prawdziwy rosół z kaczki
  • Tradycyjne polskie zupy, mniej i bardziej znane

    Rosół, barszcz biały, barszcz czerwony, ale i „zupa – nic” to prawdziwe polskie, tradycyjne kulinarne bogactwo.

  • Jak nasze babcie i mamy to robią, że smak przygotowywanych przez nie potraw pozostaje na długo w pamięci? Jednym z takich dań jest niewątpliwie rosół. Jedyny i niezastąpiony jako podstawa do wielu, innych potraw. Oto kilka porad jak przygotować idealny rosół w domowym zaciszu. Fot. 123RF/Picsel Czy gotowania rosołu należy się bać? Nic z tych rzeczy! Z jego zrobieniem poradzą sobie nawet początkujący kucharze. Trzeba pamiętać tylko o kilku ważnych zasadach, a następnie odważyć się podjąć...

  • Trudny rodzic

    ...działu promocji w naszej firmie" - mówię z dumą, gdy ona nalewa zupę. Rosół z kury, domowej roboty makaron, te same od zawsze talerze z białej porcelany, brzeg wytłaczany w kratkę. I ta sama jej mina...

  • W niemal każdym polskim domu niedzielne przedpołudnie to czas gotowania rosołu. Poniedziałek to z kolei moment, w którym większość z nas zastanawia się, w jaki sposób wykorzystać jego resztki. Fot. 123RF/Picsel Zobacz też: Najśmieszniejsze wpadki kucharzy W polskiej kuchni to rosół uważany jest za jedno z tradycyjnych dań. Przygotowany z całej kury zagrodowej, tłusty, o intensywnym smaku i aromacie i intensywnie żółtej barwie. Tak naprawdę ile domów, tyle przepisów na rosół. Wiele zależy od...

  • Gotuj razem z Sophią Loren

    ..., 250 g świeżej fasolki szparagowej, 3 - 4 pomidory, 3 ziemniaki, 3 cukinie, ¼ główki włoskiej kapusty, 1 pęczek boćwiny, 100 g selera naciowego, 100 g marchwi, 100 g cebuli, 3 ząbki czosnku, rosół(...) godziny i podawać. Kaczka w pomarańczach czyli anitra all’arancia Składniki dla 4 osób:  1 kaczka o wadze 1 kg ( lub 2 mniejsze kaczki  ), 1 niepryskana pomarańcza + 2 pomarańcze do dekoracji...

  • Miód jest cennym darem natury. Pomaga walczyć z różnymi chorobami, zachować młodość i urodę, a do tego pysznie smakuje. Jednak, aby cieszyć się jego właściwościami, musimy zyskać pewność, iż nie kupujemy podróbek. Fot. 123RF/Picsel Miód jest jednym z najcenniejszych darów jakie otrzymaliśmy od natury. Naukowcy wykazali, że jego regularne spożywanie ma zbawienne skutki dla całego organizmu. Miód zawiera dużo mikroelementów, kwasów organicznych i substancji bakteriobójczych. Jedną z nich jest...

  • Perfekcjonistka w kuchni

    ...bardziej czasochłonne, choć nafaszerowanie kaczki naprawdę nie trwa długo. Potem trzeba ją tylko włożyć do piekarnika i czekać. Podobnie jest z sernikiem, który tak naprawdę robi się sam. Choć przyznaję(...) makaroników, ale takie jak u Pierre`a Herme jeszcze nigdy mi nie wyszły. Takich wyzwań jest sporo, np. rosół mojej babci, mnie taki nie wychodzi albo ciasto pierogowe. - Jestem perfekcjonistką jeśli...

  • Kuchnia meksykańska jest znana i lubiana na całym świecie. Meksykanie są z niej dumni i uważają swoje potrawy za dziedzictwo kulturowe. Początki kulinarnych tradycji sięgają czasów Azteków, a wiele dań pozostało niezmiennych. Czy możemy być jednak pewni, że znamy ich prawdziwy smak? Od czasów Azteków do dziś Historia kuchni meksykańskiej splata się z dziejami Azteków - narodu indiańskiego zamieszkującego niegdyś tereny dzisiejszego Meksyku. Za główny składnik służyła oczywiście kukurydza,...

  • ...? Nie wiem, co jeszcze mam zreferować. Obiady. Gotuje mi rosół. Nie, sama nie je. Nic nie je, przecież pisałam. Od tego się przecież zaczęło. A poza tym. Wszystko gotuje. To, co lubię. Dwa dania...

  • Papaja, czyli melonowiec właściwy, pozwala na dłużej zatrzymać młodość, zawiera ogromne ilości witaminy C i usprawnia działanie mózgu. Na co uważać jedząc ten nieoceniony owoc? Fot. 123RF/Picsel W 100 gramach papai znajduje się zaledwie 43 kcal (179 kJ). Taka porcja dostarcza aż 75 procent dziennego zapotrzebowania organizmu na witaminę C  oraz prawie 10 procent zalecanej dziennej dawki witaminy B9. Ta ostatnia, bywa również nazywana kwasem foliowym, który bardzo korzystnie wpływa na układ...