• Informacje na temat:

    potrzebuję dobry na smażone ziemniaczki

Przepisy na temat: potrzebuję dobry na smażone ziemniaczki
Artykuły na temat: potrzebuję dobry na smażone ziemniaczki
  • Zdrowie płata figle na urlopie

    ...antybiotyk. 7. Wybrałaś dobrą restaurację, mimo to boli cię brzuch TO TYLKO NIESTRAWNOŚĆ Latem zwykle decydujesz się na smażone mięso, rybę, frytki i surówki. Jest gorąco, więc popijasz posiłek(...), ziemniaczki z wody, surówki bez majonezu. A do popicia - herbatę. Ułatwi trawienie, a pragnienie ugasi lepiej niż zimny napój. POMOGĄ LEKI I ZIOŁA Niestrawność jest wprawdzie bardzo dokuczliwa...

  • Na polskich stołach od lat królują zasmażane pierogi i kotlet schabowy w chrupiącej panierce. Można wiele mówić o niezdrowych przyzwyczajeniach Polaków, ale prawda jest taka, że nasza dieta szybko się nie zmieni, ponieważ uwielbiamy smażone potrawy. Zamiast więc walczyć z gustami kulinarnymi, zacznijmy od „odchudzenia” naszego tradycyjnego menu. Dietetyczna jajecznica Jajka zawierają świetnie przyswajalne białko (które zaspokaja apetyt i zwiększa uczucie sytości), przyspieszają przemianę...

  • Nowy rozmiar, nowe życie

    ..., ganił, kręcił głową. Nie będzie dobrych rad, ale i rozczarowania: o, myśleliśmy, że ci się uda, a jednak nie dałaś rady. Instynkt samozachowawczy mi podpowiadał, że nakazy i zakazy zachwieją moją(...) największy problem. Ja wiedziałam, że to smażone potrawy. Zaczęłam czytać o gotowaniu na parze, próbować, jak smakują rzeczy tak przyrządzane. Na drugi ogień poszły słodycze, moja wielka miłość. Zaczęłam...

  • Czy tłuszcze w każdej postaci szkodzą naszej sylwetce? Czy za wszelką cenę powinniśmy starać się wyeliminować go z naszej diety? Na te i wiele innych pytań odpowiada dietetyczka Agata Ziemnicka-Łaska. Często słyszymy, że tłuszcze są niezdrowe i powodują tycie, dlatego powinniśmy wyeliminować je z diety. Tymczasem to w nich rozpuszczają się ważne dla zdrowia witaminy, m.in. A,D,E i K. Z których tłuszczów należy zatem całkowicie zrezygnować, a które ograniczyć? Agata Ziemnicka - Łaska: -...

  • Raport: Polka na diecie cz.2

    Joanna, start: 96 kilogramów Brawo! - chwali pani. Trzyletnia Asia obiad w przedszkolu zjada pierwsza. Po zajęciach babcia zabiera ją do swojego domu. "Kotlecik i ziemniaczki z masłem?", pół godziny(...) plecami: "Taka ładna, a taka gruba". Myślałam: Nie podobam ci się? Twoja sprawa. - Aśka wzrusza ramionami. Wolny rynek pokochała za to, że w dobrych sklepach pojawiły się ciuchy w dużych rozmiarach...

  • Doskonały pomysł na pyszne śniadanie, szybki obiad i sycącą kolację. Jednak wysmażenie dobrego omletu jest prawdziwą sztuką, dlatego częściej robimy naleśniki. Omletów jednak nie należy się bać!   W poradniku Marii Disslowej pt. „Jak gotować", wydanym w 1931 znajdziemy aż 25 przepisów na omlet. Disslowa swój poradnik wydała z myślą o początkujących gosposiach, tak aby ułatwić im „nabywanie wiadomości z dziedziny gospodarstwa domowego, a w szczególności kucharstwa". Nasz poradnik omletowy...

  • Gotowanie warzyw wydaje się jedną z najzdrowszych form ich przygotowywania. Jednak najnowsze wyniki badań rzucają nowe światło na ten pogląd. Okazuje się bowiem, że znacznie korzystniejsze dla naszego organizmu może być ich… smażenie! Fot. 123RF Zazwyczaj, gdy chcemy przygotować naprawdę zdrowy posiłek, rezygnujemy ze smażenia potraw, decydując się na ich gotowanie lub pieczenie. W końcu cóż mogłoby być zdrowszego niż porcja warzyw ugotowanych na parze? Okazuje się jednak, że niektórzy...

  • Czym kierujesz się przy wyborze mięsa, jakie podajesz swojej rodzinie? Ceną, smakiem, właściwościami odżywczymi, a może kalorycznością? Jeśli wszystkie wymienione aspekty mają dla ciebie znaczenie, to znak, że powinieneś wybrać mięso z kurczaka. Mimo iż w ostatnim roku ceny drobiu wzrosły, to i tak pozostaje on najtańszym z mięs. Średnia cena za kilogram całego kurczaka to tylko 6,83 zł - dla porównania: za kilogram schabu zapłacimy około 18 zł, czyli ponad dwukrotnie więcej! Jednak...

  • Smażone potrawy kuszą smakiem i aromatem, ale nie da się ukryć, że smażenie to jedna z najtrudniejszych metod przygotowywania dań. Dlaczego? Ponieważ w wyniku oddziaływania temperatury dochodzącej do 200°C z niektórych produktów mogą wydzielać się toksyczne substancje. Jak tego uniknąć? Jeśli nie potrafimy odmówić sobie smażonych rarytasów, warto poznać kilka sprawdzonych trików, dzięki którym nasze dania zachowają smak i nie będą nam szkodzić. Patelnia to podstawa Dobry sprzęt nie tylko...

  • Uwielbiasz smażone dania, ale martwisz się, że są zbyt tłuste i niezdrowe? Nie musisz z nich rezygnować, tylko przygotowuj je tak, by nie traciły cennych wartości odżywczych. Doświadczeni kucharze namawiają wszystkich entuzjastów gotowania, by podczas codziennego przygotowywania posiłków korzystali z kilku sprawdzonych trików, dzięki którym ograniczysz wytwarzanie się szkodliwych dla ludzkiego organizmu związków chemicznych oraz sprawisz, że gotowane przez ciebie potrawy zachowają maksimum...