• Informacje na temat:

    potrawy ze szczypiorkiem

Przepisy na temat: potrawy ze szczypiorkiem
  • Potrawy na cały tydzień

    ...jednolitą masę. Formuj kotlety, obtaczaj je w bułce tartej. Rozgrzej masło klarowane lub olej, włóż kotlety i smaż z obu stron około 4 minuty na złoty kolor. Podawaj posypane szczypiorkiem i koperkiem...

  • Krupnik ze szczypiorkiem

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...3/4 ich wysokości. Zagotuj, duś ok. 10 min. Odcedź, ostudź. Zagotuj bulion i włóż łososia. Zmniejsz ogień, dopraw i duś 20 min. Wyjmij rybę, odstaw. Dno prostokątnej formy wyłóż szczypiorkiem(...), ostudź. Zagotuj bulion i włóż dorsza. Zmniejsz ogień, dopraw i duś 15 min. Wyjmij rybę, odstaw. Wyłóż dno prostokątnej formy szczypiorkiem i 1/3 szparagów. W bulionie rozpuść żelatynę. Ułóż...

  • Bardzo szybki i tani dodatek do obiadu.

  • 5 pomysłów na potrawy z orzeszkami ziemnymi

    Orzeszki ziemne kupisz w każdym sklepie. Potrawy z ich dodatkiem zyskują niepowtarzalny smak i charakter. Wypróbuj przepisy na mięsa, sosy, sałatki i ciasta z dodatkiem orzeszków ziemnych.

  • Lubię domowy chlebek i czasem staram się do niego dodawać ciekawe składniki jak np. szczypiorek ;)

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...końcem gotowania dodać do kapusty. Doprawić solą pieprzem i papryką. Pozostały czosnek przecisnąć przez praskę, zmieszać z jogurtem, śmietaną i pozostałym szczypiorkiem. Doprawić solą i pieprzem...

  • Jajecznica ze szczypiorkiem szybkie i smaczne danie na śniadanie.

  • Zupy wiosenne

    Wokół nas wszystko budzi się do życia i rozkwita, warto więc włączyć do diety potrawy o nowych smakach i w wesołych kolorach.

  • Sprawdzony przepis na "Rzodkiewkowa ze szczypiorkiem"

Artykuły na temat: potrawy ze szczypiorkiem
  • Polski świąteczny stół! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ...tego magicznego wieczoru. Na uroczystą wigilijną kolację podajemy zwykle prawdziwie tradycyjne dania – zgodnie z polskim zwyczajem serwujemy potrawy postne, takie jak ryby czy kapustę z grzybami. Okazuje się jednak, że nie w każdym regionie naszego kraju panie domu równie chętnie przygotowują te same świąteczne przysmaki. Jakie potrawy najczęściej wybieramy w ten magiczny, grudniowy wieczór?

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...na zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY. Więcej inspiracji na pyszne, wielkanocne potrawy znajdziemy na www.winiary.pl. ### WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....

  • ​Potrawy dla osób z objawami alergii pokarmowej

    Dieta eliminacyjna powinna być stosowana po wystąpieniu objawów alergii pokarmowej. Dzięki przestrzeganiu jej zasad może ona całkowicie ustąpić. Przykłady przepisów, które nam w tym pomogą, prezentuje Alicja Kalińska z poradni dietetycznej SetPoint.

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Wielkanocne potrawy ze Śląska

    ...pastą. Jajka udekoruj np. szczypiorkiem oraz rzeżuchą. Kołocz z kruszonką Składniki: Ciasto: 2 szkl. mąki, 3 dag drożdży, 2/3 szkl. mleka, 8 dag masła, 3 żółtka, 2 łyżki cukru, olejek waniliowy...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Ulubione potrawy dzieci

    Każdy z nas ma swoje kulinarne upodobania, dzieciaki również. Większość maluchów gustuje w naleśnikach i plackach, chętnie jada także potrawy z makaronu oraz zapiekanki. Zwykle jednak chcą co dzień(...) potrawy. Uruchom wyobraźnię, a jeśli brak ci pomysłów, sięgnij po sprawdzone receptury. Oczywiście zadbaj, by każde danie było dostosowane do wymogów podniebienia brzdąca i dostarczało mu składników...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

Wideo na temat: potrawy ze szczypiorkiem
  • Rzodkiewka, szczypiorek i pomidory w kuchni Anny Starmach

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" jurorka programu "MasterChef" Anna Starmach przygotowała potrawy z polskich warzyw sezonowych. Na stole pojawiły się dania takie jak: sałatka z rzodkiewką i łososiem, szczypiorkowa pasta jajeczna oraz tarta rzodkiewkowa.(Dzień Dobry TVN)