• Informacje na temat:

    potrawy z tortellini ze szpinakiem

Przepisy na temat: potrawy z tortellini ze szpinakiem
  • Jeśli chcecie zachwycić gości czy swoich domowników efektownym daniem, a jednocześnie się nie napracować to mam dla Was idealną propozycję. Danie jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu. A jakość użytych produktów, a szczególnie ich połączenie gwarantuje cudowny smak dania. Zapraszam :)

  • pyszna lekka sałatka

  • Dziś proponujemy sałatkę z tortellini. www.smacznebodomowe.pl

  • Nie wiesz co zrobić z mięsem z rosołu? Ten przepis jest więc dla Ciebie. Ciekawy sposób na wykorzystanie gotowanego kurczaka.

  • Sprawdzony przepis na "Pomidorowa z tortellini"

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • Tortellini to okrągłe nadziewane pierożki, znane nie tylko we Włoszech, ale i na całym świecie. Ich nadzieniem najczęściej są grzyby, sery, szpinak czy mięso. Ten typ makaronu można podawać na wiele różnych sposobów. Te małe pierożki świetnie sprawdzają się w sałatkach. Jedną z naszych ulubionych sałatek jest właśnie ta z tortellini. Jest prosta w przygotowaniu, pożywna i bardzo smaczna. Świetnie sprawdzi się zarówno na kolację, jak i domowe przyjęcie.

  • Smaczny pomysł na "Morszczuk ze szpinakiem"

  • Prosta i smaczna sałatka,można wykorzystać to co mamy w lodówce

Artykuły na temat: potrawy z tortellini ze szpinakiem
  • Makaron makaronowi nierówny

    ...ich nazwy, farfalle jest niewątpliwą ozdobą potrawy. To jedna z najchętniej kupowanych past. Wbrew pozorom nie jest trudno zrobić ją samodzielnie w domu. Rozwałkowane ciasto na makaron należy pociąć(...) (co oznacza "z pieca"). Po wypełnieniu, serem, szpinakiem, warzywami czy mięsem, zapieka się je w piekarniku. Lasagne - płaty makaronu To największy z dostępnych kształtów past - prosty płat...

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...

  • W roli głównej

    ...włoską na nasze stoły trafiło bogactwo makaronów. Poza rurkami i świderkami, poznaliśmy całe bogactwo form i kolorów - od spaghetti, przez tortellini aż po płaty lasagne. Makaron z nudnego(...), które zastąpiły ciężkie, zawiesiste tradycyjne sosy. Nasze serca podbiło spaghetti bolognese, carbonara czy lasagne bolognese lub ze szpinakiem. Szybkie, łatwe do przygotowania, a przy tym smaczne...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...