• Informacje na temat:

    potrawy z polędwicy wieprzowej skutecznie

Przepisy na temat: potrawy z polędwicy wieprzowej skutecznie
  • Pyszne, delikatne kotlety z poledwicy. Moze mi ktos zarzucic, ze zmarnowalam takie mieso, ale powiem Wam, ze pyszne bardzo bylo. Zawsze jedzac schabowego najbardziej smakowal mi ten maly kawaleczek z boku - poledwiczka wlasnie, wiec postanowilam zrobic cale kotlety z poledwicy. Pycha!!

  • Danie jest bardzo proste i szybkie w przygotowaniu, a jednocześnie eleganckie.

  • Chrupiące medaliony z kurkami w śmietanie. Lekko i smacznie

  • Pyszne kotleciki z polędwicy wieprzowej w panierce, delikatne i soczyste mięso zrobicie je w kilka chwil. Polecam serdecznie.

  • Doskonała alternatywa dla tradycyjnych śląskich rolad. Mięso jest wyjątkowo delikatne i świetnie komponuje się z serem wędzonym i śliwkami.

  • Sprawdzony przepis na "Szaszłyk z polędwicy"

  • Przepis wart wypróbowania: "Medaliony z polędwicy"

  • Warkocze z polędwicy wieprzowej to wykwintne danie, które można podać zarówno na uroczysty obiad jak i kolację. Przygotowanie tego dania jest wyjątkowo łatwe. Do pomocy można zaprosić najmłodszych domowników, dzieci znakomicie bawią się podczas splatania warkoczy.

  • Kurki to jedne z pyszniejszych grzybów. Niestety ale gleby które sobie upodobały oraz towarzystwo sosen i świerków skutkuje że posiadają wiele piasku oraz innych zabrudzeń. Próbowałem różnych metod ich oczyszczania i najskuteczniejszą z nich postanowiłem się z Wami podzielić.

  • Przepis, który dziś prezentuję, powstał spontanicznie i w oparciu o składniki, które urzekły mnie swoim kolorem, świeżością i delikatnością. Połączyłam bardzo chudą polędwicę wieprzową z charakterystycznymi w smaku ziarnami jałowca, ulubionymi przyprawami i odrobiną czerwonego wytrawnego wina. Do tego zgrillowałam młodziutką kalarepkę i żółte kabaczki z odrobiną oliwy z oliwek i solą morską. Sprawdźcie sami, czy to są i Wasze letnie smaki.

Artykuły na temat: potrawy z polędwicy wieprzowej skutecznie
  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

  • Niedzielny obiad, wizyta przyjaciół, rodzinna impreza – jeśli należysz do osób, którym goście niemal zawsze kojarzą się z wyzwaniem, być może jest to kwestia gorszej organizacji pracy, mniejszych umiejętności kulinarnych albo zwyczajnie braku czasu. Żaden z tych czynników nie jest już jednak problemem, bo nowoczesne piekarniki Whirlpool pozwalają na przygotowanie w tym samym czasie aż trzech dań. To oszczędność czasu, prądu i... nerwów. COOK3 Dzięki funkcji Cook3, na trzech różnych poziomach...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Od wieków w naszym kraju święta wielkanocne obchodzone są w sposób tradycyjny, a przepisy na potrawy, które znajdują się prawie na każdym stole, przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Każda z tych potraw ma swoje symboliczne znaczenie, które warto poznać. Bez wątpienia każde dziecko najbardziej w tych świętach lubi śmigus dyngus i święcenie koszyczka. Ten pierwszy zwyczaj sięga swoimi korzeniami pogaństwa, ale święconka jest już silnie powiązana z religią chrześcijańską. Biorąc pod uwagę,...

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...

  • Tanio, błyskawicznie, ale za to do syta i smacznie? Tak! Jest to możliwe, jeśli do przygotowania dania wybierzemy uniwersalny produkt, jakim jest makaron. Fot. 123RF/Picsel Statystyczny Polak zjada około 5 kilogramów makaronu rocznie, dlatego warto dowiedzieć się w jaki sposób wpływa on na nasze zdrowie. Wiele osób uważa, że jak ognia powinny unikać go wszystkie osoby na diecie. Wynika to z powszechnego mniemania, że jest to potrawa niezwykle tucząca. Jak się okazuje, wcale tak nie jest....