• Informacje na temat:

    potrawy z piersi kurczaka dla dwojga

Przepisy na temat: potrawy z piersi kurczaka dla dwojga
  • Może być też dla większej ilości osób. Trzeba wtedy zwiększyć podane proporcje.

  • Sprawdzony przepis na "Sałatka dla dwojga"

  • Szybki,prościutki i pyszny deser:)Polecam:)

  • Smaczne roladki na obiad.

  • Łosoś przyjechał do mnie prosto z Norwegii. Był pyszny:)

  • Dziś jest szczególny dzień, Świętego Walentego, patrona wszystkich zakochanych: tych mniej lub bardziej. A skoro o miłości mowa, to konieczny jest symbolizujący ją kolor czerwony. Nieprzypadkowo powstała sałatka z pomidorkami truskawkowymi, które wybijają się barwą na tle miodowego melona, białych jak śnieg kulek mozarelli i soczyście zielonych listków rukoli. Walenty, dla którego ją przygotowałam, wystawił taką oto recenzję: poezja; całość smakuje tak świeżo i południowo. Do tego kieliszek...

  • Smaczny pomysł na "Bazyliowe piersi kurczaka"

  • Deser niewymagający czasu do przygotowania, robi się sam, a jedzenie go to wspaniała zabawa dla dwojga - pyszny, słodki, pobudzający zmysły, może być wspaniałą grą wstępną do spędzenia upojnego wieczoru ;)

  • Jeżeli przejadły się Wam panierowane piersi kurczaka lub roladki drobiowe i chcielibyście jakiejś odmiany, to mam dla Was przepis na pyszne mini kotleciki. Delikatne w smaku, przygotowane z kilku składników, rozpływają się po prostu w ustach. Doskonale komponują się z kaszami czy ryżem oraz każdego rodzaju surówką. Możecie mi wierzyć, nawet, jak w pierwszej chwili nie zjecie ich podczas obiadu, znikną jeszcze tego samego dnia. Ręka sama po nie sięga. To co, kiedy serwujecie w swoim domu?

  • Smaczna alternatywa potrawy z kurzych piersi.

Artykuły na temat: potrawy z piersi kurczaka dla dwojga
  • Rozkosze stołu

    ..."Obok podróży miłe były mi rozkosze stołu" - pisał w swoich Pamiętnikach najsłynniejszy kochanek świata - Casanova. Głównie dlatego, że większość potraw nieodłącznie kojarzyła mu się z... seksem.

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego bardzo prosto je przygotować. Niestety, naukowcy mają dla nas porcję niepokojących doniesień. Fot. 123RF/Picsel Drób bardzo często gości na naszych stołach - bez względu czy gotujemy tradycyjne, polskie dania czy też może sięgamy po propozycje z kuchni azjatyckiej lub amerykańskiej. W każdej z tych tradycji kulinarnych bez większego problemu odnajdziemy przepisy z...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

  • Obok różnego rodzaju kiełbas, drób jest tym rodzajem mięsa, które najczęściej pojawia się na naszych grillach. To doskonały wybór! Ale czy wiecie w jaki sposób go przygotować, aby zawsze zachwycał naszych bliskich i znajomych? Oto kilka naszych propozycji. Mięso drobiowe to zawsze dobry wybór na grilla. Trudno jest znaleźć osobę, która byłaby w stanie oprzeć się piersi z kurczaka ściągniętej prosto z rusztu lub skrzydełkom przygotowanych w podobny sposób. Delikatne i chude mięso, które...

  • Jak wiadomo, kurczak jest jednym z najzdrowszych rodzajów mięsa. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały, a do tego zawiera niewiele tłuszczu. Zwykle przygotowujemy piersi, jednak warto pamiętać, że także pozostałe części kurczaka są niezwykle smaczne. Fot. 123RF/Picsel Mięso drobiowe jest niezwykle zdrowe i zawiera w sobie bardzo dużo substancji odżywczych. Z tego względu powinniśmy jak najczęściej wykorzystywać je w przygotowywanych przez nas daniach. Jego delikatny smak z pewnością...

  • Jak obniżyć cholesterol i przetrwać święta? Wystarczy kilka trików kulinarnych, by tradycyjne potrawy świąteczne nie były ciężkostrawne i tłuste. Fot. 123RF Czas świąt i biesiadowania zwykle wiąże się ze spożywaniem tradycyjnych posiłków, które zwykle są tłuste, słodkie, a jak zjemy ich za dużo, to też ciężkostrawne. Przed trudnym wyborem potraw dostępnych na stole świątecznym stoją zwłaszcza osoby stosujące dietę odchudzającą czy obniżającą cholesterol. Zatem jak obniżyć cholesterol podczas...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • FRoSTA rozszerza gamę produktów z kurczaka, wprowadzając trzy nowe: Chicken de lux z sosem pesto i sosem czosnkowym oraz Fingersy. Jesienią w sklepach pojawiły się nowe propozycje od FRoSTY. Nowości to odpowiedź firmy na oczekiwania konsumentów, którzy chętnie sięgają po tę kategorię, poszukując produktów bez dodatków. Szczególnym powodzeniem cieszą się Qrczaki FRoSTY, wyśmienite jako przekąski, które można szybko i łatwo przygotować w piekarniku. Teraz w charakterystycznych czerwonych...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Mięso z kurczaka można spożywać bez ograniczeń wiekowych. Jest wskazane dla dzieci od 6 miesiąca życia, a także dla osób w podeszłym wieku. Dzięki niskiej zawartości tłuszczu oraz bardzo drobnej budowie włókien, drób można podawać w dietach leczniczych (przy zaburzeniach pracy przewodu pokarmowego) oraz w okresie ciąży czy karmienia piersią. Fot. 123RF Jak wiadomo, mięso z kurczaka jest jednym z najzdrowszych. Jest bogate w proteiny, witaminy i minerały. Czy jednak filet z kurczaka jest...