• Informacje na temat:

    potrawy z papryki

Przepisy na temat: potrawy z papryki
  • Pyszne potrawy na cały tydzień

    ..., odstaw. Papryki przekrój, wydrąż gniazda nasienne, pokrój drobno. Rozgrzej olej, zrumień posiekaną cebulę, dodaj paprykę i smaż, aż się zrumieni. Podlej wodą. Dodaj przeciśnięty przez praskę czosnek, sól...

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • Potrawy na bazie ryżu

    ...brytfanny i podlej bulionem. Piecz około 40 minut, w temperaturze 180 st. C.  4. Podawaj z sosem, np. z duszonymi pieczarkami.  Sałatka z czerwonego ryżu 1. Ryż przełóż do miski. Papryki...

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Potrawy na cały tydzień

    ...mniejsze kawałki żółtą i czerwoną paprykę. Ziemniaki obierz, pokrój w grubą kostkę i ugotuj w osolonym wrzątku. Odparuj i przełóż do kiełbasek. Dodaj jabłka pokrojone w ósemki, papryki, pokrojony w kostkę...

  • Zapiekane papryki z mięsno-kaszowym wkładem

  • Pieczone ziemniaki z papryką i fetą

    Aktorka Monika Mrozowska ma na swoim koncie kilka książek kulinarnych, propagujących wegetariańskie potrawy. Z jej ostatniej publikacji "Zdrowe przekąski" pochodzi przepis na zapiekane ziemniaki. Pyszna potrawa, która może być nie tylko przekąską, ale i daniem obiadowym.

  • mmm.........pachnące wędzonką

  • Nasze ulubione potrawy o właściwościach oczyszczających

    Korzystając z wiedzy, którą czerpiemy zarówno z medycyny wschodniej, jak i z współczesnej dietetyki, w naszej kuchni powstają proste, szybkie i smaczne potrawy. Mamy też sprawdzone sposoby na to(...) (najlepiej ryżowego) 1 łyżeczka słodkiej, najlepiej wędzonej papryki w proszku 1/2 łyżeczki tymianku 5 łyżek poppingu z amarantusa 1 łyżeczka soli (najlepiej himalajskiej) Popping z amarantusa extra...

  • Takie danie można podać zarówno na obiad jak i na kolację.

Artykuły na temat: potrawy z papryki
  • Dlaczego warto jeść paprykę?

    ...papryki. Powinny ją jeść przede wszystkim osoby, które dbają o wzrok, skórę i mają kruche naczynia krwionośne. A ponieważ jest dostępna przez cały rok i można ją spożywać na zimno i ciepło, marynowaną czy(...) nadaje jej ostry smak. Podnosi on temperaturę ciała i przemiana materii przyspiesza. Maleje także nasz apetyt, zwłaszcza na potrawy tłuste, słone i słodkie. Chroni przed parkinsonem. Im więcej warzyw...

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej witaminy C niż w...

  • Papryka: Łagodna czy ostra?

    ...2-3 tygodnie. Obieranie ze skóry Skórkę z papryki bez problemu usuniemy obieraczką do warzyw. Możemy też podpiec paprykę w 200ºC, aż stanie się czarna. Następnie przekładamy ją do miski i przykrywamy. Potem ściągamy skórkę. Podpieczoną i obraną paprykę możemy zamarynować w oliwie z oliwek z dodatkiem koziego lub owczego sera oraz świeżych ziół. W proszku Nie dodawajmy papryki w proszku...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    Zabiegana? Z mięsa mielonego możesz szybko przygotować smaczne i pożywne potrawy, które zasmakują całej rodzinie!

  • Znamy wiele jej odmian. Może być słodka lub ostra - tak ostra, że lepiej nie dotykać jej bez rękawiczek. Zobaczcie, w jaki sposób wykorzystać ją w kuchni, tak by za każdym razem zaskakiwać bliskich jej smakiem. Fot. 123RF/Picsel Apetycznie wygląda, pięknie pachnie i do tego smakuje obłędnie. Warto również wiedzieć, że papryka jest również fantastycznym źródłem substancji odżywczych, które rewelacyjnie wpływają na funkcjonowanie naszego organizmu. Znajdziemy w niej nawet pięć razy więcej...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Potrawy wigilijne muszą kusić smakiem i aromatem. To zasada żelazna i nie warto od niej odchodzić. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by do niemal "rytualnego" 12-daniowego menu wigilijnego(...), miodu, włoskich orzechów, gotowanego pęczaku, jajek i przypraw: soli, tymianku, pieprzu i mielonej papryki. Alternatywą dla farszu orzechowego jest też w  tym przypadku grzybowy - połączony z kaszą...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Ewa Wachowicz: Potrawy inspirowane jesienią

    W 343. odcinku programu "Ewa gotuje" Ewa Wachowicz proponuje potrawy inspirowane złota polską jesienią.

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

Zdjęcia na temat: potrawy z papryki
Wideo na temat: potrawy z papryki
  • Kuchnia meksykańska

    Znawcy kuchni meksykańskiej Krzysztof Stelmach i Rafał Petelczyk przygotowali w studiu "Dzień Dobry TVN" rozgrzewające meksykańskie potrawy - chili con carne , zupę krem z pomidorów i pieczonej papryki oraz fajitę mojito z tofu. (DDTVN?x-news)

  • Pyszna kuchnia do 10 zł

    Daria Ładocha postanowiła przygotować w "Dzień Dobry TVN" dania, których koszt nie wyniesie więcej niż 10 złotych. Na stole pojawiły się potrawy takie, jak: zupa warzywna z kapustą i żółtą papryką, zupa krem z kukurydzy z imbirem i chili, kasza gryczana z fasolką, burakiem i serem oraz pęczak z pieczonymi warzywami. (Dzień Dobry TVN)

  • Dynia, kabaczek i cukinia

    W kuchni „Dzień Dobry TVN” Ania Starmach przygotowała potrawy z jesiennych warzyw. Gwiazda przedstawiła przepisy na cukinię faszerowaną kaszą gryczaną, bakłażan z parmezanem i sosem pomidorowym oraz makaron z dynią, pomidorami i boczkiem. – Przygotowując te warzywa trzeba pamiętać o tym, że one same w sobie bywają mdłe – zaznaczyła Starmach. – Jednak jeśli dodamy do nich przyprawy takie jak