• Informacje na temat:

    potrawy z mrozonych warzyw

Przepisy na temat: potrawy z mrozonych warzyw
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    ...masła ●kremówka ●trybula ●cytryna ●bulion ●sól, pieprz Sposób przygotowania: Pokrojone warzywa gotuj 7-8 min (bez ziemniaków). Wyjmij. Odmierz 4 szkl. wywaru. W innym garnku 5 min gotuj pokrojone(...) przygotowania: Pokrojone warzywa gotuj 7-8 min (bez ziemniaków). Wyjmij. Odmierz 4 szkl. wywaru. W innym garnku 5 min gotuj pokrojone ziemniaki. Odcedź. Masło zasmaż z mąką. Dolej wywar, śmietanę. Ugotuj...

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • Sztuka przyrządzania warzyw bez tajemnic

    Jak ugotować warzywa, by nie straciły wartości odżywczych? Co zrobić, by nie ciemniały tuż po pokrojeniu? Na co zwrócić uwagę przygotowując surówkę? Czyli krótki przewodnik dla tych, którzy chcą "wycisnąć" z warzyw jak najwięcej!

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Kreatywna w kuchni zimą? To możliwe!

    W miesiącach zimowych trudno o pyszne, pachnące, zdrowe i tanie warzywa i owoce. Na sklepowych półkach rządzą marchewki, cebule, jabłka i buraki. Jak przetrwać nadchodzący czas w zdrowiu, jednocześnie jedząc urozmaicone posiłki i nie wydając fortuny na zdrowe odżywianie? Oto kilka pomysłów.

  • Zupka wyszła bardzo smaczna,inna niż z samej warzywnej mrożonki lub z pieczarek:) Robię ją już drugi raz i zawsze widzę zachwyt w oczach:)

  • Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo

    ...- Karkówka i kiełbasa zostają jako klasyk, ale jest coraz więcej eksperymentów - mówi PAP Life były mistrz świata w grillowaniu Maciej Grubman i dodaje, że coraz częściej na ruszt wrzucamy ryby i warzywa. Na grillu wszystko można zrobić smacznie i zdrowo - wtóruje szef kuchni Paweł Kibart.

  • Kurczaka w tak przygotowany sposób możemy podawać z ryżem,ziemniakami lub kaszą gryczaną

  • Cztery pomysły na cielęcinę

    To delikatne mięso doskonale nadaje się do przygotowywania wykwintnych dań. Przygotowaliśmy dla Ciebie cztery sprawdzone przepisy na potrawy z cielęciny.

  • Wypróbowany przepis na "Potrawka z kurczaka i warzyw"

Artykuły na temat: potrawy z mrozonych warzyw
  • Dlaczego warto robić potrawy jednogarnkowe?

    Co jest pod ręką Przygotowując dania jednogarnkowe, często wykorzystuję to, co mam w kuchni: warzywa, kiełbasę, mrożone mięso, ryż, kaszę. Wymyślam potrawy na poczekaniu, a kiedy okazują się dobre(...). Gęstsze Żeby dania jednogarnkowe były bardziej zawiesiste, zwłaszcza z mięsa i warzyw, zagęszczam je w trakcie gotowania zmiksowaną cukinią lub ziemniakami. Podobny efekt osiągam, gdy dodaję do...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Potrawy z nowalijkami

    Z młodych warzyw przygotujemy bardzo smaczne dania obiadowe.

  • Mrożenie to idealny sposób na przechowywanie jedzenia. Opóźnia ono psucie się warzyw, owoców i mięs, jednocześnie nie pozbawiając ich wartości odżywczych .Czy produkty zamrożone latem można będzie bezpiecznie jeść w zimie? Czy wszystkie produkty można zamrażać?     Fot. 123RF.COM/PICSEL Przygotowanie produktów do mrożenia Wszystkie produkty, które chcemy zamrozić musimy odpowiednio przygotować, tak by po rozmrożeniu były smaczne i zdrowe. Pierwszym krokiem mrożenia produktów jest ich...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Wbrew powszechnej opinii sycących dań "na rozgrzewkę" nie powinno się utożsamiać z jedzeniem tłustym i ciężkostrawnym. Przeciwnie - najlepiej, by menu na chłodne dni obfitowało w potrawy łatwe do strawienia. Wtedy po ich spożyciu organizm szybko odczuje przypływ energii i przyjemne ciepło rozchodzące się po całym ciele. Taki efekt uzyskasz m.in. serwując maluszkowi i reszcie rodziny zupy, potrawy...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał kalorie. Można je...

  • "Warzywa na patelnię", Hortex

    ..."Warzywa na patelnię" - jedyne na rynku mieszanki warzywne z przyprawami, produkowane przez Hortex - są już dostępne w bardziej rozbudowanej ofercie i nowych opakowaniach.

  • Opinie na temat mrożonek są podzielone: niektórzy uważają je za szkodliwe i wykluczają z diety, dla innych są źródłem witamin w trakcie zimy i podstawą wartościowych dań obiadowych. Dziś, dzięki odkryciom naukowców, wiemy, że mrożonki są równie wartościowe jak świeże produkty, a niekiedy nawet zdrowsze. Według naukowców z Hallam University w Sheffield mrożone warzywa i owoce mogą być zdrowsze niż świeże - dzieje się tak dlatego, że zamraża się świeżo zebrane warzywa, pełne witamin i...

  • Cała prawda o warzywach i owocach

    Czy wiesz, że owoce i warzywa są zdrowe? Na pewno. A czy twoje dziecko je ich co dzień wystarczająco dużo? Najprawdopodobniej nie! Choć to ważne składniki diety rozwijającego się malucha, większość(...) to obiegowe opinie na temat warzyw i owoców. Sprawdź, które z nich są prawdziwe. Szklanka soku owocowego równa się jeden owoc. NIE Soki to z pewnością najlepsza alternatywa dla świeżych owoców...

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...