• Informacje na temat:

    potrawy z mięsa mielonego i kapusty

Przepisy na temat: potrawy z mięsa mielonego i kapusty
  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    ...przygotowania: 40 minut Gołąbki pieczone w pomidorach Składniki: - 1 główka kapusty włoskiej, - 0,75 kg mielonego mieszanego mięsa, - 1 czerstwa bułka, - 1 szklanka mleka, - 1 jajko(...)Spaghetti z sosem z mięsa mielonego Składniki na 4 porcje - cebula, - ząbek czosnku, - 200 g marchewki, - 4 łodygi selera naciowego, - 400 g spaghetti, - sól, - łyżka oleju, - 300 g mieszanego...

  • Przepis wart wypróbowania: "Zapiekanka z mielonego mięsa i kapusty"

  • Pikantne gołąbki z czerwonej kapusty

    Wykwintna wersja znanej potrawy.

  • Wypróbowany przepis na "Kotlety z kapusty i mięsa mielonego"

  • Jesienny obiad

    Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne potrawy!

  • Zapiekanka ziemniaczana z brokułami

    Zapiekanki to idealne potrawy na obiad czy ciepłą kolację. Jeśli dodamy do nich np. brokuły, dostarczymy organizmowi nie tylko witaminy, ale też sporo cennego błonnika. Łatwa w przygotowaniu zapiekanka ziemniaczano-brokułowa ucieszy domowników.

  • Smaczny pomysł na "Rożki z mielonego mięsa"

  • Propozycja na solidny, rodzinny obiad

    Egzotyczna zupa z dyni Składniki: ½ łyżeczki kurkumy po 1 łyżeczce: curry madras, papryki słodkiej, kminu, chili (w zależności od tego jak ostre potrawy lubicie) 2 cm korzenia imbiru(...) drobniutko pokrojony olej do smażenia   ¾ główki czerwonej kapusty lub cała jeśli jest nieduża sól 2 cebule olej do smażenia ½ łyżeczki kardamonu 1 łyżeczka cynamonu...

  • Dobre na niedzielny obiad

Artykuły na temat: potrawy z mięsa mielonego i kapusty
  • Czego domaga się organizm, gdy masz ochotę na konkretne potrawy?

    ...awokado, jarmuż, brokuły, natkę, marchew, kukurydzę, i różne odmiany kapusty. Żółty ser Masz za mało kwasów tłuszczowych omega-3, wapnia i fosforu. Jedz mielone siemię lniane, kokos, brokuły, sezam...

  • Mięso mielone gości zwykle na naszych talerzach pod postacią nieśmiertelnych kotletów. A gdyby tak pożegnać kulinarną nudę i wykorzystać ten produkt w nieco inny sposób? Oto nasze propozycje. Fot. 123RF/Picsel Mięso mielone, podobnie jak ciasto francuskie, ma niemal nieograniczoną liczbę zastosowań w kuchni. Z jego pomocą przygotujecie nie tylko klasyczne kotlety, ale również ciekawe zupy, sycące sosy, zapiekanki oraz wiele zaskakujących przekąsek, które doskonale sprawdzą się na przyjęciach....

  • Polski świąteczny stół! Jakie potrawy przygotowujemy najczęściej?

    ...tego magicznego wieczoru. Na uroczystą wigilijną kolację podajemy zwykle prawdziwie tradycyjne dania – zgodnie z polskim zwyczajem serwujemy potrawy postne, takie jak ryby czy kapustę z grzybami. Okazuje się jednak, że nie w każdym regionie naszego kraju panie domu równie chętnie przygotowują te same świąteczne przysmaki. Jakie potrawy najczęściej wybieramy w ten magiczny, grudniowy wieczór?

  • Kiedy ostatnio jedliście kapustę? Jeśli było to dawno temu, radzimy wam ponownie zaprzyjaźnić się z tym warzywem, gdyż jest nie tylko bardzo smaczne, ale i wyjątkowo zdrowe. Fot. 123RF/Picsel Wiele osób nie przepada za kapustą - jedni twierdzą, że jest niemodna i ciężkostrawna inni z kolei zwracają uwagę na nieprzyjemny zapach unoszący się w mieszkaniu w czasie jej gotowania. Warto jednak wiedzieć, że warzywo to ma mnóstwo zalet, które w zdecydowany sposób dyskredytują wszelkie negatywy....

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    ...- podobnie jak w Polsce - nakazuje spożycie 12 postnych dań, które nie powinny zawierać mięsa, masła i tłuszczu. Jada się za to grzyby, fasolkę  i śledzie. W kuchni słowackiej prym wiodą  potrawy(...)Potrawy wigilijne muszą kusić smakiem i aromatem. To zasada żelazna i nie warto od niej odchodzić. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by do niemal "rytualnego" 12-daniowego menu wigilijnego...

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...

  • Grajmy latem w zielone

    ..."Grasz w zielone? Gram!" - brzmiały słowa dziecięcej wyliczanki. W zielone powinien grać każdy, niezależnie od wieku. Potrawy z zielonych warzyw sprzyjają naszemu zdrowiu, a latem jest o nie najłatwiej. Urozmaicajmy swoje dania o zielone warzywa, a poczujemy przypływ sił witalnych.

  • Idealny dodatek do obiadu, dzięki któremu nawet dobrze znane potrawy nabierają zupełnie nowego wyrazu. O czym mowa? Oczywiście o surówkach z kapusty pekińskiej! Fot. 123RF/Picsel Chcąc przygotować najbliższym zdrowy i dobrze zbilansowany posiłek, nie możemy zapomnieć o warzywnych dodatkach. W tym wypadku doskonałym pomysłem będzie zaserwowanie surówki z kapusty pekińskiej - prawdziwej skarbnicy witamin i składników odżywczych, której przygotowanie nie zajmie nam wiele czasu. Jeśli chcecie...

  • Zdrowy brokuł

    Ten zielony kuzyn kalafiora i kapusty ma mnóstwo witamin i mało kalorii. Potrawy z tym warzywem zadowolą niejednego smakosza.

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...