• Informacje na temat:

    potrawy z koprem wloskim

Przepisy na temat: potrawy z koprem wloskim
  • Pomysłowe dania z ziemniaków

    Smak ziemniaków jest powszechnie znany, ale raczej niedoceniany. Te warzywa często pojawiają się na naszych stołach w charakterze dodatku do dań głównych. Dziś prezentujemy dwa przepisy na potrawy, w których ziemniaki grają kluczową rolę.

  • Wypróbowany przepis na "Sałatka z koprem włoskim"

  • Tajemniczy składnik zup - ocet

    Sekretny składnik zup Ocet, zwany przez wielu "darem natury", poprawia nie tylko smak potrawy, ale także procesy trawienne organizmu. Choć zawsze odgrywa rolę drugoplanową, często to właśnie on(...) z posiekanym, świeżym koprem oraz natką pietruszki.   Smacznego!

  • Proste danie z kurczakiem,koper włoski z przyprawami nadaje kurczakowi lekko cytrynowy smak a pachnie obłędnie :)

  • Wigilia u mistrza Amaro: Śledź podany jak lody, barszcz z głębią umami

    ...jeszcze czas, żeby przygotować domową wigilię? Czy może pomagają panu w tym bliscy? -  Dzielę się obowiązkami z bliskimi. Ja przygotowuję potrawy w nowocześniejszej formie. A bliskich proszę o to, żeby przygotowali to, co pamiętam jeszcze z czasów swojego dzieciństwa i na co bardzo czekam. To potrawy moich rodziców, mojej babci. A ostatnio również mojej teściowej. Przeczytaj cały wywiad!

  • Grillowany filet z łososia podany na puree z jabłek i włoskiego kopru w towarzystwie czerwonej soczewicy. Aż mi zielono od tych warzyw! Po polsku - ryba z warzywami w wersji lux. Pycha!

  • Kuchnia bułgarska

    ...w większości restauracji w Bułgarii. W kuchni bułgarskiej rzadko występują potrawy mączne, a już nie do pomyślenia i trudne do przełknięcia jest dla Bułgara gotowane ciasto w rodzaju naszych pierogów(...) z przegotowaną i ostudzoną wodą, dodajemy ogórki i sałatę, przyprawiamy olejem, solą, przypiekanym czosnkiem oraz koprem. Przed podaniem schładzamy i posypujemy utartymi orzechami. • Kawarma ( dla...

  • Taka inna. Koper włoski, inaczej fenkuł gości na naszym stole od niedawna. I tak został zaadoptowany na stałe.

  • Smaczny pomysł na "Sałatka cytrusowa z koprem włoskim"

  • Sprawdzony przepis na "Kartoflanka z koprem włoskim"

Artykuły na temat: potrawy z koprem wloskim
  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Tradycyjne Carpaccio włoskie wykonuje się z surowego mięsa łososia lub tuńczyka. Można jednak to wspaniałe danie przygotować używając marynowanego śledzia norweskiego. Sprawdźcie przepis! Składniki: 4 świeże filety ze śledzia norweskiego 1 bulwa kopru włoskiego 3 pomarańcze 100 g grubej soli morskiej 180 g cukru 20 g pieprzu 10 g przyprawy "5 smaków" 60 ml białego octu winnego 40 g masła 60 g rukoli 40 g orzeszków pinii 1/2 papryczki chili zielony pieprz świeży imbir świeża kolendra...

  • Dieta na niestrawność

    Wykreśl ze swojego jadłospisu białe pieczywo, smażone potrawy, mleko i ser.

  • Polacy uwielbiają wszystko co włoskie – pizzę, makarony i przyprawy. A koper włoski? Powoli staje się w naszym kraju coraz popularniejszy, jednak wiele osób wciąż nie wie, co z niego ugotować. Fot. 123RF/Picsel Koper włoski, nazywany także fenkułem, jest bardzo ważnym składnikiem wielu włoskich dań. Coraz częściej możemy dostać go także w naszych sklepach, dzięki czemu przygotowywane przez nas dania mogą nabrać autentycznego charakteru. Łodygi kopru włoskiego przypominają nieco ten, który...

  • Jak przeciwdziałać osteoporozie?

    ...każdej potrawy 1-3 szczypt ziela bertramu.  Dziś jest dla wszystkich oczywiste, że w zapobieganiu osteoporozie bardzo ważny jest ruch. Św. Hildegarda też to wiedziała: zalecała m.in. taniec jako...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Przekorny piknik

    Potrawy serwowane na łonie natury nie są tak ważne jak na przyjęciu. Można sobie pozwolić na różne ekstrawagancje i puścić wodze fantazji. Czy dlatego właśnie wspominamy dania z pikników, kiedy już dawno zapomnieliśmy o menu z uroczystych kolacji?

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał kalorie. Można je...

  • Warzywa doskonałe na przedwiośnie

    ...potrawy. Nie sposób nie wspomnieć o wyjątkowych wartościach odżywczych tych warzyw.  Jarmuż jest uważany za superfood, czyli za produkt o bardzo wysokiej zawartości składników korzystnie wpływających...

  • Kuchnia śródziemnomorska należy do najzdrowszych na świecie. Ciepły klimat sprawia, że Włosi mają niemal stały dostęp do świeżych warzyw. Morze z kolei obdarowuje półwysep apeniński doskonałymi rybami, krewetkami czy kalmarami. A najzdrowsze są sałatki. W czym tkwi ich sekret? Odpowiednio skomponowane sałatki to bogactwo smaku oraz witamin i składników mineralnych.   Sekretem dobrej sałatki są starannie dobrane, świeże, sezonowe oraz lokalne warzywa. Sezonowość łączy się ze świeżością -...

Wideo na temat: potrawy z koprem wloskim
  • Mikołaj Rey i jego biało-czerwona kuchnia

    Poszukiwacz smaków Mikołaj Rey przygotował w kuchni "Dzień Dobry TVN" biało-czerwone potrawy. Na stole pojawiły się dania takie jak: sałata z kopru włoskiego i truskawek, panna cotta z kalafiorem, serem korycińskim i sosem pomidorowo-paprykowym, łosoś z grilla z purée z pietruszki oraz deser z ricotty i czereśni.