• Informacje na temat:

    potrawy z boczniaka

Przepisy na temat: potrawy z boczniaka
  • Boczniaki po tajsku

    ...potrawy). Kiedy grzyby będą złociste i pachnące, dodajemy sos sojowy oraz cukier, energicznie mieszamy i smażymy przez kolejne 2 - 3 minuty, co jakiś czas mieszając. Sprawdzamy, czy danie smakuje...

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    Nie chcesz przytyć w czasie świąt? Boisz się, że dietetyczne potrawy są niesmaczne i nie wpasują się w świąteczną atmosferę? Proponujemy przepisy na dania wykwintne, smaczne i niskokaloryczne!

  • Zamiast z mięsa z boczniaka,idealne w smaku,lekkie i dietetyczne. Serdecznie polecam:)

  • Menu na sylwestrową domówkę

    ...kuchnią japońską, które sprawdzi się w Sylwestra. Także skrzydełka w sosie teriyaki, czy łosoś w sosie miso wasabi to potrawy nie wymagające spędzania mnóstwa czasu w kuchni podczas imprezy. Ramenu...

  • Lekki i dietetyczny,polecam wypróbować:)

  • Kuchnia wege dodaje mi skrzydeł!

    ...mięsożerców do wypróbowania diety wegańskiej? - Uważam, że im prostsze jest gotowanie, tym pyszniejsze potrawy nam wyjdą. Dlatego nie lubię przesadzać w kuchni. Wszystkie przepisy kuchni wege powinny(...) i zakwasu buraczanego. Tym, którzy mają ochotę na smażone potrawy, przypadną do gustu kotlety z boczniaków, falafele czy warzywne burgery. Lubię też szybko robione pasztety czy pasty. Skąd czerpie Pani...

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Smaczne i dietetyczne.

Artykuły na temat: potrawy z boczniaka
  • Niskokaloryczne potrawy świąteczne

    Nie chcesz przytyć w czasie świąt? Boisz się, że dietetyczne potrawy są niesmaczne i nie wpasują się w świąteczną atmosferę? Proponujemy przepisy na dania wykwintne, smaczne i niskokaloryczne!

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Marta Dymek: Nowa Jadłonomia, czyli roślinne przepisy z całego świata

    ...w Kalifornii. W końcu roślinne potrawy można spotkać pod każdą szerokością geograficzną, bez względu na temperaturę, klimat i wysokość nad poziomem morza. Wegańskie jest zarówno meksykańskie guacamole...

  • Boczniaki zyskują coraz większą popularność w naszym kraju. Znacznie łatwiej kupić je w sklepach i znaleźć ciekawy przepis z ich wykorzystaniem. Ale w jaki sposób wpływają na nasz organizm? Fot. 123RF/Picsel Większość grzybów posiada opinię smacznych chociaż niezbyt wartościowych produktów. Tymczasem istnieje szereg wyjątków od tej reguły. Jednym z nich z pewnością są boczniaki - grzyby o bardzo ciekawych właściwościach i wpływie na nasz organizm. Boczniaki pochodzą z Chin, gdzie od wielu...

  • Dwa w jednym

    Co jest na antypodach fast foodu? Jednogarnkowce. Przyrządza się je łatwo, ale żeby osiągnąć kulinarny sukces, potrzebny jest czas. Dużo czasu. Warzone powoli w tym samym garze doprawione ziołami mięso i jarzyny zyskują bogactwo smaku, którego nie osiągnie się w żaden inny sposób. Pyszne i sycące potrawy jednogarnkowe zastąpią obiad z dwóch dań, więc karm się nimi, gdy chłodno.

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Jedzenie dobre na upał

    W gorące dni zwykle nie mamy ochoty na tradycyjne dania. Wypróbuj nasze przepisy na potrawy lekkie i apetycznie pachnące ziołami.

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Wegańska wigilia i Boże Narodzenie

    ...się w niewielkich ilościach. To sprawia, że liczne tradycyjne potrawy wigilijne są z natury wegańskie, a inne można w prosty sposób przystosować do wegańskich standardów. Wegańskie  przepisy na Boże...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

Wideo na temat: potrawy z boczniaka
  • Jak oczyścić organizm z nadmiaru cukru?

    - 74 procent produktów na półce sklepowej zawiera cukier - powiedziała w kuchni "Dzień Dobry TVN" Daria Ładocha. Jak oczyścić organizm z nadmiaru cukru? Blogerka przygotowała potrawy takie jak: młoda kapustka z suszonymi pomidorami, zupę rybną z pomidorami i fasolką szparagową oraz kotlety z boczniaków z zieloną sałatką.

  • Klasyczne dania w nowej odsłonie

    W kuchni "Dzień Dobry TVN" Piotr Kucharski zaprezentował tradycyjne potrawy w nowej odsłonie. Wśród jego propozycji znalazły się: golonka na buraczkach z chrzanem, krupnik gryczany z boczniakami, modre gołąbki z wołowiną oraz chleb czosnkowy.

  • Jarmuż – warzywny bukiet witamin. Jakie ma właściwości i co z niego przygotować?

    - Ma więcej wapnia niż mleko, mnóstwo antyoksydantów - powiedziała w "Dzień Dobry TVN" o jarmużu dietetyk i alergolog dr Danuta Myłek. Jakie zawiera witaminy i kto powinien go jeść? Trenerka personalna Anna Sośnierz wyjaśniła, za co ceni tę roślinę. - Jarmuż jest prosty w wyhodowaniu - zaznaczyła. W kuchni programu coach zdrowia Agnieszka Cegielska i kucharz Andrzej Polan przygotowali potrawy