• Informacje na temat:

    potrawy z boczku surowego

Przepisy na temat: potrawy z boczku surowego
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... Grzybowy żur sądecki Za 19 zł: Składniki: ●30 dag wędz. boczku ●500 ml zakwasu na żur (żytniego) ●pietruszka ●1/3 selera ●2 ząbki czosnku ●cebula ●30 dag kiełbasy ●125 ml śmietany ●kminek(...), kminkiem, majerankiem i ew. pieprzem. Dolej śmietanę. Dodaj pokrojone w plasterki i podsmażone: kiełbasę i boczek wraz z tłuszczem, ziemniaki i grzyby. Za 14 zł: Składniki:  ●20 dag boczku...

  • Szaszłyki z dziczyzny - Maciej Kuroń

    Na jedną osobę: 150 g combra lub polędwicy (dzik, jeleń, sarna); 40 g surowego boczku wieprzowego; pół kwaśnego zielonego jabłka; 30 ml czerwonego wytrawnego wina;

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • Smaki Litwy

    ... Zdrowa, bo oparta na prostych produktach kuchnia, bywa jednocześnie  kaloryczna. Jednak zwolennicy diety też znajdą coś dla siebie (np. bezkofeinowa kawa żołędziowa, potrawy z ryb, chłodnik(...) robienia kińdziuka to nawet pół roku! Kugelis , to pieczona babka ziemniaczana z tartych ziemniaków, podsmażonej na boczku cebuli, wymieszanych z masą jajek, czosnku, soli i pieprzu do smaku. Podaje się...

  • Nikogo chyba nie muszę przekonywać, że domowe wędliny są najlepsze. I choć samodzielne przygotowanie wędliny wydaje się czasochłonne zapewniam Was, że tak nie jest! Pomijając czas na marynowanie i pieczenie przygotowanie samego mięsa zajmuje góra 20 minut. Dziś dietetycznie nie będzie, ale z pewnością będzie pysznie i co najważniejsze całkowicie naturalnie, bez żadnych sztucznych dodatków i konserwantów. W roli głównej - boczek! Rolada z boczku to idealny dodatek do codziennych kanapek, ale...

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Pyszna, zdrowa i bardzo łatwa do przygotowania surówka

  • Przepis wart wypróbowania: "Rolada z boczku"

Artykuły na temat: potrawy z boczku surowego
  • Tradycyjne świąteczne potrawy z Podhala

    ...). Następnie dodaj obrane, pokrojone w grube plastry ziemniaki, ugotuj, po czym zapraw danie kwaśnym mlekiem ze śmietaną, rozrobionymi z łyżką mąki. Pieczony boczek Składniki: 1,3 kg surowego boczku (płaski kawałek), 30 dag mięsa mielonego, 3 łyżki bułki tartej, jajko, olej do smażenia, cebula, 3 ząbki czosnku, garść suszonych śliwek, sól, pieprz, majeranek, słodka papryka Przygotowanie...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

  • My się zimy nie boimy! Ferie z marką  WINIARY

    ...kulinarnej, a jednocześnie spędzimy z nimi więcej czasu. Jakie potrawy wybrać, by sprawić najmłodszym jak najwięcej frajdy, doradza marka WINIARY.

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Smakoszostwo dnia drugiego

    Robiąc świąteczne zakupy, ulegamy złudzeniu, że czekają nas zupełnie wyjątkowe posiłki, i dlatego zaopatrujemy się w dużo najrozmaitszych składników, ze szczególnym naciskiem na ,,dużo". Potem okazuje się, że są to całkiem zwyczajne potrawy, tyle że spożywane w wyjątkowej atmosferze. Przesuńmy zatem akcent z ,,dużo" na ,,atmosferę".

  • Niedzielny obiad, wizyta przyjaciół, rodzinna impreza – jeśli należysz do osób, którym goście niemal zawsze kojarzą się z wyzwaniem, być może jest to kwestia gorszej organizacji pracy, mniejszych umiejętności kulinarnych albo zwyczajnie braku czasu. Żaden z tych czynników nie jest już jednak problemem, bo nowoczesne piekarniki Whirlpool pozwalają na przygotowanie w tym samym czasie aż trzech dań. To oszczędność czasu, prądu i... nerwów. COOK3 Dzięki funkcji Cook3, na trzech różnych poziomach...

  • Nasyć się latem

    ...z jarmużem i sosem migdałowym. 10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić(...) zrumieni, wyjmij z piekarnika i podawaj. 10 pomysłów na szybki obiad Martha Stewart: 2 sekrety smażonego kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....

  • Kuroniowie: Smaki rodzinne z historią w tle

    ...gotowanie jak na sposób wyrażania uczuć. Mam wrażenie, że tacie łatwiej było wyrazić miłość lub sympatię właśnie za pomocą ugotowanej potrawy niż słowami. Takie podejście do jedzenia i gotowania(...) spieszę się - w przeciwieństwie do tego co jest w pracy, gdzie jednak bardzo liczy się czas. W domu jedzenie się celebruje. Często rozmawiamy o tym, co będziemy jedli i planujemy to. Jednak same potrawy nie...

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...