• Informacje na temat:

    potrawy z białek jaj

Przepisy na temat: potrawy z białek jaj
  • Potrawy, które rozgrzewają serce - czekoladowy mus

    ...: półtorej tabliczki gorzkiej czekolady, 6 jaj, 1 pomarańczę, 20 g masła. Czekoladę, podzieloną na kawałki, rozpuszczamy w kąpieli wodnej, rozprowadzamy razem z masłem na bardzo małym ogniu. Oddzielamy(...) czekolada się rozpuści, lekko studzimy, dodajemy żółtka, a następnie bardzo delikatnie dodajemy pianę z białek, mieszamy. Rozkładamy powstały mus w miseczkach. Kawałek czekolady skrobiemy nożem, aby...

  • Bardzo proste i smaczne jaja w innym wydaniu. Ozdobne.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Dania z jajek I. Kolorowe jajka z różnymi farszami Za 25 zł: Składniki:  ●14 jajek ●sól ●pieprz ●7 łyżek majonezu; farsz 1: ●2 ogórki kiszone ●1/2 papryki ●2-3 cebulki maryn. ●koperek; farsz(...) ●koperek Sposób przygotowania: Ugotuj jajka na twardo, ostudź, obierz. Część (6) przekrój wzdłuż na pół, a części (8) odkrój czubki. Wyjmij ostrożnie żółtka i utrzyj z majonezem. Pokrój łososia na...

  • Kolejny przepis na wykorzystanie białek.

  • Makarony na tysiące sposobów, pizze, lasagne - "narodowe" włoskie potrawy są smaczne, zdrowe i lekkie.

  • Super deserek dla super gości.

  • Jajka na świątecznym stole

    .... Przygotowanie: Jajka umyć dokładnie pod bieżącą wodą. Delikatnie rozbić, oddzielając białka od żółtek. Z białek ubić sztywną pianę. Żaroodporne naczynie nasmarować masłem, wlać do niego pianę z białek(...) i pieprzem. Przestudzić, zmiksować z odłożonymi żółtkami. Dodać łyżeczkę posiekanej natki. Masą napełnić pozostałe połówki białek, ułożyć na posłaniu z rzeżuchy obok wcześniej przygotowanych jajek...

  • Rolada białkowa to dobry sposób na wykorzystanie białek, które zostały nam z innej potrawy lub wypieku.

  • Bardzo łatwy. Zawsze udany.

  • Włoski deser bez dodatku surowych białek

Artykuły na temat: potrawy z białek jaj
  • ​Potrawy dla osób z objawami alergii pokarmowej

    ...%,  kaloryczność: 29 % Składniki: Ciasto : - 1/4 szklanki mleka roślinnego np. ryżowego lub sojowego, - 1 jajko, - 4 łyżki mąki najlepiej razowej, - 2 łyżki wody.   Nadzienie do...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Wielkanocne potrawy

    Mazurek makowy Składniki na 12 porcji: 25 dag maku, mleko do zaparzenia maku, 9 jajek, 10 dag cukru, 10 dag miodu, 10 dag rodzynek, 5 dag kandyzowanej skórki pomarańczowej, esencja migdałowa(...) bułkę tartą. Wymieszać. Ostrożnie połączyć z pianą z białek. Trójkątną formę napełnić połową ciasta. Piec 25 minut w temperaturze 170°C. W ten sam sposób upiec drugi blat makowy. 2. Czekoladę stopić...

  • Zazwyczaj skorupki jajek wyrzucamy do kosza. W końcu czy mogą być czymś więcej niż odpadkiem? Okazuje się, że mają one wiele praktycznych zastosowań. Niektóre są naprawdę zadziwiające. Skorupki jaj możemy ponownie wykorzystać. Zaskoczony? Z pewnością jeszcze bardziej zaskoczy cię to, jak niezwykłe właściwości ma ten niedoceniany produkt. Nie warto wyrzucać ich do śmieci, gdyż przydadzą nam się jako ważny składnik diety oraz produkt, ułatwiający codzienne czynności. W skorupkach jajek...

  • Zamienniki jajek

    Myślisz, że nie uda się bez nich upiec ciasta, przyrządzić pasztetu lub mielonych kotletów? Mylisz się! Potrawy bez jaj mogą być pyszne.

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Uciszyć apetyt na słodycze

    Są potrawy i przekąski, które pomagają opanować „słodki głód”.

  • Jaja to produkt wyjątkowy, który daje nam natura. Jaja żółteZnatury z Suflidowa zachwycają smakiem oraz unikalnym kolorem żółtka, które uzyskiwane jest dzięki specjalnie stworzonej recepturze pasz. Nasze kury zawsze mogą liczyć na troskliwą opiekę począwszy od wyklucia pisklęcia aż po dojrzałą kurę nioskę. Fot. Materiały prasowe/ Suflidowo Kury żywione są paszą ze starannie dobranych ziaren zbóż. Dobrze odżywiona kura znosi zdrowe i pełnowartościowe jaja. Wymarzony żółty kolor to zasługa...

  • Trzustka: Jak ją chronić

    To bardzo wrażliwy narząd i niektóre tradycyjne potrawy mogą ją podrażniać. Trzeba o nią dbać, by po uroczystym obiedzie nie dała się nam we znaki.

  • Wielkanoc to święto jaj, szynek, kiełbas i ciast. I choć przy hucznym obchodzeniu świąt Bożego Narodzenia wypada dość blado, to smak wielkanocnych potraw niczym nie ustępują wigilijnym. Ale czy każdy z nas wie jakie tradycyjne dania powinniśmy znaleźć na stole? Właściwie żurek bądź barszcz biały w zależności od miejsca z którego pochodzimy. Przyjęło się, że ten pierwszy jadany jest raczej na południu i zachodzie Polski, zaś drugi w reszcie kraju. Wspólną bazą jest oczywiście zakwas,...