• Informacje na temat:

    potrawy podroby wieprzowe

Przepisy na temat: potrawy podroby wieprzowe
  • Danie to doskonale nadaje się na obiad lub kolację, wygląda i smakuje rewelacyjnie.

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • W zasadzie nic nie potrzeba do urozmaicenia tej potrawy...kochamy slow food, hand made...wspaniała zabawa dla wszystkich

  • Wypróbowany przepis na "Pulpeciki wieprzowe w pomidorach"

  • Przed daniem głównym warto pamiętać o...porządnej rozgrzewce! ;) Tym razem stawiam na aromatyczny krupnik na drobiowych podrobach :) Startujemy? Jak przygotować krupnik na drobiowych podrobach - sprawdzony przepis krok po kroku. Pięknie polecam!

  • Małe, mięsne kuleczki, które sprawdzą się zarówno jako danie główne jak i przekąska ;). Pulpety wieprzowe mogą być idealną propozycją na rodzinny obiad.

  • Klasyczne sznycle wieprzowe podane z ziemniakami i warzywną surówką.

  • Tanie, smaczne, a''''la stroganow.

  • Danie dobre na obiad,proste i smaczne.

Artykuły na temat: potrawy podroby wieprzowe
  • ​Ola Nguyen: Lubię sobie pożuć

    Lubię boczek, ozór wołowy, podroby. Żałuję, że ludzie nie czerpią przyjemności z żucia - mówi Ola Nguyen, pochodząca z Wietnamu zwyciężczyni 7. edycji programu MasterChef i autorka książki "Mozaika smaków". - Po programie zaczęłam bardziej komponować talerz jak płótno, na którym chcę pokazać moje możliwości. Teraz zaczynam od tego, jak dana potrawa ma wyglądać, a później wybieram teksturę i smak...

  • Niektóre z tradycyjnych, polskich potraw sprawiają, że obcokrajowcom robi się słabo – w końcu kto przy zdrowych zmysłach zjadłby smalec, kiszoną kapustę lub kaczą krew? Odpowiedź jest prosta – Polacy. Polska kuchnia jest wyjątkowo smaczna - któż byłby w stanie oprzeć się tym smakowitym ciastom, aromatycznym zupom i przepysznym wędlinom? Istnieje jednak kilka potraw, które chociaż nam wydają się zupełnie normalne, wprawiają w osłupienie wielu obcokrajowców. Jeśli kiedykolwiek będziecie...

  • Szczupła po 40-tce

    ...z dodatkiem karmelu! Wskazówka dietetyczna Warto wykluczyć z diety: tłuste produkty wieprzowe, boczek, baleron, podroby. Bez żalu można pożegnać tłuste twarde sery i wysokoprocentową śmietanę(...)Ogranicz sól Nadmiar soli (sodu) podnosi ciśnienie krwi! Zatrzymuje też nadmiar wody w organizmie. Nie dosalaj więc potrawy, zanim jej nie spróbujesz. Pamiętaj też, że mnóstwo gotowych produktów...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • Dieta pomaga w leczeniu raka

    .... Wykluczamy mięso wieprzowe, podroby, słoninę, smalec. Poleca się nabiał z małych przetwórni, jajka z hodowli ekologicznych - gotowane lub w postaci omletu. A także jogurty naturalne, kefir, maślankę(...) mamy apetytu? Jedzmy chłodne posiłki. Zimne lub w temperaturze pokojowej. Pachną wtedy trochę słabiej i nie wywołują nudności i wymiotów. Jednak osoby, które mają biegunkę, powinny jeść potrawy ciepłe...

  • Jak obniżyć cholesterol i przetrwać święta? Wystarczy kilka trików kulinarnych, by tradycyjne potrawy świąteczne nie były ciężkostrawne i tłuste. Fot. 123RF Czas świąt i biesiadowania zwykle wiąże się ze spożywaniem tradycyjnych posiłków, które zwykle są tłuste, słodkie, a jak zjemy ich za dużo, to też ciężkostrawne. Przed trudnym wyborem potraw dostępnych na stole świątecznym stoją zwłaszcza osoby stosujące dietę odchudzającą czy obniżającą cholesterol. Zatem jak obniżyć cholesterol podczas...

  • Chiny to kraj smakoszy

    ..."śnieg na górze Huang" czy "walczący smok i feniks". Inne potrawy mogą co innego mieć w nazwie, a co innego w składzie produktów. Na przykład "lwie głowy" to tylko kulki wieprzowe - możemy odetchnąć(...) drogiego szampana. Same dania potrafią generować wielkie koszty. Sporo tu kwestii delikatnych i trudnych, gdyż potrawy z najwyższej półki często przyrządzane są z produktów, których na świecie już...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Wątróbka na trzy sposoby

    ...wzdłuż, dokładnie wymyć pod bieżącą wodą, pomoczyć 30 minut w letniej wodzie, odcisnąć. Nerki wołowe i wieprzowe ponownie włożyć do zimnej wody, zagotować, odcedzić i dopiero sporządzać potrawy. Wątroba(...) fasolkę szparagową. Podgrzać ją. Potrawę doprawić pieprzem i solą. Można podawać z ryżem. Obróbka podrobów Jak przyrządzać? Do gotowania najlepiej nadają się flaki i ozory. Smaży się podroby...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...