• Informacje na temat:

    potrawy niskokaloryczne z serka wiejskiego

Przepisy na temat: potrawy niskokaloryczne z serka wiejskiego
  • Jestem fanką naleśników, jak i placuszków pod każdą postacią ;) dla mnie to świetny sposób na smaczne i pożywne śniadanie, a jak sami wiecie posiłek ten jest najważniejszy w ciągu całego dnia. Bez zjedzonego śniadania jesteśmy narażeni na podjadanie w późniejszym czasie.

  • Jak wykorzystać serek wiejski, gdy nie mamy ochotę wyjeść go po prostu łyżeczką? Najlepiej zrobić placuszki! Proste i szybkie w przygotowaniu, idealny pomysł na pożywne i ciepłe śniadanie. Polecam! :)

  • sernik trochę inny niż wszystkie bo z dodatkiem serka wiejskiego, ale bardzo smaczny

  • Wystarczy serek wiejski, mąka, jajka i proszek do pieczenia, żeby powstał pyszny obiad.

  • Placuszki z serka wiejskiego miały być eksperymentem a chyba wejdą do naszego menu na stałe bo mój starszy Synek po spróbowania powiedzial: Mamo, pyszne są! Większej pochwały nie mogłam sobie nawet wymarzyć ;) Sprawdzą się zarówno na śniadanie hak i podwieczorek czy kolację.

  • Błyskawiczne śniadanie lub kolacja. Świetne zarówno na ciepło jak i kiedy przestygną. Zdecydowaną zaletą w tym przypadku jest również to, że 1 paczuszką serka wiejskiego nakarmimy parę osób :) Porcja na około 7 - 8 sztuk.

  • Tani i szybki sposób na deser!!!

  • Szybkie, pożywne śniadanie!

  • Lekka sałatka z tuńczykiem, jajkiem, ogórkiem i serkiem wiejskim.

  • W mikołajowej paczce od marki Kupiec znalazłam płatki owsiane. Od jakiegoś czasu korciło mnie żeby zrobić ciastka owsiane ale mój mężczyzna kręcił nosem. Skorzystałam więc z okazji i kiedy w domu zabrakło mąki zrobiłam muffiny bez mąki za to wykorzystałam właśnie płatki. Zamiast masła dałam oliwę Bertolli, 1 jajko i rodzynki Food & Joy. Lubię tą markę bo mają fajnie przemyślane opakowania. Rodzynki są zamykane, wykorzystałam tylko kila więc szkoda by było aby wyschły. Genialnie pomyślane.

Artykuły na temat: potrawy niskokaloryczne z serka wiejskiego
  • OSM Piątnica powiększa swoją ofertę o nieznany dotąd na polskim rynku produkt - serek twarogowy z probiotykiem, doskonały jako uzupełnienie pełnowartościowej i dobrze zbilansowanej diety. Z myślą o wszystkich, którzy przykładają wagę do zdrowego odżywiania oraz trybu życia, OSM Piątnica wprowadza pod logo Piątnica plus+ innowacyjny Serek Wiejski wzbogacony o dobroczynne, specjalnie wyselekcjonowane bakterie probiotyczne. Nowy produkt Piątnicy jest pierwszym tego typu serkiem twarogowym w...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...

  • Zabieramy Was w kulinarną podróż po Półwyspie Apenińskim - krainie, gdzie znajdziemy najlepsze makarony, pomidory oraz wina. Fot. 123RF/Picsel Kuchnia włoska przeszła przemianę w średniowieczu, kiedy to zrezygnowano z jadania tak dużej ilości mięsa, na rzecz zdrowych ryb i warzyw. Świat, o potrawach z Półwyspu Apenińskiego, usłyszał w XVI wieku za czasów Katarzyny Medici, której kucharze zasłynęli na salonach francuskich, pozwalając tym samym na to by uczeń przerósł mistrza. Na przełomie XIX...

  • Umiejętne łączenie składników sprawia, że dania są nie tylko smaczniejsze, ale również zdrowsze. Wbrew pozorom, nie potrzebujecie do tego specjalistycznej wiedzy. Poszukując produktów, które swym cennym składem mogłyby wzbogacić nasz codzienny jadłospis, bardzo często zapominamy o przyprawach. To duży błąd, gdyż te niepozorne dodatki do dań zazwyczaj kryją w sobie mnóstwo składników odżywczych, doskonale wpływających na funkcjonowanie naszego organizmu. Oto kilka dodatków, które z pewnością...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

  • Chcąc szybko przygotować śniadaniowe kanapki, wielu z nas sięga po serki topione. W końcu wydają się być bardzo niewinne. Ale jak jest w rzeczywistości? Czy niepozorny serek topiony może zaszkodzić naszemu zdrowiu? Fot. 123RF Kto by pomyślał, że niewinnie wyglądający serek topiony może być przyczyną tak wielu sporów? Wydaje się, że nasze społeczeństwo podzieliło się niemal równo na zwolenników oraz zajadłych przeciwników serków topionych. Tylko kto ma rację? Faktem jest, że serek topiony może...

  • Niedzielny obiad, wizyta przyjaciół, rodzinna impreza – jeśli należysz do osób, którym goście niemal zawsze kojarzą się z wyzwaniem, być może jest to kwestia gorszej organizacji pracy, mniejszych umiejętności kulinarnych albo zwyczajnie braku czasu. Żaden z tych czynników nie jest już jednak problemem, bo nowoczesne piekarniki Whirlpool pozwalają na przygotowanie w tym samym czasie aż trzech dań. To oszczędność czasu, prądu i... nerwów. COOK3 Dzięki funkcji Cook3, na trzech różnych poziomach...

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....