• Informacje na temat:

    potrawy na ciepło

Przepisy na temat: potrawy na ciepło
  • Potrawy na bazie ryżu

    ...koniec wsyp dymki.  3. Rozgrzej piekarnik do 180 st. C. Przełóż masę ryżową do wyłożonej papierem do pieczenia formy. Piecz 40-45 minut. Ciasto można jeść na ciepło i na zimno, jako dodatek do mięsa lub...

  • Chyba każdemu przynajmniej raz w życiu zdarzyło się coś przesolić.Na szczęście jest kilka sposobów by zbyt słoną potrawę uratować.

  • 3 wyjątkowe potrawy w kształcie serca na Dzień Matki

    W Dzień Matki chcemy, aby nasze mamy poczuły się wyjątkowo, żeby ten dzień był dla nich inny niż wszystkie. Może tak być, jeśli wyręczysz mamę w codziennych kulinarnych obowiązkach, przygotowując dla niej pyszne potrawy. Zadbaj o to, aby jedzenie było nie tylko smakowite, ale również kusiło niebanalną formą. Na ten szczególny dzień proponujemy 3 dania w kształcie serca – na śniadanie, obiad...

  • W każdej kuchni coś smażymy:ryby, mięso, warzywa lub pączki. Największą zmorą smażonych potraw jest gorący tłuszcz, który pryska parząc nasze dłonie i brudząc wszystko wkoło. Jest jednak kilka patentów , których zastosowanie zdecydowanie ograniczy ten problem.

  • Nasze ulubione potrawy o właściwościach oczyszczających

    Korzystając z wiedzy, którą czerpiemy zarówno z medycyny wschodniej, jak i z współczesnej dietetyki, w naszej kuchni powstają proste, szybkie i smaczne potrawy. Mamy też sprawdzone sposoby na to, jak wpleść w codzienną dietę produkty o właściwościach oczyszczających. Częścią z nich chcielibyśmy podzielić się z wami.  Jedną z potraw, którą Karola najczęściej jadła w szpitalu ajurwedyjskim było...

  • Buraczki na ciepło to bardzo smaczny i zdrowy dodatek do obiadu.

  • Proste potrawy z mięsa mielonego

    .... Zmiksować, dodać śmietanę. Ewentualnie doprawić. Można serwować na ciepło lub zimno. Bułki namoczyć w zimnej wodzie, cebulę drobno pokroić. Odciśnięte bułeczki, mięso, jajka i cebulę dobrze wyrobić. Doprawić...

  • Sposób na tani, prosty i smaczny dodatek do obiadu to marchewka na ciepło. Klasyczny dodatek do polskiego dania głównego.

  • Nowalijki na ciepło

    ...śmietanowym lub z dodatkiem bekonu i sera pleśniowego. Rzodkiewka Jadana głównie na surowo, rzadziej w potrawce, na ciepło. A szkoda - jej charakterystyczny smak może urozmaicić każde mięsne danie. • Co(...) szpinak. Kalarepa Robimy z niej głównie surówki lub jemy jako przekąskę. A na ciepło? • Co z niej przyrządzić: Możesz ją zapiekać z ulubionym farszem (podobnie jak ogórki) lub pod beszamelem. Kalarepa...

  • Uwielbiam buraczki w każdej postaci, bo są zdrowe, smaczne i dodają mnóstwo energii. Te na ciepło, podawane do obiadu przypominają mi smaki dzieciństwa. Dzisiaj zapraszam na moją wersję tego dania, przygotowaną z pieczonych buraczków, jabłka i cebulki. Smacznie polecam :)

Artykuły na temat: potrawy na ciepło
  • Ewa Wachowicz: Potrawy inspirowane jesienią

    W 343. odcinku programu "Ewa gotuje" Ewa Wachowicz proponuje potrawy inspirowane złota polską jesienią.

  • Sosy do warzyw na ciepło Knorr raz na zawsze rozwiązały problem gotowanych warzyw o mało wyrazistym smaku. Dostępne w 4 wariantach smakowych pozwalają w prosty sposób przyrządzić pyszne, aromatyczne dania warzywne. Zostały one docenione przez konsumentów, którzy przyznali sosom Knorr wyróżnienie „Produkt Roku 2014”. Fot. 123RF.COM/PICSEL Sosy do warzyw na ciepło Knorr to linia 4 wariantów smakowych w zależności od rodzaju warzyw, do których są dedykowane: serowo-kremowy do brokułów i...

  • Ciepło dla zdrowia

    Ciepło przyniesie ulgę w schorzeniach narządu ruchu, bólu mięśni i stawów, także przy osteoporozie, artretyzmie, przeciążeniu mięśni i stawów. Dobrze działa także na osoby o niskim ciśnieniu, przy(...) i skłonność do tworzenia się żylaków, cukrzyca, ciąża - są przeciwwskazaniem do mocniejszego rozgrzewania ciała. Potrawy z papryczką chili Nawet jeśli nie przepadasz za pikantnymi daniami, dodawaj do do...

  • Dobra wiadomość dla osób lubiących pikantne jedzenie: te najostrzejsze przysmaki wspomagają nas w walce z nadprogramowymi kilogramami. Oprócz nich istnieją także inne produkty, które sprawiają, że spalamy kalorie w nich zawarte jeszcze w czasie ich jedzenia i trawienia. Fot. 123RF/Picsel Co zrobić, aby jedzenie było sprzymierzeńcem w walce z niechcianymi kilogramami?   Termogenik z warzywniaka Termogeniki to środki, które pobudzają organizm do tego, aby produkował ciepło i tym samym spalał...

  • Koszyk pełen pomysłów na wielkanocne potrawy  z marką WINIARY!

    ...i przekładamy do naczynia do zapiekania. Całość oprószamy pieprzem. Tak przygotowaną potrawę wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na około 90 minut. Szynkę podajemy pokrojoną w plastry, na ciepło lub na zimno, z Sosem czosnkowym WINIARY. Więcej inspiracji na pyszne, wielkanocne potrawy znajdziemy na www.winiary.pl. ### WINIARY to marka, która od lat jest gwarancją sukcesu w kuchni. Jej...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Najoryginalniejsze potrawy wigilijne

    Potrawy wigilijne muszą kusić smakiem i aromatem. To zasada żelazna i nie warto od niej odchodzić. Nic nie stoi jednak na przeszkodzie, by do niemal "rytualnego" 12-daniowego menu wigilijnego(...), a nawet kilkanaście godzin przed podaniem, aby mogła poleżeć w chłodnym miejscu. Danie najczęściej podawane jest z ziemniakami - w grę wchodzi także wersja w mundurkach - oczywiście na ciepło...

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...

  • Sycące potrawy nie tylko dla smyka

    Wbrew powszechnej opinii sycących dań "na rozgrzewkę" nie powinno się utożsamiać z jedzeniem tłustym i ciężkostrawnym. Przeciwnie - najlepiej, by menu na chłodne dni obfitowało w potrawy łatwe do strawienia. Wtedy po ich spożyciu organizm szybko odczuje przypływ energii i przyjemne ciepło rozchodzące się po całym ciele. Taki efekt uzyskasz m.in. serwując maluszkowi i reszcie rodziny zupy, potrawy...

  • Użycie odpowiednich przypraw może przesądzić o sukcesie lub kulinarnej porażce. Dlatego warto poznać różnorodne przyprawy, a przede wszystkim wiedzieć jakie produkty „lubią się” z poszczególnymi dodatkami. Fot.123RF/Picsel Dostępnych obecnie poprawiaczy smaku nie sposób wymienić. Najważniejsze z nich, czyli zioła, możemy odnaleźć na sklepowych półkach w najróżniejszych wariantach. Oddzielną kategorię stanowią mieszanki przygotowywane z różnorodnych warzyw i przypraw. Możemy różnież zdecydować...

Zdjęcia na temat: potrawy na ciepło
Wideo na temat: potrawy na ciepło
  • Nowalijki w kuchni uczestników programu "MasterChef Junior"

    Bruno Pluciński i Patryk Piskorz pożegnali się z programem "MasterChef Junior". Razem z jurorką programu Anną Starmach przygotowali w kuchni "Dzień Dobry TVN" dania z nowalijkami. Na stole pojawiły się potrawy takie jak: ciasto ucierane z rabarbarem, wiosenna sałatka ze szparagami i groszkiem, cukinia z rzodkiewką na ciepło oraz mini gołąbki z botwiny. Czy chłopcy rozdają autografy swoim fanom?

  • Cezary Pazura: Opłatek na plaży z półgolasami to nie tradycja

    tradycja - stwierdził. Czy śpiewa kolędy i czy pomaga w przedświątecznych przygotowaniach? - Są potrawy, które robię sam - powiedział. (źródło: Agencja TVN/x-news)