• Informacje na temat:

    potrawy lekkostrawne z sera białego

Przepisy na temat: potrawy lekkostrawne z sera białego
  • Papardelle z grillowaną piersią kurczaka

    Niewiele jest takich produktów spożywczych, które polecane są zarówno najmłodszym dzieciom, kobietom w ciąży, jak i osobom starszym. Ci najbardziej wymagający konsumenci bez obaw mogą jednak sięgać po… drób! Najbardziej lekkostrawne z mięs króluje w menu wszystkich, którzy dbają o swoje zdrowie i decydują się na delikatne potrawy.

  • Smaczne, nie drogie i lekkostrawne. Dla osób z problemami trawiennymi.

  • Ziemi. Jeśli chcemy wzmocnić dany narząd, powinniśmy przygotowywać potrawy zgodnie z cyklem przemian, a ostatni dodany składnik powinien być przyporządkowany do żywiołu tego narządu. Ciepła woda(...), jest skutkiem niedomagania śledziony, a przez to słabego Chi. Dochodzi do tego, gdy osoba spożywa zbyt wiele białego cukru, potraw przetwarzanych, złej jakości tłuszczów, a rezygnuje z potraw...

  • wyszły pyszne co najważniejsze bardzo szybko się je robi, zdecydowanie będę powtarzała...

  • Nadchodzący tydzień w pogodzie zapowiada się ciepło i coraz bardziej wiosennie co mnie ogromnie cieszy! Bo trzeba przyznać że tegoroczna zima dała się we znaki chyba większości z nas... Ostatki dla mnie, to taki znak zbliżającej się nieuchronnie wiosny a takie śliczne, złociste oponki już same w sobie kojarzą się ze słońcem!!....Po prostu nie można przejść koło nich obojętnie :)

  • Szybko i niedrogo

  • Pyszna pasta na kanapki,świetny dodatek do świeżego domowego pieczywa.

  • Prosty i szybki przepis,po prostu pyszne:)

  • Pasta z dodatkiem chili i zielonych oliwek.

  • Oponki są przepyszną przekąską w ciągu dnia

Artykuły na temat: potrawy lekkostrawne z sera białego
  • Mity diety

    Czy margaryna zawiera mniej tłuszczu od masła? Czy danie wegetariańskie znaczy danie zdrowsze od tradycyjnego? Czy czerwone mięso jest bardziej tłuste od białego? Istnieje wiele mitów dotyczących zdrowego odżywiania. Które są prawdziwe, a które wyssane z palca? Demaskujemy 25 z nich.

  • Białe do ryb, czerwone do mięsa – tę zasadę zazwyczaj traktujemy jako podstawową przy doborze wina do potrawy. Ale czy jest ona słuszna i jedynie obowiązująca? Fot. 123RF/Picsel - Za podaniem białego wina do białego mięsa i ryb oraz czerwonego wina do czerwonego mięsa idzie pewna logika - tłumaczy Wojciech Cyran, ambasador australijskiej marki wina Jacob's Creek. - Mamy wina lekkie i ciężkie. Białe są lżejsze, czerwone - przez zawartość tanin - są cięższe. Podobna zasada dotyczy potraw....

  • Smaczne propozycje dań dla osób z kamicą żółciową

    ...nadmiernej zawartości cukru, poddane obróbce termicznej, podawane w postaci gotowanej, rozdrobnionej (puree, zupy, przeciery, soki). Lekkostrawne śniadanie na bazie chudego sera białego i sycącego(...): 3% | Węglowodany: 12% | Kaloryczność: 12%   Składniki - 2/3 kostki sera białego chudego, - 1 mały banan, - 2-3 łyżki jogurtu naturalnego, - 1-2 łyżeczki suszonej żurawiny. Ser biały rozdrobnić. Banana...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Jak polubić zdrowe jedzenie?

    ...słone potrawy? Nic dziwnego, że twoje kubki smakowe zobojętniały już na te bodźce. Aby poczuć satysfakcję z jedzenia potrzebujesz więcej niezdrowych przekąsek. Na szczęście ta sama zasada działa też(...) każdej potrawy. Zamiast smażyć - piecz, gotuj lub grilluj. Dzięki temu posiłek będzie nie tylko mniej kaloryczny, ale również lekkostrawny. Często to własnie sposób przygotowania, a nie produkt...

  • „Less is more” to coraz bardziej popularne określenie, które można przetłumaczyć jako „im mniej, tym lepiej”. Nieprzypadkowo obecnie również w kuchni wielu stara się sięgać po coraz mniejszą ilość komponentów. Po latach używania i nadużywania różnych produktów coraz większym uznaniem cieszy się przekonanie, że dla polepszenia jakości życia potrzeba powrotu do umiaru, do ponownego zasmakowania poszczególnych składowych potraw (zebranych lub złowionych), „do korzeni", bez zakrywania smaku zbyt...

  • Na przedświąteczne oczyszczenie – postne, smaczne, nie nudne

    ...’, a już zwłaszcza przed świętami, podczas których będziemy jeść potrawy, które trudno uznać za lekkostrawne. Wygłodzony żołądek nie poradzi sobie bowiem z kapustą z grochem, pierogami z grzybami czy(...) pełnoziarnista mąka żytnia, produkt nie zawiera żadnych konserwantów ani wzmacniaczy smaku. Lżejsze pieczywo to nie wszystko. Równie ważne są dodatki. Zamiast wysokokalorycznego żółtego sera czy szynki...

  • NOWE SMAKI! NOWE POMYSLY!Dla miłośników eksperymentowania w kuchni, wielbicieli nowinek ze świata, mnóstwo ciekawych i prostych w wykonaniu pomysłów. Okazuje się, że Francuzi też jedzą klopsy, ale w sosie z dodatkiem wina, mielone kotlety Włochów są przyrządzane z parmezanem, a na Ukrainie do pierogów z mięsem dodaje się cząber. W zmienionej postaci znane są też bigos lub gołąbki. Warto wybrać się na wycieczkę po kuchniach świata i zjeść to samo w całkiem nowej postaci. Od kotlecików...

  • Antidotum dla wątroby

    ...dieta, a zwłaszcza zajadanie się warzywami z rodziny krzyżowych. Zalicza się do nich: brokuły, kalafior, brukselkę, kapustę, a także brukiew, rzepę i gorczycę. Zalecane są potrawy gotowane w wodzie i na...

  • Nie od dziś wiadomo, że Francja to, dla prawdziwych smakoszy serów, prawdziwy raj! Produkuje się tam niemal tysiąc różnych gatunków. Każdy regionów malowniczej Francji może poszczycić się charakterystycznymi serowymi produktami. Całkiem niedawno redakcja Smakera dostała do degustacji francuskie sery typu camembert - z pieprzem, grzybami, naturalny oraz ser twarogowy na bazie mleka koziego. Podzieliliśmy po równo produkty między redaktorów i zaczęliśmy kosztować. Jednogłośnie stwierdziliśmy,...