• Informacje na temat:

    potrawy faszerowane z mięsa od szynki

Przepisy na temat: potrawy faszerowane z mięsa od szynki
  • Jesienny obiad

    Proste w przygotowaniu i bardzo smaczne potrawy!

  • Pyszne,delikatne mięsko ,które rozpływa się w ustach po takim przygotowaniu. Bardzo polecam na pewno zachwyci :)

  • Wigilia po włosku

    ...), serem tortellini czy pierożkami w rosole. Na stole obecny jest także oczywiście makaron, który występuje wtedy najczęściej w towarzystwie śródziemnomorskich dodatków – oliwek, owoców morza czy szynki(...). Z kolei oprócz drzewka iglastego, równie popularna jest także jemioła.  Polskie święta we włoskim wydaniu Chcąc wprowadzić trochę nowości na nasz świąteczny stół, warto sięgnąć po potrawy rodem...

  • Mięso wyszło miękkie i bardzo smaczne,polecam wypróbować:)

  • Radość życia, czyli kuchnia rumuńska

    ...wzmocnienia smaku niektórzy kucharze przed włożeniem garnka do pieca dodają trochę smalcu i szynki. Sarmy najlepiej smakują podawane z mamałygą, kwaśną śmietaną i papryką. W okresie postu prawosławnego podaje się sarmale de post - faszerowane ryżem z przyprawami. W delcie Dunaju można zakosztować sarmali cu peşte - gołąbków rybnych (!). Z kolei w Marameuszu, zwłaszcza na święta Bożego Narodzenia...

  • Ten przepis sprawdza sie na obiad,ale też na kolację.Świetnie smakuje na ciepło ,ale też na zimno.

  • Gulasz wyszedł przepyszny,polecam wypróbować w mojej wersji.

  • Pyszne połączenie mięsa pieczonego w ketchupie z pieczarkami.Serdecznie polecam:)

  • Dla wyostrzenia smaku delikatnej szynki,podaję galaretkę z majonezem i szczypiorkiem.

  • Wypróbowany przepis na "Jajka faszerowane sałatką z szynki i papryki"

Artykuły na temat: potrawy faszerowane z mięsa od szynki
  • Conchiglioni faszerowane cielecina

    ...: Jakis Patrimonio z Korsyki, bialy i wytrawny. Rozkoszujemy sie!!! ps: Mozna uzyc mielonej wolowiny badz mielonego miesa od szynki do farszu co oczywiscie zmieni smak potrawy.  Constans ani to...

  • Gdy nadchodzi jesień, nabieramy ochoty na sycące i rozgrzewające dania. W tym wypadku nic nie sprawdzi się tak dobrze, jak sezonowe, faszerowane warzywa. Oto kilka przepisów, które musicie koniecznie wypróbować. Fot. 123RF Najczęściej faszerujemy papryki i cukinie, jednak warto przygotować w ten sposób także inne warzywa. Początek jesieni daje nam w tej kwestii ogromny wybór, a jedynym ograniczeniem staje się wyłącznie nasza wyobraźnia. Zachęcamy was również do eksperymentowania z...

  • Kaczka na kilka sposobów

    ...mięsa, 1/2 cebuli, 3 żółtka, 20 dag wędzonej szynki, 16 zielonych oliwek, świeżo tarta gałka muszkatołowa, sól, pieprz, świeży rozmaryn. Farsz: cebulę posiekać, oliwki pokroić. Mięso wymieszać(...) kurczaka Proste potrawy z mięsa mielonego 12 największych błędów, jakie możesz popełnić podczas pieczenia ciasta Kaczka orzechowa Składniki na 4 porcje: 4 piersi kaczki, 250 ml...

  • Wielkanoc to święto jaj, szynek, kiełbas i ciast. I choć przy hucznym obchodzeniu świąt Bożego Narodzenia wypada dość blado, to smak wielkanocnych potraw niczym nie ustępują wigilijnym. Ale czy każdy z nas wie jakie tradycyjne dania powinniśmy znaleźć na stole? Właściwie żurek bądź barszcz biały w zależności od miejsca z którego pochodzimy. Przyjęło się, że ten pierwszy jadany jest raczej na południu i zachodzie Polski, zaś drugi w reszcie kraju. Wspólną bazą jest oczywiście zakwas,...

  • Katarzyna Bosacka: Żadna ze mnie dama

    .... - Koledzy nazywają mnie "Matką Teresą polskiego spożywczaka" (śmiech). Chyba coś w tym jest. Gdy ostatnio zobaczyłam na stacjach benzynowych wielki napis: "U nas parówki tylko z szynki", pomyślałam(...) rodzinie w Kanadzie? - Wszystko: potrawy włoskie, chińskie, meksykańskie, japońskie, ale najczęściej polskie. Ponieważ w Ottawie jestem ambasadorową, promuję polskie jedzenie. Nakręciłam się na...

  • Czerwone buraczki to jedne z najzdrowszych i najbardziej uniwersalnych warzyw. Są niedrogie, pyszne i świetnie znoszą przechowywanie. Sprawdźcie, jakie pomysły na potrawy z ich wykorzystaniem mają nasi użytkownicy. Fot.123RF/Picsel Burak to prawdziwy superbohater wśród warzyw. Nie dość, że zawiera mnóstwo dobroczynnych składników odżywczych takich jak wapń, żelazo, magnez i fosfor, to dzięki zawartym w jego czerwonym barwniku antycyjanom opóźnia starzenie i zapobiega nowotworom. Warzywo to...

  • Przepisy zwyciężczyni MasterChefa

    Figi z serem roqueford zapiekane z szynką parmeńską Figi możecie zapiekać z każdym serem, jaki lubicie. A zamiast szynki możecie użyć boczku. Pyyycha... Składniki dla 4 osób: 4 dojrzałe figi 200 g sera roqueford 8 plastrów szynki parmeńskiej 100 g rukoli krem balsamiczny Sposób przyrządzania: Figi rozciąć na krzyż od góry, lekko rozchylić i faszerować pokrojonym w kostki serem. Na papierze...

  • Od wieków w naszym kraju święta wielkanocne obchodzone są w sposób tradycyjny, a przepisy na potrawy, które znajdują się prawie na każdym stole, przekazywane są z pokolenia na pokolenie. Każda z tych potraw ma swoje symboliczne znaczenie, które warto poznać. Bez wątpienia każde dziecko najbardziej w tych świętach lubi śmigus dyngus i święcenie koszyczka. Ten pierwszy zwyczaj sięga swoimi korzeniami pogaństwa, ale święconka jest już silnie powiązana z religią chrześcijańską. Biorąc pod uwagę,...

  • Na naszych wielkanocnych stołach niepodzielnie rządzą jaja. Użytkownicy Smakera mają wiele pomysłów na to, jak w bardzo kreatywny sposób zaserwować je na świątecznym stole. Fot. 123RF/Picsel Większość z nas nie wyobraża sobie wielkanocnego stołu bez potraw i przystawek przygotowanych na bazie jaj. Wśród nich szczególną popularnością cieszą się faszerowane jajka, które idealnie sprawdzą się w roli świątecznej przekąski. Co bardzo ważne, ich przygotowanie zajmuje kilka chwil, a wymyślenie...

  • Już za chwilę zawita do nas wiosna, a co za tym idzie nasze potrawy wzbogacone zostaną o ogromną dawkę świeżych witamin, na naszych talerzach pojawią się smaczne nowalijki- wiosna to istny raj dla osób nie jedzących mięsa. Fot. 123RF/Picsel Wszystkich tych, którzy nie lubią lub też ze względu na przekonania odraża sama myśl o skosztowaniu wyrobów mięsnych, mamy dobrą wiadomość, mianowicie już 20 marca będziemy obchodzić światowy dzień bez mięsa. Promowanie wegetarianizmu Okrągłe 25 lat...