• Informacje na temat:

    potrawa ze szparagów z e słoika

Przepisy na temat: potrawa ze szparagów z e słoika
  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    .... III. Wiosenne białe ragout Za 22 zł: Składniki:  ●8 jajek na twardo ●30 dag kalafiora lub kalarepki ●kilka szparagów (świeżych lub ze słoika) ●marchew ●6 ziemniaków ●4 łyżki mąki ●6 dag(...). Przed podaniem wybij na półmisek i skrop octem. II. Ryba ze szparagami Za 42 zł: Składniki:   ●50 dag wyfiletowanego łososia bez skóry ●30 dag zielonych szparagów (mogą być też ze słoika...

  • Smaczne i szybkie danie jednogarnkowe na obiad i kolację .:)

  • Skoro to przepis Gregorhspeeda to wchodzę. Sprawdzony polecam.

  • Trochę czasu zajmuje zrobienie przysmaku,ale warto.Jest bardzo smaczny.Polecam.

  • Chrupiąca surówka, którą możemy przechowywać w słoiku nawet 3 tygodnie!

  • Sycące i pięknie pachnące danie. Warto dodać, że bardzo zdrowe.

  • Kuchnia z warzywami. Sezon szparagowy w pełni. To kari można przygotować zarówno z zielonymi jak i białymi szparagami.

  • Delikatna, pyszna zupa krem z białych szparagów. Spróbujcie póki szparagi są z nami :)

  • Orzeźwiająca majowa sałatka ze pysznej nowalijki.

  • Danie proste, smaczne i niedrogie.

Artykuły na temat: potrawa ze szparagów z e słoika
  • Zdjecie nie stylizowane, takie prosto z pieca i z doskoku bo na talerze potrawe trzeba bylo serwowac ale przepis znakomity i smak wyborny wiec polecam....

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF/Picsel Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Zapraszamy do udziału w konkursie. Do wygrania jest 5 smacznych zestawów ufundowanych przez firmę Podravka. Jeśli lubisz owoce morza, ryby lub grillowane mięsa to na pewno miałeś okazję spróbować dań charakterystycznych dla kuchni chorwackiej. Ot chociażby Ćevapčići - w restauracji, w domu, czy na imprezie u znajomego Chorwata... Jeśli zaś byłeś w Chorwacji bez wątpienia przywiozłeś mnóstwo kulinarnych wspomnień, którymi możesz się z nami podzielić. A dzielić się warto bo do wygrania jest 5...

  • Mijasz je w sklepie, ale nie kupujesz, bo boisz się, że nie potrafisz ich poprawnie przyrządzić? Jeżeli tak to nawet nie wiesz co tracisz. Szparagi są skarbnicą witamin i soli mineralnych. Ponadto zalicza się je do jednych z najskuteczniejszych afrodyzjaków. A to jeszcze nie wszystko. Dlaczego więc powinniśmy je jeść i w jaki sposób je przygotować? Fot. 123RF O tym, że szparagi są prawdziwym rarytasem wiedziano już 4,5 tysiąca lat temu. Jako pierwsi zakochali się w nich starożytni Rzymianie,...

  • Jak co roku, oddajemy w wasze ręce wielkanocny e-book, w którym znajdziecie mnóstwo świątecznych inspiracji i przepisów. Tym razem, przygotowaliśmy go wspólnie z marką Florina i Piotrem Sajdakiem. E-book "Wielkanoc z Floriną" składa się z różnorodnych przepisów na świąteczne dania przygotowanych przez Piotra Sajdaka oraz naszą redkację. Jednak to nie wszystko! W końcu nadchodzące święta to nie tylko okazja do przygotowania pysznych (i długo wyczekiwanych) potraw dla całej rodziny. Mogą być...

  • Krótki sezon na szparagi powinniśmy wykorzystać najlepiej jak to tylko możliwe. Dzięki naszym użytkownikom możesz być pewnym, że nie zabraknie ci inspiracji na dania, w których królują szparagi. Fot. 123RF Szparagi są rarytasem, kojarzącym nam się głównie z kuchnią francuską i śródziemnomorską. Kiedyś podawano je jedynie na królewskich dworach, na szczęście dzisiaj nie musimy mieć szlacheckiego tytułu, aby móc cieszyć się ich smakiem. Okazuje się, że powinniśmy je cenić nie tylko ze względu...

  • Chcąc zachować smak gorących, wielu z nas przygotowuje przetwory i weki. Niestety, czasem zdarza się, że po otwarciu słoika naszym oczom ukaże się pleśń. Co zrobić, aby uniknąć takiej sytuacji? Fot. 123RF/Picsel Szczelne zamknięcie w lodówce lub zamrożenie mogą nie być wystarczające, jeśli chcielibyśmy zachować nasze dżemy, chutney'e i marmolady na więcej niż parę dni (lub tygodni). W takim przypadku pozostaje nam jedynie pasteryzacja gotowych produktów. Jak wybrać słoik? Odpowiedni słoik...

  • Szparagi były przedstawiane w egipskich sarkofagach przed 5 tysiącami lat, a obecnie właśnie kuszą nas swoją soczystą zielenią ze straganów. Czy naprawdę są afrodyzjakiem? Czy rzeczywiście zwalczają raka? Czy warto je jeść? Starożytny afrodyzjak dzisiaj doceniany jest za zwalczanie raka.   Fot. 123RF.COM/PICSEL Szparagi dawniej… Zacznijmy od historii. W medycynie ludowej i ajurwedyjskiej szparagi były uznawane za silny afrodyzjak (zobacz więcej intrygujących afrodyzjaków). Wywar ze szparagów...

  • Wyłoniliśmy pięciu szczęśliwców, do których powędrują smaczne zestawy ufundowane przez firmę Podravka. Jakich odpowiedzi udzielili? Zobaczcie sami. Bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie należał do najprostszych, bo jak tu wybierać między cudownymi wspomnieniami z wakacji... Nie mniej jednak musieliśmy wytypować pięć osób. A oto zwycięzcy: Pani Ewa M. Chciałabym napisać o domowym ajvarze - poczęstowała nas nim na wakacjach gospodyni w chorwackim Omiš'u. Ajvar to...