• Informacje na temat:

    potrawa z pasztetem

Przepisy na temat: potrawa z pasztetem
  • Pasztet z kapusty, niecodzienna potrawa z najzwyklejszych składników

    Na gołąbki, bigos, pierogi - kapustę wykorzystujemy bardzo często w polskiej kuchni. A kto już próbował zrobić pasztet za kapusty? Pora się zmierzyć z tą potrawą, która tylko z pozoru wydaje się trudna.

  • Danie proste, smaczne i niedrogie.

  • Wyrafinowany wege-pasztet

    ..."Pełen smaków i cudownych zapachów, lekki i zdrowy pasztet to cudowna potrawa na wszystkie posiłki w ciągu dnia. Jadam go z sałatą albo moją ulubioną kiszoną kapustą. Wybornie smakuje z domowym chrzanem lub z marynowanym albo kiszonym imbirem. Słodycz warzyw i rodzynek w połączeniu z ostrymi dodatkami tworzy obłędną całość! I jeszcze ten korzenny smak czerwonego pieprzu. Mniam!" - tak o pasztecie...

  • Smaczne i szybkie danie jednogarnkowe na obiad i kolację .:)

  • Składniki: 3 szklanki startej na grubej tarce cukinii, zetrzeć 20 dag żółtego sera, 2 utarte cebule, 4 jajka, 1/2 szklanki oleju, 1 szklanka mąki krupczatki, garść posiekanej zieleniny (pietruszka koperek), bułka tarta do zagęszczenia.

  • Kaloryczne danie dla ciężko pracujących.

  • Wielkanocne potrawy dwóch wersjach cenowych

    Każdą potrawę, którą chcesz podać na święta, możesz przyrządzić drożej lub taniej. Wszystko zależy od użytych składników, na przykład rodzaju mięsa czy dodatków.

  • Super rozgrzewająca potrawa na obiad.

  • Kuchnia na plebanii: Tak jadają księża

    Księżowskie gospodynie przechowały sekret polskiej kuchni - uczciwego, serdecznego gotowania. Łukasz Modelski, badacz kulinarnych zagadek przeszłości, namówił je do zwierzeń. I do tego, by podzieliły się przepisami. Tak powstała książka "Kuchnia na plebanii".

  • Rozgrzewające danie na chłodne dni.

Artykuły na temat: potrawa z pasztetem
  • Pomysł na pasztet

    Domowy pieczony z mięsa wieprzowego, boczku, wątróbki, kurczaka i z dodatkiem cebuli oraz czosnku to pyszna potrawa. Może być podawana zarówno jako danie główne, jak i w plasterkach na kanapki.

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Oto sprawdzone przepisy naszych użytkowników. Fot. 123RF/Picsel Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. Jednak te ostatnie, dosyć niesłuszne, uznawane są za nudną potrawę, która nie może nas niczym zaskoczyć. Pozwólcie jednak, aby nasi użytkownicy wyprowadzili was z błędu. Pasztet przygotowywany z okazji świąt...

  • Kilka rzeczy, których nie wiedzieliście o kanapkach...

    Kanapka, genialna w swojej prostocie potrawa, do której istnienia tak się przyzwyczailiśmy, że nie wyobrażamy sobie dnia bez zjedzenia chociaż jednej sztuki.

  • Setki kulinarnych sztuczek! Przypraw barszcz winem, a rosół - karmelem! Książka dla wszystkich, którzy chcieliby: przyrządzić 20 tradycyjnych polskich potraw zupełnie inaczej niż dotychczas - w wersji francuskiej, hiszpańskiej, bułgarskiej, południowoamerykańskiej... Skosztować kotletów schabowych w miodzie, egzotycznej zupy pomidorowej i szarlotki na francuskim cieście, poznać detale, które decydują o jakości pieczeni, gołąbków i bigosu. Wypróbować setki kulinarnych sztuczek, takich jak...

  • Szpinak niejedno ma imię

    Kapitalną, choć kaloryczną odsłoną szpinaku są słynne, niemieckie maultaschen, czy raczej Die Schwäbischen Maultaschen, bo potrawa ta jest również doskonałym przykładem oszczędnej kuchni szwabskiej.

  • Wyłoniliśmy pięciu szczęśliwców, do których powędrują smaczne zestawy ufundowane przez firmę Podravka. Jakich odpowiedzi udzielili? Zobaczcie sami. Bardzo dziękujemy za liczne zgłoszenia. Wybór zwycięzców nie należał do najprostszych, bo jak tu wybierać między cudownymi wspomnieniami z wakacji... Nie mniej jednak musieliśmy wytypować pięć osób. A oto zwycięzcy: Pani Ewa M. Chciałabym napisać o domowym ajvarze - poczęstowała nas nim na wakacjach gospodyni w chorwackim Omiš'u. Ajvar to...

  • Moja Gruzja samakuje

    Jedzenie w Gruzji jest przepyszne, przyrządzone z dużą ilością przypraw, ostrej papryki, wspaniale smakujących warzyw, zieleniny i czosnku. Pierwszą regionalną potrawę zjadłam w drugim dniu pobytu, kiedy wracałam z Panem Kachą z wycieczki po Kachetii. Na jednym z górskich zakrętów , mój kierowca rozwalił zawieszenie i wtedy czekając na naprawę samochodu w przydrożnym barze, który wystrojem przypominał czasy późnego Gomułki skosztowałam charczo czyli zawiesistą zupę przyprawiona na ostro...

  • Zapraszamy do udziału w konkursie. Do wygrania jest 5 smacznych zestawów ufundowanych przez firmę Podravka. Jeśli lubisz owoce morza, ryby lub grillowane mięsa to na pewno miałeś okazję spróbować dań charakterystycznych dla kuchni chorwackiej. Ot chociażby Ćevapčići - w restauracji, w domu, czy na imprezie u znajomego Chorwata... Jeśli zaś byłeś w Chorwacji bez wątpienia przywiozłeś mnóstwo kulinarnych wspomnień, którymi możesz się z nami podzielić. A dzielić się warto bo do wygrania jest 5...

  • Spokojnie sobie świętuj!

    Czasem wystarczy niewielka zmiana w przepisie, żeby potrawa stała się łatwiej strawna czy bardziej odżywcza. I nawet łasuchowi święta pójdą na zdrowie! Zacznij od białka Na wigilijnym stole musi być ryba. Ale nie smaż jej - przygotuj karpia w galarecie albo pieczonego. Jeśli rozpoczniesz wieczerzę od porcji białka, szybciej poczujesz sytość i potem zjesz mniej. Śmiało jedz śledzie, to...

  • Wielkanoc to nie tylko pyszne mazurki, babki, jajka i wędliny, to także znakomite, aksamitne pasztety. Jak je przygotować? Pobierz darmową książkę! Świąteczne stoły Polaków uginają się pod ciężarem jajek, bab, mazurków, domowych wędlin i pasztetów. To właśnie tym ostatnim zdecydowaliśmy się poświęcić naszego najnowszego e-booka. Jeżeli myśleliście, że pasztet to nudna potrawa, która niczym nie może zaskoczyć, ta książka wyprowadzi Was z błędu. Specjalnie dla czytelników Smakera zebraliśmy w...